Aan de slag met Google Chat

Gebruik Google Chat om berichten te sturen en samen te werken met iedereen met wie u werkt. U kunt Chat gebruiken voor het volgende:

• Rechtstreeks met mensen of in kleine groepsberichten praten.
  • Samenwerken in grote groepen met een naam. Deze worden Ruimtes genoemd.
  • Bestanden sturen en delen vanuit Google Documenten, Presentaties en Spreadsheets.
  • Taken en vergaderingen instellen.
  • Apps toevoegen om uw productiviteit te verbeteren.

Chat in Gmail gebruiken

U kunt Chat rechtstreeks gebruiken in Gmail op desktops en in de Gmail-app voor Android en iOS.

Als Chat niet in Gmail wordt weergegeven, moet u de functie misschien aanzetten in de Gmail-instellingen. Ontdek meer over Chat in Gmail.

Ga naar de instellingen van Gmail

Chat via het web openen

Open Chat in uw browser om mensen berichten te sturen via het web.

Chat openen

Tip: U kunt ook de zelfstandige app voor Google Chrome installeren. Ontdek meer over hoe u de zelfstandige Chat-app downloadt.

Chat downloaden en installeren

Als u mensen berichten wilt sturen vanaf uw mobiele apparaat, downloadt u de Chat-app voor Android en iOS.

Android  iOS

Inloggen bij Google Chat

Belangrijk: U heeft een Google-account nodig om Chat te gebruiken. Ontdek meer over hoe u een Google-account maakt.

1. Open de Chat-app op uw iPhone of iPad.
  2. Log in als dit wordt gevraagd.

Tip: Chat toont de naam en profielfoto van uw Google-account. Ontdek meer over hoe u persoonlijke informatie in uw Google-account wijzigt.

Chat op het werk of op school gebruiken

Als u een werk- of schoolaccount heeft dat deel uitmaakt van Google Workspace, kunt u Chat gebruiken om te communiceren in grote ruimtes, kleine groepen of met iemand anders.

Voordat u Chat kunt gebruiken, moet uw organisatie Chat instellen. Als Chat niet wordt weergegeven, neemt u contact op met uw beheerder. Ontdek hoe u de beheerder kunt vinden.