Søk etter Google Chat-meldinger

I Google Chat kan du søke blant

• alle meldingene dine
  • meldinger som omfatter bestemte personer
  • meldinger som omfatter bestemte typer innhold, for eksempel bilder

Viktig:

• Du må slå på Chat i Gmail for å søke etter Chat-meldinger der.
  • Du kan søke etter meldinger i samtaler du er med i eller som du kan bli med i.
  • Du kan også bruke søkeoperatorer til å filtrere søkeresultatene.
  • Du kan ikke søke etter meldinger med Gmail API.
  • Selv om du er invitert til å bli med, kan du ikke søke etter meldinger i samtaler eller rom som en annen organisasjon eier.

Søk etter meldinger i Chat og Gmail

1. Åpne Google Chat eller Gmail på en datamaskin.
    • I Gmail: Klikk på Chat til venstre.
  2. Klikk i søkefeltet øverst.
  3. Skriv inn søketeksten.
    • For Gmail: Du kan også bruke søkeoperatoren in:chats.
  4. Velg et alternativ:
    • For Gmail: Klikk på Samtaler under søkefeltet.
    • Velg et nylig søk.
  5. Klikk på et resultat for å åpne det.

Søk etter meldinger i rom eller samtaler

1. I Chat velger du rommet eller samtalen du vil søke i.
  2. Øverst til høyre klikker du på Søk i denne chatten .
  3. Skriv inn søketeksten.
  4. Velg et alternativ:
    • Trykk på Enter.
    • Velg et nylig søk.
  5. Klikk på et resultat for å åpne det.

Filtrer og sorter e-poster

1. Klikk i søkefeltet øverst i Chat.
  2. Skriv inn søketeksten.
    • Etter hvert som du skriver inn tekst, vises forslag nedenfor. Trykk på «tabulator»-tasten for å fylle ut resten av søket automatisk.
  3. Trykk på Enter.
  4. Velg et filter for å finne disse meldingstypene:
    • Fra: Meldinger som er sendt fra bestemte personer
    • Sagt i: Meldinger som er sagt i en bestemt samtale eller et bestemt rom
    • Dato: Meldinger som er sendt i en bestemt datoperiode
    • Har filer: Meldinger som inneholder dokumenter, regneark, presentasjoner med mer
    • Har linker: Meldinger som inneholder linker
    • Nevner meg: Meldinger der du er nevnt
    • Bare samtaler jeg er med i: Meldinger fra samtaler du er med i
  5. Valgfritt: For å sortere meldinger klikker du på Sorter-menyen under filtrene.
    • Mest relevant: Sorter e-poster etter hvor relevante de er for søketeksten din.
    • Nyeste: Sorter meldinger etter hvor nye de er.
  6. Klikk på et resultat for å åpne det.
    • Det kan hende du ser resultater fra rom du ikke er med i. For å bli med klikker du på Bli med ved siden av meldingen.

Slett foreslåtte søkeresultater

Når du skriver inn tekst i søkefeltet i Chat, kan det hende du ser forslag basert på søkeloggen din. For å finne meldinger kan du velge et forslag.

• Forslag lagres i 90 dager etter bruk.
  • Søkeloggen for forslag deles ikke mellom Chat og Chat i Gmail.
  • Du kan slette nylige søk eller hele søkeloggen.
  1. Klikk i søkefeltet i Chat.
  2. Under «Nylige søk» kan du
    • slette et nylig søk: Klikk på et søk og så Slett.
    • slette alle søk: Klikk på Slett alle.