Bottien käytön aloittaminen Google Chatissa

Tärkeää: Jotta voit käyttää botteja Google Chatissa, sinulla on oltava käytössäsi Google Workspace ‑tili.

Botit ovat erikoistilejä, joiden kanssa voit viestitellä ja joiden avulla saat Chatissa yhteyden palveluihin, kuten tiedonhakuun, kokousaikataulujen suunnitteluun ja tehtävien tekoon.

Google luo ja ylläpitää joitakin botteja (esim. Meet- ja Google Drive ‑botit). Muut botit ovat kolmannen osapuolen ohjelmistopalveluntarjoajien luomia ja ylläpitämiä.

Bottien etsiminen ja lisääminen Google Chatissa tai Gmailissa

Jos botti on käytettävissä organisaatiossasi, voit

• lähettää sille viestin
  • lisätä sen huoneisiin tai keskusteluihin.
  1. Siirry Google Chatiin tai Gmail-tilillesi.
  2. Klikkaa Chat-kohdan vierestä Aloita chat "" ja sitten Hae bottia.
  3. Etsi botti tai lisää botin nimi hakukenttään.
  4. Klikkaa botin korttia.
  5. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • 1:1-viestin lähettäminen botille: Klikkaa Kirjoita viesti.
    • Botin lisääminen huoneeseen: Klikkaa Lisää huoneeseen, valitse huone ja klikkaa Lisää.

Vinkki: Lisäämäsi botit näkyvät Chat-osiossa.

Bottien lisääminen huoneisiin tai keskusteluihin Google Chatissa tai Gmailissa

1. Siirry Google Chatiin tai Gmail-tilillesi.
  2. Valitse keskustelu tai huone.
    • Jos keskusteluikkuna on laajennettu, klikkaa yläreunasta huoneen tai henkilön nimen vieressä olevaa avattavaa valikkoa.
    • Jos keskusteluikkuna on pienennetty, valitse Lisäasetukset "".
  3. Klikkaa Lisää ihmisiä ja botteja.
  4. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Lisää botin nimi.
    • Hae bottia.
  5. Klikkaa Lähetä.

Katso, miten voit lisätä tai poistaa ihmisiä ja botteja huoneessa tai ryhmäkeskustelussa.

Järjestelmäkomentojen käyttäminen viesteissä

Kun käytät järjestelmäkomentoja Google Chatissa, kommunikointi bottien kanssa on nopeaa. Sinun ei tarvitse muistaa komentoja. Lisää vinoviiva /, niin näet komentoluettelon.

Vain sinä näet käyttämäsi järjestelmäkomennot. Botin vastaukset näkyvät keskustelussa.

1. Avaa Chat.
  2. Kirjoita vinoviiva (/).
    Näkyviin tulee luettelo saatavilla olevista boteista. Näet botin nimen alta sen komennot. Luettelo tarkentuu kirjoittaessasi niin, että näet kirjoittamaasi tekstiä vastaavat käytettävissä olevat komennot.
  3. Valitse komento, lisää tarvittaessa muita tietoja ja paina Enter-näppäintä.
    Huom. Jos botti ei ole viestissä tai huoneessa, botti lisätään, kun lähetät sille viestin.

Botin poistaminen 1:1-viestistä Chatissa tai Gmailissa

1. Siirry Google Chatiin tai Gmail-tilillesi..
  2. Klikkaa botin vierestä Lisäasetukset "" ja sitten Poista.

Palautteen antaminen ja ohjeiden pyytäminen bottien avulla Chatissa tai Gmailissa

Voit lähettää botille viestin ja pyytää apua.

1. Siirry Google Chatiin tai Gmail-tilillesi.
  2. Avaa keskustelu tai huone, johon botti on lisätty.
  3. Saat käytettävissä olevat komennot näkyviin näin:
    • Botin kanssa käydyssä 1:1-keskustelussa: Kirjoita help.
    • Huoneessa tai ryhmäkeskustelussa: Kirjoita @botinnimi help, missä botinnimi on kyseisen botin nimi.

Bottien luominen

Jos organisaatiossasi on tarvetta omien bottien luomiselle, tutustu Google Chat APIn ohjeisiin. Pyydä organisaation ohjeet bottien luomiseen Google Workspace ‑järjestelmänvalvojalta. Kuka on järjestelmänvalvojani?