Kom godt i gang med bots

Bots er særlige konti, du kan chatte med, så du kan oprette forbindelse til tjenester i Chat, f.eks. slå oplysninger op, planlægge møder eller udføre opgaver.

Google udvikler og driver nogle botter, f.eks. Meet og Google Drev. Andre bots udvikles og drives af tredjepartsudbydere af software.

Bemærk! Bots er muligvis ikke tilgængelige i din organisation, eller du har muligvis kun adgang til bestemte bots.

Find bots, og tilføj dem i Chat

Du kan finde de bots, der er tilgængelige i din organisation, og sende en direkte besked til dem eller føje dem til rum.

1. Åbn Chat.
  2. Klik på Tilføj "" i sektionen Bot.
  3. Find en bot, der skal tilføjes, eller angiv navnet på botten i søgefeltet.
  4. Klik på botkortet.
  5. Klik på Besked for at starte en direkte besked med botten, eller klik på Føj til rum, vælg rummet, og klik på Tilføj for at føje botten til en rum.

De bots, du tilføjer, vises under Bots i Chat.

Find bots, og tilføj dem i Gmail

1. Åbn Gmail.
  2. Klik på Tilføj ""og derefterFind en bot.
  3. Find en bot, der skal tilføjes, eller angiv navnet på botten i søgefeltet.
  4. Klik på botkortet.
  5. Klik på Besked for at starte en direkte besked med botten, eller klik på Føj til rum, vælg rummet, og klik på Tilføj for at føje botten til en rum.

De bots, du tilføjer, vises under Bots i Chat.

Føj bots til eksisterende direkte beskeder i Chat eller Gmail

1. Log ind på Chat eller Gmail.
  2. Vælg en eksisterende direkte besked i sektionen Chat.
  3. Klik på navnet på den person eller den liste over personer, du chatter med.
  4. Klik på Tilføj bots.
  5. Angiv navnet på botten, eller vælg blandt forslagene, og klik på Tilføj.

Brug @ til at finde en bot i Chat eller Gmail

1. Log ind på Chat eller Gmail.
  2. Skriv @ i en besked for at se en liste over tilgængelige bots.
  3. Vælg botten.
  4. Angiv din besked, og tryk på Enter.

Brug skråstregskommandoer i beskeder

Du kan bruge skråstregskommandoer i Chat til at kommunikere med bots. Når du bruger en skråstregskommando, er kommandoerne kun synlige for dig. Svarene er synlige for andre medlemmer af chatten.

1. Åbn Chat.
  2. Angiv en skråstreg /
    Der vises en liste over tilgængelige bots. Under hvert botnavn vises en liste over bottens kommandoer. Listen indsnævres, efterhånden som du indtaster flere tegn, så de matcher de tilgængelige kommandoer.
  3. Vælg en kommando, angiv eventuelle yderligere oplysninger, og tryk på Enter.
    Bemærk! Hvis botten ikke er i den direkte besked eller rummet, tilføjes botten, når du sender en besked til den.

Fjern en bot i Chat eller Gmail

1. Log ind på Chat eller Gmail..
  2. Ud for botten skal du klikke på Mere ""og derefter Fjern.

Giv feedback i Chat

Du kan sende en besked til botten for at få hjælp eller give feedback.

1. Åbn Chat.
  2. Åbn en direkte besked med botten, eller gå til et rum, hvor botten er.
  3. Vis de kommandoer, du kan bruge med botten:
    • Skriv hjælp i en direkte besked mellem dig og botten.
    • I et rum eller en direkte besked med andre personer skal du angive @botnavn hjælp, hvor botnavn er navnet på botten.
  4. Vælg en af mulighederne for at sende en kommentar om botten til Google:
    • I en direkte besked mellem dig og botten skal du skrive feedback tekst, hvor tekst er din kommentar.
    • I et rum eller en direkte besked med andre personer skal du angive @botnavn feedback tekst.

Opret bots

Du kan få flere oplysninger om oprettelse af tilpassede bots til din organisation i dokumentationen til Google Chat API. Kontakt din Google Workspace-administrator for at få flere oplysninger om din organisations retningslinjer for oprettelse af bots.