Hangouts Chat heter nu Google Chat. Du kan tillfälligt se referenser till båda namnen tills ändringen har införts överallt.

Komma igång med botar i Google Chat

Obs! Om du vill använda botar i Google Chat måste du använda ett jobb- eller skolkonto.

Botar är särskilda konton som du kan använda för att skicka meddelanden till tjänster i Chat, som att söka efter information, schemalägga möten och utföra uppgifter.

Google skapar och underhåller vissa botar, till exempel Meet och Google Drive. Andra botar skapas och underhålls av externa leverantörer.

Hitta botar och lägg till dem i Google Chat eller Gmail

Om en bot är tillgänglig i din organisation kan du:

• Skicka ett direktmeddelande till den.
  • Lägga till den i rum eller konversationer.
  1. Öppna Google Chat eller ditt Gmail-konto.
  2. Bredvid Chat klickar du på Starta en chatt "" och sedan Hitta en bot.
  3. Hitta en bot eller skriv botnamnet i sökningen.
  4. Klicka på botkortet.
  5. Välj ett alternativ:
    • Starta ett enskilt meddelande med en bot: Klicka på Meddelande.
    • Lägga till boten i ett rum: Klicka på Lägg till i rum, välj rummet och klicka på Lägg till.

Tips! Botar som du lägger till visas under avsnittet Chatt.

Lägg till botar i rum eller konversationer i Google Chat eller Gmail

1. Öppna Google Chat eller ditt Gmail-konto.
  2. Välj en konversation eller ett rum.
    • Om konversationsfönstret är utökat klickar du på rullgardinsmenyn bredvid namnet på rummet eller personen.
    • Om konversationsfönstret är minimerat trycker du på Fler alternativ "".
  3. Klicka på Lägg till personer och botar.
  4. Välj ett alternativ:
    • Ange botens namn.
    • Sök efter en bot.
  5. Klicka på Skicka.

Läs om att lägga till eller ta bort personer och botar i ett rum eller gruppsamtal.

Använda snedstreckskommandon i meddelanden

Använd snedstreckskommandon i Google Chat för att kommunicera snabbt med botar. Du behöver inte komma ihåg kommandona. Ange ett snedstreck / så visas en lista med kommandon.

Det är bara du som ser snedstreckskommandona du använder. Botens svar visas i konversationen.

1. Öppna Chat.
  2. Ange ett snedstreck /
    En lista över tillgängliga botar visas. Under varje botnamn visas en lista över botens kommandon. Listan begränsas allteftersom du anger fler tecken som matchar tillgängliga kommandon.
  3. Välj ett kommando, ange eventuell ytterligare information och tryck på Retur.
    Obs! Om boten inte finns i direktmeddelandet eller rummet läggs den till när du skickar meddelandet.

Ta bort en bot från ett enskilt meddelande i Chat eller Gmail

1. Öppna Google Chat eller ditt Gmail-konto..
  2. Bredvid boten klickar du på Fler alternativ "" följt av Ta bort.

Ge feedback och få hjälp med botar i Chat eller Gmail

Skicka ett meddelande till boten för att få hjälp.

1. Öppna Google Chat eller ditt Gmail-konto.
  2. Öppna konversationen eller rummet med boten.
  3. Visa tillgängliga kommandon:
    • I en enskild konversation med boten anger du hjälp.
    • I ett rum eller en gruppkonversation anger du @botnamn hjälp, där botnamn är botens namn.

Skapa botar

Mer information om att skapa anpassade botar för organisationen finns i Google Chat API-dokumentationen. Kontakta Google Work-administratören för information om organisationens riktlinjer om botgenerering. Vem är min administratör?