Google Chat ‑viestien hakeminen

Google Chatissa voi hakea

• kaikista viesteistä
  • tiettyjen käyttäjien viestejä
  • tiettyä sisältöä, kuten kuvia, sisältäviä viestejä.

Tärkeää:

• Jos haluat hakea chat-viestejä Gmailista, laita Chat päälle Gmailissa.
  • Viestejä voi hakea keskusteluista, joihin olet liittynyt tai voit liittyä.
  • Hakutuloksia voi suodattaa käyttämällä hakuoperaattoreita.
  • Viestejä ei voi hakea Gmail APIn avulla.
  • Vaikka saisit liittymiskutsun, viestejä ei voi hakea toisen organisaation omistamista keskusteluista tai tiloista.

Viestien hakeminen Chatissa ja Gmailissa

1. Avaa Chat-sovellus tai Gmail-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
    • Gmail: Napauta alareunasta Chat .
  2. Lisää hakuteksti yläreunaan.
  3. Valitse vaihtoehto:
    • Napauta näppäimistön alareunasta Hae .
    • Napauta viimeaikaista hakua.
  4. Avaa tulos napauttamalla sitä.

Viestien hakeminen tilassa tai keskustelussa

1. Avaa Chatissa keskustelu, josta haluat hakea.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisäasetukset ja sitten Hae keskustelusta .
  3. Kirjoita haettava teksti.
  4. Avaa tulos napauttamalla sitä.

Viestien suodattaminen ja lajitteleminen

1. Lisää hakuteksti Chatin yläreunaan.
    • Suodattimet tulevat näkyviin kirjoittaessasi.
  2. Voit suodattaa viestejä seuraavien perusteella:
    • Lähettäjä: Tietyn lähettäjän lähettämät viestit.
    • Sanottu: Tietyssä keskustelussa tai tilassa lähetetyt viestit.
    • Liite: Viestit, jotka sisältävät esimerkiksi dokumentteja, laskentataulukoita ja dioja.
    • Päivämäärä: Tietyn ajanjakson aikana lähetetyt viestit.
    • Sisältää linkin: Viestit, jotka sisältävät linkkejä.
    • Minut mainitaan: Viestit, joissa sinut mainitaan.
    • Vain keskustelut, joihin osallistun: Viestit keskusteluissa, joihin osallistut.
  3. Valinnainen: Jos haluat lajitella viestejä, napauta suodattimien alta Lajitteluvalikko.
    • Osuvimmat: Näytä osuvimmat viestit ensin.
    • Uusimmat: Näytä uusimmat viestit ensin.
  4. Napauta hakutulosta.
    • Näkyviin voi tulla tuloksia myös tiloista, joiden jäsen et ole. Jos haluat liittyä tilaan, valitse viestin vierestä Liity.

Hakuehdotusten poistaminen

Hakuhistoriaan perustuvia ehdotuksia voi tulla näkyviin, kun Chatin hakukenttään kirjoitetaan. Voit etsiä viestejä valitsemalla hakuehdotuksen.

• Ehdotukset tallennetaan 90 päiväksi käytön jälkeen.
  • Chatin ja Gmailin Chatin ehdotukset eivät perustu samaan hakuhistoriaan.
  • Viimeaikaiset haut tai koko hakuhistorian voi poistaa.
  1. Napauta hakukenttää Chatissa.
  2. "Viimeisimmät haut" ‑kohdassa voi tehdä seuraavaa:
    • Viimeaikaisen haun poistaminen: Kosketa hakukohdetta pitkään ja sitten napauta Poista.
    • Kaikkien hakujen poistaminen: Napauta Poista kaikki.