Använda appar i Google Chat

Appar är särskilda konton som du kan skicka meddelanden till för att ansluta till tjänster i Chat och göra följande:
  • Söka efter information
  • Schemalägga möten
  • Utföra uppgifter

Läs mer om hur appar fungerar i Google Chat

När du interagerar med en app i Chat ser appen följande:

Appen ser andras grundläggande uppgifter i en chatt, men den ser inte deras e-postadresser eller avatarer om de inte interagerar direkt med appen.

Google skapar och underhåller vissa appar, till exempel Meet och Google Drive.

Programvaruleverantörer från tredje part skapar och underhåller andra appar. Läs leverantörens användarvillkor och sekretesspolicy för mer information om hur tredje part använder din data när du använder en tredjepartsapp.

Viktigt! Administratören kan installera appar åt dig på jobb- eller skolkonton. Därefter får du direktmeddelanden från apparna. Du kan inte avinstallera apparna, men du kan stänga av konversationsaviseringar med appen.

Tips:

Lägga till appar i konversationer eller rum

1. Öppna Google Chat på datorn. Du kan även öppna ditt Gmail-konto
  2. Välj en konversation eller ett rum.
  3. Klicka på rumsnamnet eller konversationsdeltagarna högst upp.
  4. Klicka på Appar och integrering följt av Lägg till appar.
  5. Ange appnamnet och välj en eller flera appar följt av Klicka på Lägg till.

Ta bort appar från konversationer eller rum

1. Öppna Google Chat på datorn. Du kan även öppna ditt Gmail-konto
  2. Välj en konversation eller ett rum.
  3. Klicka på rumsnamnet eller konversationsdeltagarna högst upp.
  4. Klicka på Appar och integreringar.
  5. Ta bort en app genom att klicka på Fler alternativ följt av Ta bort från rummet.

Hitta och installera en Chat-app

Viktigt! Om du har ett jobb- eller skolkonto styr organisationen vilka appar som är tillgängliga för dig.

1. Öppna Google Chat på datorn. Du kan även öppna ditt Gmail-konto
  2. Välj ett alternativ:
    • Klicka på Ny chatt  följt av Hitta appar.
    • Klicka på Hämta tillägg i Chat-sidofältet.
  3. Sök eller bläddra efter en app.
  4. Välj en app.
  5. Installera eller lägg till appen i ett rum.

Tips!

Använda snedstreckskommandon i meddelanden

Använd snedstreckkommandon i Google Chat för att kommunicera snabbt med appar. Du behöver inte komma ihåg kommandona. Ange ett snedstreck / så visas en lista med kommandon.

Det är bara du som ser snedstreckskommandona som du använder. Appens svar visas i konversationen.

1. Öppna Chat eller Gmail.
  2. Välj en konversation eller ett rum.
  3. Ange ett snedstreck / i svarsområdet.
    En lista med appar visas. Under varje appnamn finns en lista med tillgängliga kommandon. När du anger fler tecken förkortas listan så att den matchar.
  4. Välj ett kommando och ange eventuell ytterligare information.
  5. Tryck på Retur.

Tips! Om appen inte redan finns i konversationen eller rummet läggs appen till när du skickar meddelande till den.

Få hjälp med appar

1. Öppna Chat eller Gmail.
  2. Öppna konversationen eller rummet med appen.
  3. Visa tillgängliga kommandon:
    • Skriv hjälp i en enskild konversation med appen.
    • Skriv @appnamn hjälp i ett rum eller gruppkonversation, där appnamn är appens namn.