Det engelske navn for rum ændres fra "room" til "spaces". Det kan tage lidt tid, før navneændringen vises overalt. Bemærk, at på dansk kaldes det stadig "rum". Få flere oplysninger.

Kom godt i gang med bots i Google Chat

Vigtigt! Hvis du vil bruge bots i Google Chat, skal du bruge en arbejds- eller skolekonto.

Bots er særlige konti, du kan udveksle beskeder med, som forbinder dig til tjenester i Chat, f.eks. slå oplysninger op, planlægge møder og udføre opgaver.

Google udvikler og driver nogle bots, f.eks. Meet og Google Drev. Andre bots udvikles og drives af tredjepartsudbydere af software.

Find bots, og tilføj dem i Google Chat eller Gmail

Hvis en bot er tilgængelig i din organisation, kan du:

• Sende den en direkte besked.
  • Føje den til rum eller samtaler.
  1. Gå til Google Chat eller din Gmail-konto.
  2. Ud for Chat skal du klikke på Start en chat "" efterfulgt af Find en bot.
  3. Find en bot, eller angiv navnet på botten i søgefeltet.
  4. Klik på botkortet.
  5. Vælg en af mulighederne:
    • Sådan starter du en 1:1-besked med en bot: Klik på Besked.
    • Sådan føjer du botten til et rum: Klik på Føj til rum, vælg rummet, og klik på Tilføj.

Tip! De bots, du tilføjer, vises i sektionen Chat.

Føj bots til rum eller samtaler i Google Chat eller Gmail

1. Gå til Google Chat eller din Gmail-konto.
  2. Vælg en samtale eller et rum.
    • Hvis samtalevinduet er udvidet, skal du klikke på rullemenuen øverst ud for navnet på rummet eller personen.
    • Hvis samtalevinduet er minimeret, skal du klikke på Flere valgmuligheder "".
  3. Klik på Tilføj brugere og bots.
  4. Vælg en af mulighederne:
    • Angiv navnet på botten.
    • Søg for at finde en bot.
  5. Klik på Send.

Se, hvordan du tilføjer eller fjerner brugere og bots i et rum eller en gruppesamtale.

Brug skråstregskommandoer i beskeder

Brug skråstregskommandoer i Google Chat for at kommunikere hurtigt med bots. Du behøver ikke at huske kommandoerne. Lav en skråstreg /, så vises der en liste over kommandoer.

Det er kun dig, der kan se de skråstregskommandoer, du bruger. Bottens svar kan ses i samtalen.

1. Gå til Google Chat eller din Gmail-konto.
  2. Vælg en samtale eller et rum.
  3. I svarområdet skal du lave en skråstreg /.
    Der vises nu en liste over bots. Under hvert botnavn kan du se en liste over tilgængelige kommandoer. Når du indtaster flere tegn, forkortes listen for at vise matchende resultater.
  4. Vælg en kommando, og angiv eventuelle yderligere oplysninger.
  5. Tryk på Enter.

Tip! Hvis botten ikke allerede er i samtalen eller rummet, tilføjes botten, når du sender en besked til den.

Fjern en bot fra en 1:1-besked i Chat eller Gmail

1. Gå til Google Chat eller din Gmail-konto.
  2. Ud for botten skal du klikke på Flere valgmuligheder "" og derefter Fjern.

Giv feedback, og få hjælp med bots i Chat eller Gmail

Du kan sende en besked til botten for at få hjælp.

1. Gå til Google Chat eller din Gmail-konto.
  2. Åbn samtalen eller rummet, hvor botten er.
  3. Se tilgængelige kommandoer:
    • Skriv help i en 1:1-samtale med botten.
    • Skriv @botnavn help (botnavn er bottens navn).

Opret bots

Du kan få flere oplysninger om, hvordan du opretter tilpassede bots til din organisation, i dokumentationen til Google Chat API. Kontakt din Google Workspace-administrator for at få flere oplysninger om din organisations retningslinjer for oprettelse af bots. Hvem er min administrator?