Få flere oplysninger om rum

Vigtigt! Navne på rum er synlige for alle medlemmer af domænet med adgang til Chat-tjenesten.

Hvis du vil kommunikere med en gruppe personer eller en organisation om et emne, et projekt eller en fælles interesse, kan du oprette et rum i Google Chat. Du kan f.eks. oprette et rum til at diskutere tidslinjer for en fremtidig marketingkampagne.

Med rum kan du:

• Rette samtalens fokus på et fælles interesseområde eller projekter, eller sende meddelelser til organisationen.
  • Oprette tråde til emner, der kræver en detaljeret diskussion.
  • Dele filer og tildele opgaver til medlemmer.
  • Tilføje apps for at skabe lette arbejdsgange i dit rum.

Brug rum til samarbejde eller meddelelser

Vigtigt! Hvis du bruger Chat med din personlige Google-konto, kan du kun oprette rum til samarbejde.

Brug rum til samarbejde

• Tilgængelig for personlige konti, arbejdskonti eller skolekonti.
  • Brug denne type rum til vigtige projekt- eller teamopdateringer, eller skab kontakt om fælles interesser, f.eks. rejser eller madlavning.
  • Alle i gruppen kan opslå, reagere på og besvare meddelelser.
  • Du kan sende en besked til hele gruppen i hovedsamtalevinduet eller svare direkte på en besked og oprette en tråd.

Brug rum til meddelelser

• Tilgængelig for arbejds- eller skolekonti.
  • Brug denne type rum til at dele vigtige nyheder og opdateringer med dit team.
  • Som administrator af rummet kan du:
    • Sende meddelelser i hovedsamtalevinduet.
    • Besvare kommentarer på din meddelelse, der kommer fra medlemmer af rummet.
    • Deaktivere svar.
  • Som medlem af et rum kan du kun reagere på og svare direkte på meddelelser.
  • Når du har oprettet et rum til meddelelser, kan du ikke ændre rumtypen.

Organiser rum ved hjælp af tråde

Foruden den primære samtale i et rum kan du svare på en hvilken som helst besked og oprette en separat tråd. Du kan bruge tråde til at holde styr på vigtige diskussioner og undgå, at hovedsamtalen bliver rodet.

I en tråd kan du:

• Sende og besvare meddelelser.
  • Følge eller ikke følge tråden.
  • Skifte, hvordan du underrettes om nye beskeder i en tråd.

Brug tråde i et rum.

Administrer adgang til rummet

På arbejds- eller skolekonto kan du gøre rummet privat eller synligt for alle eller en målgruppe i din organisation.

Få flere oplysninger om private rum

• Ideelt til diskussion blandt teams, projekter og grupper.
  • Hvis du vil deltage i et rum, skal et medlem af rummet invitere dig eller føje dig til rummet.
  • Du kan ikke søge efter rummet i Chat, medmindre du er medlem eller inviteret til rummet.

Få flere oplysninger om synlige rum

• Ideelt til emner, der ikke er begrænset til specifikke enkeltpersoner eller teams.
  • Når et rum er synligt, kan du gennemse, se forhåndsvisninger af og deltage i rummet.
  • Hvis du har et link til rummet, kan du deltage via linket.

Forskelle mellem rum og direkte beskeder

Du kan kommunikere med en gruppe personer via rum eller direkte beskeder i Chat. Begge former for kommunikation fungerer på forskellige måder og har forskellige formål:

• Rum: Et centralt sted, hvor folk kan dele filer, tildele opgaver og holde kontakten ved lige.
  • Direkte beskeder: Chat direkte med en gruppe. Du kan f.eks. bruge direkte beskeder til en hurtig diskussion efter et møde.
  Rum Direkte beskeder
Beskedhistorik

Historikken er som standard aktiveret og gemmes i overensstemmelse med din organisations politik. Få flere oplysninger om beskedhistorik.

For personlige konti kan du slå historikken til eller fra. For Google Workspace-konti afhænger historikken af din organisations indstillinger. Få flere oplysninger om beskedhistorik.

Navn

Administratoren af rummet vælger et rumnavn.

Hvis du bruger en Google Workspace-konto, og en person i din organisation har oprettet rummet, kan du ændre rummets navn.

Hvis rummet er oprettet af en personlig konto, kan alle medlemmer af rummet ændre rummets navn.

Medlemmernes navne er angivet.

Beskrivelse Administratoren af rummet angiver en beskrivelse af rummet. Direkte beskeder har ikke beskrivelser.
Standardnotifikationer Medlemmer underrettes om de samtaler, de deltager i, eller hvor de @omtales. Medlemmerne får en notifikation om hver besked.
Medlemskab

Medlemmer kan forlade et rum. Hvis en person vil deltage i rummet igen, skal et andet medlem tilføje eller invitere vedkommende igen.

Tip! Hvis rummet er synligt, kan du til enhver tid deltage i det igen.

Medlemmer kan forlade samtalen og vende tilbage til den.

Tip! Medlemmer kan ikke forlade direkte beskeder, der er oprettet før december 2020.
Flere chatrum med de samme brugere Du kan have 2 eller flere rum med den samme gruppe. Du kan have 2 eller flere samtaler med den samme gruppe.
Opret og tildel opgaver Du kan oprette og tildele opgaver til andre medlemmer af rummet. Unavngivne gruppesamtaler har ikke opgavefunktioner.
Delte filer Kan dele filer og se en liste over filer, der er delt med rummet. Kan dele filer med gruppen, men kan ikke se en liste over filerne.