Finn ut mer om rom

Viktig: Romnavn er synlige for alle domenemedlemmer som har tilgang til Chat-tjenesten.

Hvis du vil kommunisere med en gruppe mennesker eller en organisasjon om et emne, et prosjekt eller en felles interesse, kan du opprette et rom i Google Chat. Du kan for eksempel opprette et rom for å diskutere tidslinjer for en fremtidig markedsføringskampanje.

Med rom kan du:

• Fokuser samtalen på et felles område av interesse eller prosjektene dine, eller lag kunngjøringer til organisasjonen.
  • Opprett tråder for ting som krever en detaljert diskusjon.
  • Del filer og tildel gjøremål til medlemmer.
  • Legg til apper for å skape enkle arbeidsflyter i rommet.

Bruk rom til samarbeid eller kunngjøringer

Viktig: Hvis du bruker Chat med den personlige Google-kontoen din, kan du bare opprette rom for samarbeid.

Bruk rom til samarbeid

• Tilgjengelig for personlige kontoer, jobbkontoer og skolekontoer.
  • Bruk denne typen område til viktige oppdateringer om prosjekter eller team, eller samarbeid om felles interesser som reiser eller matlaging.
  • Alle i gruppen kan legge ut, reagere på og svare på meldinger.
  • Du kan sende en melding til hele gruppen i hovedsamtalevinduet eller svare direkte på en melding og opprette en tråd.

Bruk rom til kunngjøringer

• Tilgjengelig for jobb- og skolekontoer.
  • Bruk denne typen område til å dele viktige nyheter og oppdateringer med teamet ditt.
  • Som romadministrator kan du
    • legge ut kunngjøringer i hovedsamtalevinduet
    • svare på kommentarer fra rommedlemmer i kunngjøringen din
    • slå av svar
  • Som rommedlem kan du bare reagere og svare direkte på kunngjøringer.
  • Når du har opprettet et rom for kunngjøringer, kan du ikke endre romtypen.

Organiser rom med tråder

I tillegg til å se hovedsamtalen i rommet kan du svare på alle meldinger og opprette separate tråder. Du kan bruke tråder til å spore viktige diskusjoner og forhindre at hovedsamtalen blir rotete.

I tråder kan du

• sende og svare på e-poster
  • følge eller slutte å følge tråder
  • endre hvordan du blir varslet om nye meldinger i en tråd

Bruk tråder i et rom

Administrer tilgangen til rommet

Med jobb- eller skolekontoer kan du gjøre rommet privat eller synlig for alle eller målgrupper i organisasjonen din.

Finn ut mer om private rom

• Egner seg godt for diskusjoner innad i team, prosjekter og grupper.
  • For å bli med i et rom må et rommedlem invitere deg eller legge deg til i rommet.
  • Med mindre du er medlem eller invitert til rommet, kan du ikke finne det i Chat.

Finn ut mer om åpne rom

• Egner seg godt for emner som ikke bare gjelder for bestemte personer eller team.
  • Når et rom er åpent, kan du finne det, se en forhåndsvisning av det og bli med i det.
  • Hvis du har en link til rommet, kan du bli med i rommet via linken.

Forskjeller mellom rom og direktemeldinger

Du kan kommunisere med grupper via rom eller direktemeldinger i Chat. Begge kommunikasjonsformene fungerer på forskjellige måter og tjener ulike formål:

• Rom: Et sentralt sted der folk kan dele filer, tilordne oppgaver og holde kontakten.
  • Gruppesamtaler: Chat direkte med en gruppe. Du kan for eksempel bruke direktemeldinger til å ha en rask diskusjon etter et møte.
  Rom Direktemeldinger
Meldingslogg

Loggen er på som standard og lagres i henhold til retningslinjene til organisasjonen din. Finn ut mer om meldingsloggen.

For personlige kontoer kan du slå loggen på eller av. For Google Workspace-kontoer avhenger loggen av innstillingene til organisasjonen din. Finn ut mer om meldingsloggen.

Navn

Romadministratoren velger et romnavn.

Hvis du bruker en Google Workspace-konto, og noen i organisasjonen din har opprettet rommet, kan du gi nytt navn til rommet.

Hvis rommet er opprettet via en personlig konto, kan alle rommedlemmene gi det nytt navn.

Medlemsnavnene står oppført.

Beskrivelse Romadministratoren velger en rombeskrivelse. Direktemeldinger har ikke beskrivelser.
Standardvarsler Medlemmer blir varslet om samtaler de er med i, eller når de blir @nevnt. Medlemmene varsles for hver melding.
Medlemskap

Medlemmer kan forlate rommet. For å bli med i rommet igjen må et annet medlem legge dem til eller invitere dem på nytt.

Tips: Hvis rommet er åpent, kan du bli med igjen når som helst.

Medlemmene kan forlate chatten og bli med igjen.

Tips: For direktemeldinger som er opprettet før desember 2020, kan ikke medlemmer forlate gruppen.
Flere chatområder med de samme personene Det er mulig å chatte i to eller flere rom samtidig med den samme gruppen. Det er mulig å chatte i to eller flere samtaler samtidig med den samme gruppen.
Opprett og tildel oppgaver Det er mulig å opprette og tildele oppgaver til andre rommedlemmer. Gruppesamtaler uten navn har ingen oppgavefunksjoner.
Delte filer Det er mulig å dele filer og finne lister over filer som er delt med rommet. Det er mulig å dele filer med gruppen, men ingen filliste vises.