Google Chat ersätter Google Hangouts. Läs mer om övergången från Google Hangouts till Google Chat.

Komma igång med Google Chat

Viktigt! Google Chat är nu tillgängligt i tidig förhandsgranskning för personliga Google-konton på Android och dator. Prova funktionerna och utseendet genom att aktivera Google Chat i Gmail-inställningarna. Det går kanske inte att byta tillbaka till klassiska Hangouts i Gmail-inställningarna.

Det går att skicka meddelanden till en person eller grupp i Google Chat på samma sätt som i klassiska Hangouts, men med utökade funktioner. Google Chat är tillgängligt i Gmail. Det går även att använda Google Chat på webben och på mobilen med appar för Android, iOS och datorer.

Hjälp oss att bli bättre genom att skicka feedback i Google Chat eller i Gmail

Tips!

• Dina befintliga konversationer i klassiska Hangouts visas i Google Chat.
  • Du kan använda Google Chat för att fortsätta konversationer med personer som använder klassiska Hangouts.
  • Nya meddelanden från användare i klassiska Hangouts visas också för dig i Google Chat.

Om du använder ett Google Workspace-konto på jobbet eller i skolan använder du kanske redan Google Chat. Har jag klassiska Hangouts eller Google Chat?

Logga in på Google Chat

1. Ladda ned Google Chat eller Gmail-appen i Google Play Butik.
  2. Öppna appen.
  3. Logga in på ditt Google-konto på uppmaning för att skicka och ta emot meddelanden.
Tips! Läs mer om att aktivera Google Chat i Gmail.

Förstå Google Chat-symboler

Symbol Beskrivning Läs mer
Lägg till en Drive-fil Bifoga en fil i ett meddelande
"" Skicka feedback
Lägg till händelse Schemalägg ett möte Schemalägga och dela ett Google Kalender-möte
"" Sök efter personer, ord eller rum Sök i chattmeddelanden
insert photo Välj ett foto att skicka Bifoga en fil i ett meddelande
Starta ett videomöte Starta ett videomöte Starta ett videomöte
"" Ta ett foto och skicka det
Add Visa fler skrivalternativ
"" Lägga till formatering i text Lägga till formatering i Google Chat-meddelanden

Byta profilfoto eller namn

Profilfoto

Google Chat visar Google-kontots profilfoto. Om du uppdaterar fotot för Chat uppdateras det för andra Google-tjänster. Lägg till eller byt profilfoto.

Profilnamn

Google Chat visar namnet i ditt Google-konto. Ändra ditt profilnamn.

Tips! Kontakta administratören om du vill byta namn på ett jobb- eller skolkonto. Vem är min administratör?

Skicka feedback i Chat-appen

1. Öppna appen Google Chat "".
  2. Öppna området i Chat som du har problem med.
  3. Tryck på menyn Meny följt av Skicka feedback uppe till vänster.
  4. Skriv dina kommentarer i rutan.
    Valfritt: Markera kryssrutan intill Skärmbild om en skärmdump hjälper dig att förklara din feedback till vårt supportteam. Avmarkera rutan om du inte vill inkludera en skärmbild.
  5. Tryck på Skicka uppe till höger.

Tips! Försök beskriva problemet eller förslaget så detaljerat du kan när du ger feedback.