Tutustu tiloihin

Tärkeää: Tilojen nimet näkyvät kaikille verkkotunnuksen jäsenille, joilla on pääsy Chatiin.

Google Chatin tiloissa voi keskustella aiheista, projekteista tai yhteisistä kiinnostuksen kohteista ryhmän tai organisaation kesken. Voit esimerkiksi luoda tilan, jossa keskustellaan tulevan markkinointikampanjan aikataulusta.

Tilojen avulla voit

• rajata keskustelun yhteiseen kiinnostuksen kohteeseen tai projektiin tai tiedottaa asioista
  • luoda viestiketjuja yksityiskohtaisia keskusteluja varten
  • jakaa tiedostoja ja määrittää tehtäviä jäsenille
  • lisätä sovelluksia ja luoda niiden avulla helppoja työnkulkuja.

Tilojen käyttäminen yhteistyöhön tai tiedottamiseen

Tärkeää: Jos käytät Chatia henkilökohtaisella Google-tililläsi, voit luoda tiloja vain yhteistyötä varten.

Tilojen käyttäminen yhteistyöhön

• Käytettävissä sekä henkilökohtaisilla että työ- ja koulutileillä.
  • Käytä tällaista tilaa tärkeisiin projekti- tai tiimi-ilmoituksiin tai keskusteluun yhteisistä kiinnostuksen kohteista, kuten matkustelusta tai kokkaamisesta.
  • Kuka tahansa ryhmässä voi julkaista viestejä ja reagoida ja vastata niihin.
  • Osallistujat voivat lähettää viestin koko ryhmälle pääkeskusteluikkunassa tai vastata aiempaan viestiin ja luoda viestiketjun.

Tilojen käyttäminen tiedottamiseen

• Käytettävissä työ- ja koulutileillä.
  • Tällaisella tilalla voit jakaa tärkeitä uutisia ja päivityksiä tiimillesi.
  • Tilan ylläpitäjänä voit
    • julkaista tiedotteita pääkeskusteluikkunassa
    • vastata tilan jäsenten kommentteihin
    • poistaa vastaukset käytöstä.
  • Tilan jäsenenä voit vain reagoida ja vastata suoraan tiedotteisiin.
  • Jos luot tilan tiedotteille, et voi vaihtaa tilan tyyppiä myöhemmin.

Keskustelujen järjestäminen viestiketjuihin

Tilan pääkeskustelun lisäksi voit vastata mihin tahansa viestiin ja luoda erillisen viestiketjun. Viestiketjujen avulla voit seurata tärkeitä keskusteluja ja estää pääkeskustelun täyttymisen viesteistä.

Viestiketjussa voit

• lähettää viestejä ja vastata niihin
  • aloittaa tai lopettaa ketjun seuraamisen
  • valita, miten sinulle ilmoitetaan ketjun uusista viesteistä.

Viestiketjujen käyttäminen tilassa

Tilan käyttöoikeuksien hallitseminen

Työ- ja koulutileillä tilasta voi tehdä yksityisen tai sen voi asettaa kohderyhmän tai koko organisaation löydettäväksi.

Yksityiset tilat

• Hyvä valinta tiimien, projektien tai ryhmien sisäiseen keskusteluun.
  • Tilaan voi liittyä vain toisen jäsenen kutsusta tai lisäämänä.
  • Jos et ole tilan jäsen etkä saanut siihen kutsua, et voi etsiä sitä Chatista selaamalla.

Löydettävissä olevat tilat

• Hyvä vaihtoehto keskusteluun aiheista, jotka eivät koske vain tiettyjä henkilöitä tai tiimejä.
  • Kun tila on löydettävissä, sen voi löytää selaamalla, sitä voi esikatsella ja siihen voi liittyä.
  • Jos sinulla on linkki tilaan, voit liittyä linkin kautta.

Tilojen ja viestien ero

Voit viestiä ihmisryhmien kanssa Chatissa tilojen kautta tai suoraan viesteillä. Kummallakin viestintätavalla on omat käyttötarkoituksensa:

• Tilat: Keskitettyjä paikkoja, joiden kautta käyttäjät voivat jakaa tiedostoja, antaa tehtäviä muille ja pitää yhteyttä toisiinsa.
  • Viestit: Keskustelu suoraan ryhmän kesken. Hyvä tapa esimerkiksi vaihtaa nopeasti pari sanaa kokouksen jälkeen.
  Tilat Viestit
Viestihistoria

Historia on oletuksena päällä, ja se tallennetaan organisaation käytännön mukaisesti. Lue lisää viestihistoriasta.

Henkilökohtaisilla tileillä historian voi laittaa päälle tai pois päältä. Google Workspace ‑tileissä historian tallentaminen määritetään organisaation asetuksissa. Lue lisää viestihistoriasta.

Nimi

Tilan ylläpitäjä valitsee tilan nimen.

Jos käytät Google Workspace ‑tiliä ja joku organisaation jäsen on luonut tilan, voit muuttaa tilan nimeä.

Jos tila on luotu henkilökohtaisella tilillä, kuka tahansa tilan jäsen voi muuttaa sen nimeä.

Jäsenten nimet näkyvät listassa.

Kuvaus Tilan ylläpitäjä valitsee huoneen kuvauksen. Viesteillä ei ole kuvauksia.
Oletusilmoitukset Jäsenet saavat ilmoituksen keskusteluista, joissa he ovat mukana, sekä aina, kun heidät @mainitaan. Jäsenet saavat ilmoituksen jokaisesta viestistä.
Jäsenyys

Jäsenet voivat poistua tilasta. Jos jäsen haluaa palata tilaan, toisen jäsenen on kutsuttava tai lisättävä poistunut jäsen takaisin tilaan.

Vinkki: Jos tila on löydettävissä, siihen voi liittyä uudelleen milloin tahansa.

Jäsenet voivat poistua ja liittyä uudelleen.

Vinkki: Ennen joulukuuta 2020 luoduista viestikeskusteluista ei voi poistua.
Useat chat-tilat, joissa samoja käyttäjiä Kahdessa tai useammassa tilassa voi olla sama ryhmä. Kahdessa tai useammassa keskustelussa voi olla sama ryhmä.
Tehtävien luominen ja antaminen toisille Tehtäviä voi luoda ja antaa tilan muille jäsenille. Nimeämättömissä ryhmäkeskusteluissa tehtäväominaisuuksia ei voi käyttää.
Jaetut tiedostot Tiedostoja voi jakaa, ja tilassa on saatavilla lista jaetuista tiedostoista. Tiedostoja voi jakaa ryhmälle, mutta listaa tiedostoista ei ole saatavilla.