Google Chat ‑viestien hakeminen

Google Chatissa voi hakea

• kaikista viesteistä
  • tiettyjen käyttäjien viestejä
  • tiettyä sisältöä, kuten kuvia, sisältäviä viestejä.

Tärkeää:

• Jos haluat hakea chat-viestejä Gmailista, laita Chat päälle Gmailissa.
  • Viestejä voi hakea keskusteluista, joihin olet liittynyt tai voit liittyä.
  • Hakutuloksia voi suodattaa käyttämällä hakuoperaattoreita.
  • Viestejä ei voi hakea Gmail APIn avulla.
  • Vaikka saisit liittymiskutsun, viestejä ei voi hakea toisen organisaation omistamista keskusteluista tai tiloista.

Viestien hakeminen Chatissa ja Gmailissa

1. Avaa Google Chat tai Gmail tietokoneella.
    • Gmail: Klikkaa vasemmalta Chat.
  2. Klikkaa yläreunasta hakukenttää.
  3. Lisää haettava teksti.
    • Gmail: Voit käyttää myös hakuoperaattoria in:chats.
  4. Valitse vaihtoehto:
    • Gmail: Valitse hakukentän alta Keskustelut.
    • Valitse äskettäinen haku.
  5. Avaa tulos klikkaamalla sitä.

Viestien hakeminen tilassa tai keskustelussa

1. Valitse Chatissa tila tai keskustelu, josta haluat hakea.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Hae tästä chatista .
  3. Lisää haettava teksti.
  4. Valitse vaihtoehto:
    • Paina Enter.
    • Valitse äskettäinen haku.
  5. Avaa tulos klikkaamalla sitä.

Viestien suodattaminen ja lajitteleminen

1. Klikkaa hakukenttää Chatin yläosassa.
  2. Lisää haettava teksti.
    • Ehdotukset tulevat näkyviin kirjoittaessa. Täytä loput hausta automaattisesti painamalla sarkainta.
  3. Paina Enter.
  4. Voit suodattaa viestejä seuraavien perusteella:
    • Lähettäjä: Tietyn lähettäjän lähettämät viestit.
    • Sanottu: Tietyssä keskustelussa tai tilassa lähetetyt viestit.
    • Päivämäärä: Tietyn ajanjakson aikana lähetetyt viestit.
    • Sisältää tiedoston: Viestit, jotka sisältävät esimerkiksi dokumentteja, laskentataulukoita ja dioja.
    • Sisältää linkin: Viestit, jotka sisältävät linkkejä.
    • Minut mainitaan: Viestit, joissa sinut mainitaan.
    • Vain keskustelut, joihin osallistun: Viestit keskusteluissa, joihin osallistut.
  5. Valinnainen: Jos haluat lajitella viestejä, klikkaa suodattimien alta Lajitteluvalikko.
    • Osuvimmat: Näytä osuvimmat viestit ensin.
    • Uusimmat: Näytä uusimmat viestit ensin.
  6. Avaa tulos klikkaamalla sitä.
    • Näkyviin voi tulla tuloksia myös tiloista, joiden jäsen et ole. Jos haluat liittyä tilaan, klikkaa viestin vierestä Liity.

Hakuehdotusten poistaminen

Hakuhistoriaan perustuvia ehdotuksia voi tulla näkyviin, kun Chatin hakukenttään kirjoitetaan. Voit etsiä viestejä valitsemalla ehdotuksen.

• Ehdotukset tallennetaan 90 päiväksi käytön jälkeen.
  • Chatin ja Gmailin Chatin ehdotukset eivät perustu samaan hakuhistoriaan.
  • Viimeaikaiset haut tai koko hakuhistorian voi poistaa.
  1. Klikkaa hakukenttää Chatissa.
  2. "Viimeisimmät haut" ‑kohdassa voi tehdä seuraavaa:
    • Viimeaikaisen haun poistaminen: Klikkaa hakua ja sitten Poista.
    • Kaikkien hakujen poistaminen: Klikkaa Poista kaikki.