Hangouts Chat is now Google Chat. You might temporarily see references to both names until this change rolls out everywhere.

Kom i gang med Google Chat

Viktig: Google Chat er nå tilgjengelig i en forhåndsversjon for personlige Google-kontoer på Android og datamaskiner. Når du slår på Google Chat i Gmail-innstillingene, kan du prøve brukergrensesnittet og funksjonene. Du kan når som helst bytte tilbake til den eldre versjonen av Hangouts i Gmail-innstillingene.

Du kan sende meldinger til personer eller grupper i Google Chat på samme måte som i den eldre utgaven av Hangouts – men med utvidede funksjoner. Google Chat er tilgjengelig i Gmail. Du kan også bruke Google Chat på nettet, på mobilenheter med Android- eller iOS-apper samt på datamaskiner.

Du kan hjelpe oss med å bli bedre ved å sende tilbakemeldinger i Google Chat eller i Gmail

Tips

• De eksisterende samtalene dine i den eldre versjonen av Hangouts vises i Google Chat.
  • Du kan bruke Google Chat til å fortsette samtaler med folk som bruker den eldre versjonen av Hangouts.
  • Nye meldinger fra brukere i den eldre versjonen av Hangouts vises også for deg i Google Chat.

Hvis du bruker en Google Workspace-konto via jobben eller skolen, kan det hende at du allerede bruker Google Chat. Har jeg Google Chat eller den eldre versjonen av Hangouts?

Logg på Google Chat

Logg på Google Chat for å sende og motta meldinger.

1. Gå til Google Chat eller Gmail-kontoen din
  2. Logg på Google-kontoen din hvis du blir bedt om det.

Tips:

Hva betyr Google Chat-symbolene?

Symbol Beskrivelse Finn ut mer
"" Legg til en emoji
Hjelp og tilbakemelding Hjelp og tilbakemelding
"" Åpne andre Google-apper Bruk Google-raden
"" Søk etter personer, ord eller rom Søk i chatmeldinger
"" Konfigurer generelle varsler Slå varsler på eller av
Start et videomøte Start et videomøte Start et videomøte
"" Last opp en fil Legg ved filer i meldinger
"" Last opp en Google Disk-fil Legg ved filer i meldinger
event Planlegg et møte Planlegg og del et kalendermøte
Send en GIF

Finn ut hvordan du bruker Google Chat

Åpne Google Chat i en nettleser
Tips: Google Chat er også tilgjengelig i Gmail. Bruk Google Chat i Gmail.
Send meldinger til personer eller grupper

Send meldinger til enkeltpersoner:

1. Gå til Google Chat eller Gmail-kontoen din.
  2. Under «Chat» til venstre klikker du på navnet til personen du vil sende melding til.
    • Hvis du ikke finner navnet, klikker du på Start en chat Legg til.
    • Skriv inn et navn eller en e-postadresse. Du ser forslag mens du skriver inn tekst.
      • Tips: Hvis du er logget på en jobb- eller skolekonto, kan du sende direktemeldinger til personer utenfor organisasjonen din ved å skrive inn e-postadressene deres.
    • Velg personen du vil sende melding til.
  3. Skriv en melding.
  4. Klikk på Send "".

Send meldinger til grupper

1. Gå til Google Chat eller Gmail-kontoen din.
  2. Klikk på et gruppenavn under «Chat» til venstre.
  3. Skriv en melding.
  4. Klikk på Send "".
  5. Hvis gruppen ikke er oppført under «Chat», klikker du på Start en chat Legg til og så Start en gruppesamtale.
  6. Skriv inn et navn eller en e-postadresse. Du ser forslag mens du skriver inn tekst.
  7. Klikk på Ferdig "".
  8. Skriv en melding.
  9. Klikk på Send "".
Opprett rom, eller se forhåndsvisninger av og bli med i rom

Opprett rom

• Gå til Google Chat eller Gmail-kontoen din.
  • Ved siden av «Rom» klikker du på Opprett eller finn et rom "" og så Opprett et rom.
  • Skriv inn et navn på rommet.
  • Valgfritt: Slik tilpasser du rommet ditt:
    • Hvis du vil velge en emoji, klikker du på Velg en emoji "". Hvis du ikke velger noen emoji, brukes et standardbilde.
    • Hvis du bruker en Google Workspace-konto, kan det hende at du kan velge disse alternativene, som ikke kan endres senere:
      • «Bruk tråding av svar» for å opprette ulike samtaletråder.
      • «Tillat at folk utenfor organisasjonen din blir med».
  • Skriv inn navn eller e-postadresser til personer og grupper du vil legge til. Du kan også velge blant forslagene som vises.
  • Klikk på Opprett
  • Valgfritt: Slik legger du til flere personer og chatroboter i rommet:
    1. Klikk på Legg til personer og chatroboter
    2. Skriv inn navn eller e-postadresser.
    3. Klikk på Send.

Se forhåndsvisninger av rom og bli med i dem:

1. Gå til Google Chat eller Gmail-kontoen din.
  2. Ved siden av «Rom» klikker du på Start en chat "" og så Bla gjennom rom.
    • Rommene du er invitert til, står øverst på listen.
    • Finn et rom ved å skrive inn navnet på rommet.
    • Valgfritt: For å ta en forhåndskikk på et rom, pek på romnavnet og klikk på Forhåndsvisning.
      • Når du ser en forhåndsvisning av et rom, kan du lese meldinger, men du kan ikke sende meldinger eller motta varsler.
  3. I forhåndsvisningen kan du blokkere rommet ved å klikke på Blokkér. For å bli med i rommet klikker du på Bli med.
Endre eller slett tekst i en samtale
Viktig: Du må bruke Chat med en Google Workspace-konto for å endre eller slette meldinger.

Pek på chatmeldingen din og klikk på

• Endre Endre: Utfør ønskede endringer og klikk på Ferdig "".
  • Slett Slett: Bekreft ved å klikke på Slett.
Legg til formatering og emojier i meldinger
  • Fet tekst: Legg til stjerner (*) før og etter teksten du vil gjøre fet. Eksempel: Hvis du skriver inn *tirsdag*, vises det som tirsdag i chatten.
  • Kursiv tekst: Legg til understreker (_) før og etter teksten du vil kursivere. Eksempel: Hvis du skriver inn _hver uke_, vises det som hver uke i chatten.
  • Gjennomstreket tekst: Legg til tilder (~) før og etter teksten du vil gjennomstreke. Eksempel: Hvis du skriver inn ~ferdig~, vises chatten som ferdig.
  • Opprett en linjebundet kodeblokk: Legg til gravistegn (`) før og etter teksten du vil sette inn i en kodeblokk.
  • Opprett en kodeblokk med flere linjer: Legg til tre gravistegn (```) før og etter teksten du vil sette inn i en kodeblokk.
  • Slik velger du en emoji
    1. Klikk på Emoji "".
    2. Velg emojien du vil legge til.

Legg til formatering i meldingene dine.

Forlat rom
Viktig: Hvis du oppretter en samtale i den eldre versjonen av Hangouts, kan du ikke legge til folk eller forlate samtalen i Google Chat. For å gjøre dette må du opprette et nytt rom eller en ny melding i Google Chat.
  1. Gå til Google Chat eller Gmail-kontoen din.
  2. Under «Rom» til venstre går du til romnavnet og klikker på Flere alternativer Mer og så Gå ut og så Forlat rommet.
Slett samtaler eller meldinger

Slett samtaler

1. Gå til Google Chat eller Gmail-kontoen din.
  2. Til venstre, ved siden av personens navn, klikker du på Flere alternativer Mer og så Slett samtalen og så Slett.

Slett meldinger

Viktig: Du må bruke Chat med en Google Workspace-konto for å kunne slette meldinger.

1. Pek på chatmeldingen og klikk på Slett
  2. Bekreft ved å klikke på Slett Slett.
Last opp og del filer
  1. Gå til Google Chat eller Gmail-kontoen din.
  2. Skriv inn en melding.
    • I Gmail: Klikk på Legg til Legg til.
  3. Velg et alternativ:
    • For å legge ved en fil fra datamaskinen, klikk på Last opp ""
      • Filen blir ikke lagt til i Google Disk. De andre brukerne får filen direkte i meldingen.
    • For å legge ved en Disk-fil, klikk på Google Disk "".
      • Hvis noen i rommet ikke har tilgang til filen, får du et varsel når du sender filen.
      • Hvis du har redigeringstilgang til filen, kan du gi andre i rommet tilgang til den.
      • Hvis du gir andre i rommet tilgang til en fil, gjelder tilgangen også for personer som blir med i rommet senere.
      • Hvis noen forlater rommet, mister de tilgangen til filen, med mindre du gir dem tilgang manuelt.
  4. Velg filen du vil sende.
  5. Klikk på Send "".

Send og del filer i chatmeldinger.

Søk i meldingene dine
  1. Åpne Google Chat eller datamaskinprogrammet Chat "".
  2. Klikk på Søk "" øverst til høyre.
  3. Til venstre velger du et rom eller klikker på Alle rom og direktemeldinger.
  4. Skriv inn søkeordene i søkefeltet.
    Valgfritt: For å avgrense søket kan du klikke på personer og innholdstyper, for eksempel bilder eller videoer.
  5. For å åpne resultatet, klikk på Gå til tråden.
Administrer varslene dine
  1. Gå til Google Chat eller Gmail-kontoen din.
  2. Åpne innstillingene:
    • I Chat: Klikk på statusen din og så Innstillinger for chatvarsler eller Innstillinger Innstillinger.
    • I Gmail: Klikk på statusen din og så Innstillinger for chatvarsler.
  3. Velg et alternativ under «Datamaskin» eller «Skrivebordvarslinger»:
  • For å spille av en lyd for varsler, merk av i boksen ved siden av «Spill av varsellyder».
  • For å slå på eller av e-postvarsler for uleste meldinger, gå til «E-post» eller «E-postvarsler» og velg Bare @nevnt og i direktemeldinger eller Av.
Tips: E-postpåminnelser gjelder for meldinger du ikke har lest etter tolv timer.
Bytt profilbilde eller navn

Profilbilde

Profilbildet for Google-kontoen din vises i Google Chat. Hvis du oppdaterer bildet ditt i Chat, oppdateres det for andre Google-tjenester. Legg til eller bytt profilbilde.

Profilnavn

Navnet på Google-kontoen din vises i Google Chat. Bytt profilnavn.

Tips: Kontakt administratoren din for å bytte navn på en jobb- eller skolekonto. Hvem er administratoren min?

Send tilbakemeldinger i Chat

1. Gå til Google Chat.
  2. Gå til den delen av Chat du har problemer med.
  3. Øverst til høyre klikker du på Brukerstøtte Hjelp og tilbakemelding og så Send tilbakemelding til Google.
    • Valgfritt: Hvis du vil illustrere tilbakemeldingen din til brukerstøtteteamet vårt med en skjermdump, kan du la boksen ved siden av «Inkluder skjermdump» være avmerket. Hvis du ikke vil ta med noen skjermdump, fjerner du avmerkingen for dette.
    • Valgfritt: Du kan klikke på skjermdumpen for å endre eller skjule informasjon.
      • Tegn med gult for å markere problemer.
      • Tegn med svart for å skjule sensitiv informasjon.
      • Klikk på Ferdig.
  4. Skriv inn kommentarene dine i boksen.
  5. Klikk på Send nederst til høyre.

Tips: I tilbakemeldingen bør du oppgi så detaljert informasjon som mulig om problemet eller forslaget.