Google Hangouts er erstattet av Google Chat. Finn ut mer om overgangen fra Google Hangouts til Google Chat.

Kom i gang med Google Chat

Bruk Google Chat til å sende meldinger til personer eller grupper:

Logg på Google Chat

Logg på Google Chat for å sende og motta meldinger.

1. Gå til Google Chat eller Gmail-kontoen din
  2. Logg på Google-kontoen din hvis du blir bedt om det.

Tips:

Hva betyr Google Chat-symbolene?

Symbol Beskrivelse Finn ut mer
"" Legg til en emoji
Hjelp og tilbakemelding
"" Åpne andre Google-apper Bruk Google-raden
"" Søk etter personer, ord eller rom Søk i chatmeldinger
"" Konfigurer generelle varsler Slå varsler på eller av
Start et videomøte Start et videomøte
"" Last opp en fil Legg ved filer i meldinger
"" Last opp en Google Disk-fil Legg ved filer i meldinger
Planlegg et møte Planlegg og del kalendermøter
Send en GIF
Se flere alternativer for skriving
"" Formatér tekst Legg til formatering i Google Chat-meldinger

Finn ut hvordan du bruker Google Chat

Åpne Google Chat i en nettleser
Tips: Google Chat er også tilgjengelig i Gmail. Bruk Google Chat i Gmail.
Send meldinger til personer eller grupper

Send meldinger til enkeltpersoner:

1. Gå til Google Chat eller Gmail-kontoen din.
  2. Under «Chat» til venstre klikker du på navnet til personen du vil sende melding til.
    • Hvis du ikke finner navnet, klikker du på Start en chat Legg til.
    • Skriv inn et navn eller en e-postadresse. Du ser forslag mens du skriver inn tekst.
      • Tips: Hvis du er logget på en jobb- eller skolekonto, kan du sende direktemeldinger til personer utenfor organisasjonen din ved å skrive inn e-postadressene deres.
    • Velg personen du vil sende melding til.
  3. Skriv en melding.
  4. Klikk på Send "".

Send meldinger til grupper

1. Gå til Google Chat eller Gmail-kontoen din.
  2. Klikk på et gruppenavn under «Chat» til venstre.
  3. Skriv en melding.
  4. Klikk på Send "".
  5. Hvis gruppen ikke er oppført under «Chat», klikker du på Start en chat Legg til og så Start en gruppesamtale.
  6. Skriv inn et navn eller en e-postadresse. Du ser forslag mens du skriver inn tekst.
  7. Klikk på Ferdig "".
  8. Skriv en melding.
  9. Klikk på Send "".
Opprett rom, eller se forhåndsvisninger av og bli med i rom

Opprett nye rom med tråder

1. Gå til Google Chat eller Gmail.
  2. Under Rom Rom klikker du på  Nytt rom.
  3. Klikk på Opprett rom Group Add.
  4. Skriv inn et navn på rommet.
    • Valgfritt: Du kan også legge til en beskrivelse og et bilde for rommet. For å legge til et bilde for rommet, klikk på Velg en emoji + og så velg en emoji. Hvis du ikke velger en emoji, brukes et standardbilde av en bokstav i stedet.
  5. Du kan også gjøre dette:
    • Skriv inn navnet eller e-postadressen til personene du vil legge til.
    • Skriv inn chatroboter eller Google-grupper du vil invitere.
    • Velg fra listen over foreslåtte kontakter.
  6. Velg et tilgangsnivå for organisasjonen din:
    • Begrenset: Bare brukere som er lagt til og invitert direkte, har tilgang til rommet. Dette er standardalternativet.* For å gjøre rommet åpent, velg «Alle i organisasjonen din».
    • Alle i organisasjonen din: Alle medlemmene i organisasjonen din har tilgang til rommet og kan bli med hvis de har linken til rommet. Finn ut mer om hvordan du oppretter åpne rom.

Viktig: Hvis du har en jobb- eller skolekonto hos Google, kan det hende du har andre målgruppealternativer som administratoren din har opprettet. Hvis du har spørsmål om de tilgjengelige målgruppealternativene, kan du kontakte administratoren.

1. Hvis du vil invitere eksterne personer til rommet, merker du av for Tillat at folk utenfor organisasjonen din blir med.

Viktig: Hvis du velger «Alle i organisasjonen din» i trinn 6, kan du ikke tillate at folk utenfor organisasjonen blir med i rommet.

1. Velg hvordan du vil organisere rommet:
    • Rom med tråder: Dette er standardalternativet når du oppretter et nytt rom
    • Rom organisert etter samtaleemne: For å bruke et rom med meldinger sortert etter samtaleemne, velg Avansert Arrow Right og klikk i avmerkingsboksen merket med «Sorter samtalen etter emne».

Tips: Finn ut mer om hvordan du sorterer rom.

Viktig: Etter at rommet er opprettet, kan du ikke endre måten rommet skal organiseres på.

1. Klikk på Opprett.

*Tips: Hvis du bruker Chat med en jobb- eller skolekonto, kan standardinnstillingen endres av administratoren din.

Forhåndsvis og bli med i rom

1. Gå til Google Chat eller Gmail-kontoen din.
  2. Ved siden av «Rom» klikker du på Start en chat "" og så Bla gjennom rom.
    • Rommene du er invitert til, står øverst på listen.
    • Finn et rom ved å skrive inn navnet på rommet.
    • Valgfritt: For å ta en forhåndskikk på et rom, pek på romnavnet og klikk på Forhåndsvisning.
      • Når du ser en forhåndsvisning av et rom, kan du lese meldinger, men du kan ikke sende meldinger eller motta varsler.
  3. I forhåndsvisningen kan du blokkere rommet ved å klikke på Blokkér. For å bli med i rommet klikker du på Bli med.
Endre eller slett tekst i en samtale
Viktig: Du må bruke Chat med en Google Workspace-konto for å endre eller slette meldinger.

Pek på chatmeldingen din og klikk på

• Endre Endre: Utfør ønskede endringer og klikk på Ferdig "".
  • Slett Slett: Bekreft ved å klikke på Slett.
Legg til formatering og emojier i meldinger

Finn ut hvordan du legger til formatering i Google Chat-meldinger.

Slik velger du en emoji:

1. Klikk på Emoji "".
  2. Velg emojien du vil legge til.
Forlat rom
  1. Gå til Google Chat eller Gmail-kontoen din.
  2. Under «Rom» på venstre side klikker du på Mer Mer og så Gå ut og så Forlat rommet.
Slett samtaler eller meldinger

Slett samtaler

1. Gå til Google Chat eller Gmail-kontoen din.
  2. Til venstre, ved siden av personens navn, klikker du på Flere alternativer Mer og så Slett samtalen og så Slett.

Slett meldinger

Viktig: Du må bruke Chat med en Google Workspace-konto for å kunne slette meldinger.

1. Pek på chatmeldingen og klikk på Slett
  2. Bekreft ved å klikke på Slett Slett.
Last opp og del filer
  1. Gå til Google Chat eller Gmail-kontoen din.
  2. Skriv inn en melding.
  3. Velg et alternativ:
    • For å legge ved en fil fra datamaskinen, klikk på Last opp "".
      • Filen blir ikke lagt til i Google Disk. De andre brukerne får filen direkte i meldingen.
    • For å legge ved en Disk-fil, klikk på integreringsmenyen  og så Disk "".
      • Når du sender filen, blir du varslet hvis noen trenger tilgang.
      • Hvis du har redigeringstilgang, kan du gi andre tilgang.
      • Hvis du gir et rom tilgang, gjelder tilgangen også for folk som blir med i rommet senere.
      • Hvis noen forlater rommet, mister de tilgangen til filen med mindre de gis tilgang enkeltvis eller via en gruppe.
  4. Velg filen du vil sende.
  5. Klikk på Send "".

Send og del filer i chatmeldinger.

Søk i meldingene dine
  1. Åpne Google Chat eller datamaskinprogrammet Chat "".
  2. Klikk på Søk "" øverst til høyre.
  3. Til venstre velger du et rom eller klikker på Alle rom og direktemeldinger.
  4. Skriv inn søkeordene i søkefeltet.
    Valgfritt: For å avgrense søket kan du klikke på personer og innholdstyper, for eksempel bilder eller videoer.
  5. For å åpne resultatet, klikk på Gå til tråden.
Administrer varslene dine
  1. Gå til Google Chat eller Gmail-kontoen din.
  2. Åpne innstillingene:
    • I Chat: Klikk på statusen din og så Innstillinger for chatvarsler eller Innstillinger Innstillinger.
    • I Gmail: Klikk på statusen din og så Innstillinger for chatvarsler.
  3. Velg et alternativ under «Datamaskin» eller «Skrivebordvarslinger»:
  • For å spille av en lyd for varsler, merk av i boksen ved siden av «Spill av varsellyder».
  • For å slå på eller av e-postvarsler for uleste meldinger, gå til «E-post» eller «E-postvarsler» og velg Bare @nevnt og i direktemeldinger eller Av.
Tips: E-postpåminnelser gjelder for meldinger du ikke har lest etter tolv timer.
Bytt profilbilde eller navn

Profilbilde

Profilbildet for Google-kontoen din vises i Google Chat. Hvis du oppdaterer bildet ditt i Chat, oppdateres det for andre Google-tjenester. Legg til eller bytt profilbilde.

Profilnavn

Navnet på Google-kontoen din vises i Google Chat. Bytt profilnavn.

Tips: Kontakt administratoren din for å bytte navn på en jobb- eller skolekonto. Hvem er administratoren min?

Send tilbakemeldinger i Chat

1. Gå til Google Chat.
  2. Gå til den delen av Chat du har problemer med.
  3. Øverst til høyre klikker du på Brukerstøtte Hjelp og tilbakemelding og så Send tilbakemelding til Google.
    • Valgfritt: Hvis du vil illustrere tilbakemeldingen din til brukerstøtteteamet vårt med en skjermdump, kan du la boksen ved siden av «Inkluder skjermdump» være avmerket. Hvis du ikke vil ta med noen skjermdump, fjerner du avmerkingen for dette.
    • Valgfritt: Du kan klikke på skjermdumpen for å endre eller skjule informasjon.
      • Tegn med gult for å markere problemer.
      • Tegn med svart for å skjule sensitiv informasjon.
      • Klikk på Ferdig.
  4. Skriv inn kommentarene dine i boksen.
  5. Klikk på Send nederst til høyre.

Tips: I tilbakemeldingen bør du oppgi så detaljert informasjon som mulig om problemet eller forslaget.

Google, Google Workspace og relaterte merker og logoer er varemerker som tilhører Google LLC. Alle andre bedrifts- og produktnavn er varemerker for bedriftene de er tilknyttet.