Aan de slag met bots in Google Chat

Belangrijk: Als u bots wilt gebruiken in Google Chat, moet u een Google Workspace-account gebruiken.

Bots zijn speciale accounts die u een bericht kunt sturen om services in Chat te gebruiken, zoals informatie opzoeken, vergaderingen plannen en taken uitvoeren.

Google maakt en onderhoudt enkele bots, zoals de bots voor Meet en Google Drive. Andere bots worden gemaakt en onderhouden door softwareleveranciers van derden.

Bots zoeken en toevoegen in Google Chat of Gmail

Als een bot beschikbaar is in uw organisatie, kunt u het volgende doen:

• De bot een privéchat sturen.
  • De bot toevoegen aan chatruimten of gesprekken.
  1. Ga naar Google Chat of uw Gmail-account.
  2. Klik naast Chat op Een chat starten "" en dan Een bot zoeken.
  3. Zoek een bot of voer de naam van de bot in het zoekvak in.
  4. Klik op de botkaart.
  5. Kies een optie:
    • Een 1:1-bericht starten met een bot: Klik op Bericht.
    • De bot toevoegen aan een chatruimte: Klik op Toevoegen aan chatruimte, selecteer de chatruimte en klik op Toevoegen.

Tip: Bots die u toevoegt, worden weergegeven in het gedeelte Chat.

Bots toevoegen aan chatruimten of gesprekken in Google Chat of Gmail

1. Ga naar Google Chat of uw Gmail-account.
  2. Selecteer een gesprek of chatruimte.
    • Als het gespreksvenster is uitgevouwen, klikt u bovenaan op het dropdownmenu naast de naam van de chatruimte of persoon.
    • Als het gespreksvenster is geminimaliseerd, tikt u op Meer opties "".
  3. Klik op Mensen en bots toevoegen.
  4. Kies een optie:
    • Voer de naam van de bot in.
    • Zoek naar een bot.
  5. Klik op Verzenden.

Meer informatie over hoe u mensen en bots toevoegt aan of verwijdert uit een chatruimte of groepsgesprek

Slash-opdrachten gebruiken in berichten

Gebruik slash-opdrachten in Google Chat om snel te communiceren met bots. U hoeft de opdrachten niet te onthouden. Voer een slash / in en er wordt een lijst met opdrachten weergegeven.

Alleen u kunt de slash-opdrachten zien die u gebruikt. De reacties van de bot zijn zichtbaar in het gesprek.

1. Open Chat.
  2. Voer een slash / in.
    Er wordt een lijst met beschikbare bots weergegeven. Onder elke botnaam staat een lijst met de opdrachten voor de bot. De lijst wordt korter naarmate u meer tekens invoert die overeenkomen met de beschikbare opdrachten.
  3. Kies een opdracht. Voer eventueel meer informatie in en druk op Enter.
    Opmerking: Als de bot zich nog niet in de privéchat of chatruimte bevindt, wordt deze toegevoegd als u een bericht naar de bot stuurt.

Een bot verwijderen uit een 1:1-bericht in Chat of Gmail

1. Ga naar Google Chat of uw Gmail-account..
  2. Klik naast de bot op Meer opties "" and then Verwijderen.

Feedback geven en hulp krijgen bij bots in Chat of Gmail

U kunt een bericht naar de bot sturen voor hulp.

1. Ga naar Google Chat of uw Gmail-account.
  2. Open het gesprek of de chatruimte met de bot.
  3. Beschikbare opdrachten weergeven:
    • Voer in een 1:1-gesprek met de bot help in.
    • Voer in een chatruimte of groepsgesprek @botnaam help in, waarbij botnaam de naam van de bot is.

Bots maken

Ga naar de Google Chat API-documentatie voor informatie over het maken van aangepaste bots voor uw organisatie. Neem contact op met uw Google Workspace-richtlijnen voor de richtlijnen van uw organisatie over het maken van bots. Wie is mijn beheerder?