Apps gebruiken in Google Chat

Apps zijn speciale accounts die u een bericht kunt sturen en die u koppelen aan services in Chat. Zo kunt u het volgende doen:
  • Informatie opzoeken
  • Een vergadering plannen
  • Taken uitvoeren

Meer informatie over hoe apps werken in Google Chat

Als u communiceert met een app in Chat, kan deze het volgende zien:

De app kan de algemene informatie van anderen in de chat zien, maar kan alleen hun e-mailadres of avatar zien als ze rechtstreeks communiceren met de app.

Google maakt en onderhoudt enkele apps, zoals de Meet- en Google Drive-apps.

Externe softwareleveranciers maken en onderhouden andere apps. Als u een app van derden gebruikt, vindt u in de Servicevoorwaarden en het privacybeleid van de leverancier meer informatie over het gebruik van uw gegevens.

Belangrijk: In uw werk- of schoolaccounts kan uw beheerder namens u apps installeren. Daarna kunnen de apps u privéchats sturen. U kunt de apps niet verwijderen, maar wel meldingen uitzetten voor gesprekken via de app.

Tip:

Apps toevoegen aan een gesprek of ruimte

1. Ga op uw computer naar Google Chat. U kunt ook naar uw Gmail-account gaan.
  2. Selecteer een gesprek of ruimte.
  3. Klik bovenaan op de naam van de ruimte of de deelnemers van het gesprek.
  4. Klik op Apps en integratie en dan Apps toevoegen.
  5. Voer de naam van de app in en selecteer een of meer apps en dan klik op Toevoegen.

Apps verwijderen uit een gesprek of ruimte

1. Ga op uw computer naar Google Chat. U kunt ook naar uw Gmail-account gaan.
  2. Selecteer een gesprek of ruimte.
  3. Klik bovenaan op de naam van de ruimte of de deelnemers van het gesprek.
  4. Klik op Apps en integraties.
  5. Als u een app wilt verwijderen, klikt u op Meer opties  en dan Verwijderen uit ruimte.

Een Chat-app zoeken en installeren

Belangrijk: Als u een werk- of schoolaccount heeft, bepaalt uw organisatie welke apps beschikbaar zijn voor u.

1. Ga op uw computer naar Google Chat. U kunt ook naar uw Gmail-account gaan.
  2. Selecteer een optie:
    • Klik op Nieuwe chat  en dan Apps zoeken.
    • Klik in de zijbalk voor chatten op Add-ons toevoegen .
  3. Zoek of browse naar een app.
  4. Selecteer een app.
  5. Installeer de app of voeg deze toe aan een ruimte.

Tips:

Slash-opdrachten gebruiken in berichten

Gebruik slash-opdrachten in Google Chat om snel te communiceren met apps. U hoeft de opdrachten niet te onthouden. Typ een slash / en er wordt een lijst met opdrachten geopend.

Alleen u kunt de slash-opdrachten bekijken die u gebruikt. De reacties van de app zijn zichtbaar in het gesprek.

1. Ga naar Chat of Gmail.
  2. Selecteer een gesprek of ruimte.
  3. Typ een slash / in het reactiegedeelte.
    U ziet een lijst met apps. Onder elke app-naam staat een lijst met beschikbare opdrachten. Naarmate u meer tekens opgeeft, wordt de lijst korter.
  4. Kies een opdracht en geef eventuele aanvullende informatie op.
  5. Druk op Enter.

Tip: Als de app nog niet in het gesprek of de ruimte staat, wordt de app toegevoegd als u deze een bericht stuurt.

Hulp bij apps

1. Ga naar Chat of Gmail.
  2. Open het gesprek of de ruimte met de app.
  3. Zo bekijkt u beschikbare opdrachten:
    • Geef in een 1-op-1-gesprek met de app help op.
    • Geef in een ruimte of groepsgesprek @app-naam help op, waarbij app-naam de naam van de app is.