Apps gebruiken in Google Chat

Apps zijn speciale accounts die u een bericht kunt sturen en die u koppelen aan services in Chat. Zo kunt u het volgende doen:
  • Informatie opzoeken
  • Een vergadering plannen
  • Taken uitvoeren

Meer informatie over hoe apps werken in Google Chat

Als u communiceert met een app in Chat, kan deze het volgende zien:

De app kan de algemene informatie van anderen in de chat zien, maar kan alleen hun e-mailadres of avatar zien als ze rechtstreeks communiceren met de app.

Google maakt en onderhoudt enkele apps, zoals de Meet- en Google Drive-apps.

Externe softwareleveranciers maken en onderhouden andere apps. Als u een app van derden gebruikt, vindt u in de Servicevoorwaarden en het privacybeleid van de leverancier meer informatie over het gebruik van uw gegevens.

Belangrijk: In uw werk- of schoolaccounts kan uw beheerder namens u apps installeren. Daarna kunnen de apps u privéchats sturen. U kunt de apps niet verwijderen, maar wel meldingen uitzetten voor gesprekken via de app.

Tip:

Apps zoeken en toevoegen

Als een app beschikbaar is in uw organisatie, kunt u het volgende doen:

• De app een privéchat sturen.
  • De app toevoegen aan ruimtes of gesprekken.
  1. Open de Chat-app  of Gmail .
  2. Tik onderaan op Chat .
  3. Tik op Nieuwe chat  en dan Apps zoeken.
  4. Geef een app-naam op of selecteer een suggestie.
  5. Typ uw bericht.
  6. Tik op Sturen .
  7. Optioneel: Als u een app wilt verwijderen, tikt u bovenaan op de naam van de app en dan Verwijderen.

Tip: De app heeft toegang tot uw Google-account nodig om taken namens u uit te voeren. Als een app dit recht nodig heeft, krijgt u een prompt waarin u om toestemming wordt gevraagd. Tik op Toestaan om toestemming te geven.

Ontdek hoe u de toegang tot uw account intrekt voor apps van derden.

Apps toevoegen aan gesprekken of ruimtes

Belangrijk: Als je een werk- of schoolaccount hebt, kan je beheerder namens jou apps installeren. Als dit gebeurt, kan de app je privéchats sturen. Je kunt de app niet verwijderen, maar je kunt wel meldingen voor gesprekken met de app uitzetten.
  1. Open de Chat-app  of Gmail .
  2. Selecteer een gesprek of ruimte.
  3. Tik bovenaan op de naam van de ruimte of de deelnemers van het gesprek en dan Apps beheren.
  4. Tik op Apps toevoegen.
  5. Geef een app-naam op of selecteer een suggestie.
  6. Tik op Klaar.

Apps verwijderen uit een gesprek of ruimte

1. Open de Chat-app  of Gmail .
  2. Selecteer een gesprek of ruimte.
  3. Tik bovenaan op de naam van de ruimte of de deelnemers van het gesprek en dan Apps beheren en dan Meer opties .
    • Een app verwijderen uit een groepsgesprek: Tik op Verwijderen uit chat.
    • Een app verwijderen uit een ruimte: Tik op Verwijderen uit ruimte.

Slash-opdrachten gebruiken met apps

Gebruik slash-opdrachten in Google Chat om snel te communiceren met apps. Slash-opdrachten zijn een korte manier om te communiceren met apps. U hoeft de opdrachten niet te onthouden. Typ een slash / en er wordt een lijst met opdrachten geopend.

De slash-opdrachten die u gebruikt, worden alleen aan u getoond. De reacties van de app zijn zichtbaar in het gesprek.

1. Open de Chat-app  of Gmail .
  2. Open het gesprek of de ruimte met de app.
  3. Typ een slash / in het reactiegedeelte.
    U ziet een lijst met apps. Onder elke app-naam staat een lijst met opdrachten. Naarmate u meer tekens opgeeft, wordt de lijst korter.
  4. Kies een opdracht en geef aanvullende informatie op en dan druk op Enter.

Tip: Als de app nog niet in het gesprek of de ruimte staat, wordt de app toegevoegd als u deze een bericht stuurt.

Feedback geven en hulp krijgen met een app in Chat of Gmail

U kunt een bericht naar de app sturen om hulp te krijgen of feedback te geven.

1. Open de Chat-app  of Gmail .
  2. Open een gesprek of ruimte met een app.
  3. Zo bekijkt u opdrachten die u kunt gebruiken met een app:
    • Geef in een 1-op-1-gesprek tussen u en de app help op.
    • Geef in een ruimte of groepsgesprek @app-naam help op, waarbij app-naam de naam van de app is.
  4. Zo stuurt u een reactie over een app naar Google:
    • Geef in een privéchat met alleen u en de app feedback tekst op, waarbij tekst uw reactie is.
    • Geef in een ruimte of privéchat met andere mensen @app-naam feedback tekst op, waarbij tekst uw reactie is.