Google Chat-rum byter namn. Funktionen kommer nu att heta Spaces. Det kan ta en stund innan namnändringen visas överallt. Läs mer.

Skapa ett rum i Google Chat

Skapa ett rum i Google Chat som blir en plats där team kan kommunicera och samarbeta.

1. Öppna Google Chat eller ditt Gmail-konto.
  2. Bredvid rum klickar du på Skapa eller hitta ett rum "" följt av Skapa rum.
  3. Ange ett rumsnamn.
  4. Valfritt: Klicka på Välj en emoji "" uppe till vänster. Om du inte väljer en emoji används en standardavatar.
  5. Ange namn eller e-postadresser till personer och grupper som du vill lägga till. Det går även att välja bland förslag. Om du använder ett Google Workspace-konto innehåller förslagen alla i din organisation, även om de inte har Google Chat.
  6. Valfritt: Tillåt svar i trådar genom att välja Använd svarstrådar.
    Viktigt!
    • Det här går inte att ändra senare.
    • Rum med separata diskussioner kan endast skapas av Google Workspace-konton.
  7. Valfritt: Tillåt att externa personer går med i rummet med Tillåt att personer utanför organisationen går med. Du har inte det här alternativet om administratören inte tillåter den här funktionen.
    Viktigt!
    • Det här går inte att ändra senare.
    • Alternativet att skapa rum som tillåter gäster är endast tillgängliga i Google Workspace-konton.
  8. Klicka på Skapa.
  9. Valfritt: Lägg till fler personer och botar i rummet genom att klicka på Lägg till personer och botar. Ange namn eller e-postadresser. Klicka på Skicka.

Gör en gruppchatt till ett rum

Om du har skapat en gruppchatt kan du göra om den till ett rum. När du använder ett rum kan du namnge rummet, dela filer och tilldela uppgifter med andra personer i rummet.
  1. Öppna Google Chat eller ditt Gmail-konto.
  2. Hitta och klicka på gruppchatten som du vill ändra till ett rum i Chat-panelen.
  3. Klicka på nedåtpilen Rullgardinsmeny högst upp bredvid gruppchattens namn följt av Gör den här chatten till ett rum .
  4. Lägg till ett rumsnamn. Om du vill lägga till en valfri rumsikon klickar du på Lägg till "".
  5. Klicka på Klar. En avisering bekräftar att din chatt nu är ett rum och meddelar medlemmar i gruppen om ändringen.
När du har gjort ändringen finns det flikar för chatt, filer och uppgifter i rummet.
Tips! Du kan lägga till och ta bort personer från ett rum när som helst.