De Google Drive-app gebruiken voor Google Chat

U kunt de Google Drive-app gebruiken om meldingen in Google Chat te krijgen over activiteit in Drive.

Meer informatie over Google Drive-meldingen in Chat

Als u meldingen aanzet, krijgt u privéchats over Google Drive-gebeurtenissen, zoals:

• Iemand deelt een nieuw bestand of nieuwe map met u.
  • U wordt vermeld in een nieuwe reactie of actie-item, of een reactie of actie-item wordt aan u toegewezen.
    • U kunt reacties rechtstreeks beantwoorden vanuit de Google Drive-app voor Chat. Als u bijvoorbeeld een collega wilt vermelden, typt u '@' gevolgd door de naam of het e-mailadres.
  • Iemand vraagt om toegang tot een bestand waarvan u de eigenaar bent

Voordat u begint

Google Drive-meldingen in Chat of Gmail aanzetten

Wanneer u de bot installeert, klikt u in het bericht op Ja om meldingen aan te zetten.

Als u meldingen eerder heeft uitgezet:

1. Ga naar Chat of Gmail.
  2. Stuur een privéchat (zoals 'hallo') naar de Google Drive-app.
  3. Klik in de reactie op Meldingen aanzetten.

Google Drive-meldingen in Chat of Gmail uitzetten

1. Ga naar Chat of Gmail.
  2. Stuur een privéchat (zoals 'hallo') naar de Google Drive-app.
  3. Klik in de reactie op Meldingen uitzetten.

Als u meldingen weer wilt aanzetten, stuurt u nog een privéchat naar de Google Drive-app.

De Google Drive-app verwijderen

1. Ga naar Chat of Gmail.
  2. Klik bovenaan op de pijl-omlaag .
  3. Klik op Verwijderen.