Google Hangouts er blevet opgraderet til Google Chat. Få flere oplysninger om skiftet fra Google Hangouts til Google Chat.

Brug apps i Google Chat

Apps er særlige konti, du kan udveksle beskeder med, som forbinder dig til tjenester i Chat, så du kan:
  • Finde oplysninger.
  • Planlægge et møde.
  • Udføre opgaver.

Vigtigt! Hvis du vil bruge apps i Google Chat, skal du have en arbejds- eller skolekonto.

En bruger med en personlig konto kan:

• Finde muligheden for at tilføje apps, men apps kan ikke tilføjes.
  • Blive inviteret til et rum af en bruger på en arbejds- eller skolekonto, og vedkommende kan se apps i rummet.

Få flere oplysninger om, hvordan apps fungerer i Google Chat

Når du interagerer med en app i Chat, kan appen se følgende:

Appen kan se andres grundlæggende oplysninger i en chat, men den kan ikke se deres mailadresse eller avatar, medmindre de interagerer direkte med appen.

Google udvikler og driver nogle apps, f.eks. Meet og Google Drev.

Leverandører af tredjepartssoftware opretter og vedligeholder andre apps. Hvis du bruger en tredjepartsapp, skal du gennemgå leverandørens servicevilkår og privatlivspolitik for at få flere oplysninger om tredjepartens brug af dine data.

Tip!

Find og tilføj apps

Hvis en app er tilgængelig i din organisation, kan du:

• Send en direkte besked til appen
  • Føj appen til rum eller gruppesamtaler
  1. ​​​​Gå til Google Chat eller din Gmail-konto.
  2. Ud for Chat skal du klikke på Start en chat Tilføj efterfulgt af Find apps.
  3. Find en app, eller angiv navnet på appen i Søgning.
  4. Klik på kortet "App".
  5. Vælg en af mulighederne:
    • Sådan starter du en 1:1-besked med en app
      • Klik på Chat.
    • Sådan føjer du appen til et rum:
      1. Klik på Føj til rum
      2. Vælg det pågældende rum.
      3. Klik på Tilføj.

Hvis du vil fjerne en app, skal du klikke på Flere valgmuligheder "" efterfulgt af Fjern.

Tip! Hvis du vil have en app til at udføre disse handlinger på dine vegne, skal du give den adgang til din Google-konto. Hvis en app har brug for adgang til din konto, bliver du bedt om at give den tilladelse. Tryk på Tillad, hvis du vil give appen adgang til din konto.

Få flere oplysninger om, hvordan du fjerner kontoadgang for tredjepartsapps.

Føj apps til samtaler eller rum

Vigtigt! Hvis du har en arbejds- eller skolekonto, kan din administrator installere apps på dine vegne. Når dette sker, kan appen sende dig direkte beskeder. Du kan ikke afinstallere appen, men du kan deaktivere notifikationer for samtaler med appen.
  1. ​​​​​​Gå til Google Chat eller din Gmail-konto.
  2. Vælg en samtale eller et rum.
  3. Klik på rullemenuen ud for navnet på brugeren, gruppesamtalen eller rummet.
  4. Klik på Apps og integration efterfulgt af Tilføj apps.
  5. Angiv appnavnet.
  6. Vælg appen.
    • Du kan tilføje flere apps.
  7. Klik på Tilføj.

Fjern apps fra en samtale eller et rum

1. Gå til Google Chat eller din Gmail-konto.
  2. Vælg en samtale eller et rum.
  3. Øverst skal du klikke på rullemenuen ud for navnet på brugeren, gruppesamtalen eller rummet.
  4. Klik på Apps og integrationer.
  5. Hvis du vil fjerne en app, skal du klikke på Flere valgmuligheder "" efterfulgt af Fjern fra rummet.

Brug skråstregskommandoer i beskeder

Brug skråstregskommandoer i Google Chat for at kommunikere hurtigt med apps. Du behøver ikke at huske kommandoerne. Lav en skråstreg /, så vises der en liste over kommandoer.

Det er kun dig, der kan se de skråstregskommandoer, du bruger. Appens svar kan ses i samtalen.

1. Gå til Google Chat eller din Gmail-konto.
  2. Vælg en samtale eller et rum.
  3. Lav en skråstreg / i svarområdet.
    Der vises nu en liste over apps. Under hvert appnavn kan du se en liste over tilgængelige kommandoer. Når du indtaster flere tegn, forkortes listen for at vise matchende resultater.
  4. Vælg en kommando, og angiv eventuelle yderligere oplysninger.
  5. Tryk på Enter.

Tip! Hvis appen ikke allerede er i samtalen eller rummet, tilføjes appen, når du sender en besked til den.

Giv feedback, og få hjælp med apps i Chat eller Gmail

Du kan sende en besked til appen for at få hjælp.

1. Gå til Google Chat eller din Gmail-konto.
  2. Åbn samtalen eller rummet, hvor appen er.
  3. Se tilgængelige kommandoer:
    • Skriv help i en 1:1-samtale med appen.
    • Skriv @appnavn help i et rum eller en gruppesamtale (appnavn er appens navn).