Deelnemen aan een ruimte in Google Chat

Als u wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een ruimte, kunt u een voorbeeld van de ruimte en de berichtgeschiedenis bekijken.

Als u een ruimte verlaat, kunt u het volgende niet meer doen:

• Weer lid worden tenzij een ander lid u toevoegt of uitnodigt.
  • Updates krijgen over actieve gesprekken.

Als u opnieuw deelneemt aan een ruimte, kunt u de hele berichtgeschiedenis bekijken. Als iemand u uit een ruimte verwijdert, moet u opnieuw uitgenodigd worden.

Tip: Als de ruimte vindbaar is, kunt u altijd opnieuw deelnemen. Meer informatie over vindbare ruimtes

Deelnemen aan een ruimte

1. Open de Chat-app of Gmail-app op uw Android-telefoon of -tablet.
    • In Gmail: Tik onderaan op Chat .
  2. Tik in het navigatiemenu onderaan op Nieuwe chat en dan Door ruimtes browsen.
  3. Een ruimte zoeken
    • De ruimtes waarvoor u bent uitgenodigd, staan bovenaan de lijst.
  4. Optioneel: Tik op de naam van een ruimte om een voorbeeld van de ruimte weer te geven.
    • Als u het voorbeeld van een ruimte weergeeft, kunt u berichten lezen, maar kunt u niet deelnemen aan het gesprek of meldingen krijgen.
  5. Tik op Toevoegen om deel te nemen aan de ruimte.
    • Of tik in het voorbeeld op Deelnemen.

Tip: Houd uw vinger op een gesprek voor meer opties.

Een ruimte verlaten

1. Open de Chat-app of Gmail-app op uw Android-telefoon of -tablet.
    • In Gmail: Tik onderaan op Chat .
  2. Tik in het navigatiemenu onderaan op Ruimtes .
  3. Open de ruimte die u wilt verlaten.
  4. Tik bovenaan op de naam van de ruimte.
  5. Tik op Verlaten en dan Ruimte verlaten.

Tip: Houd uw vinger op een gesprek voor meer opties.

Opnieuw deelnemen aan een ruimte

1. Open de Chat-app of Gmail-app op uw Android-telefoon of -tablet.
    • In Gmail: Tik onderaan op Chat .
  2. Tik in het navigatiemenu onderaan op Nieuwe chat en dan Door ruimtes browsen.
  3. Een ruimte zoeken
  4. Tik op Toevoegen .

Tip: U kunt een ruimte die u heeft gemaakt verwijderen. Hier vindt u meer informatie over hoe u een ruimte verwijdert.