Aan de slag met Google Chat

Google Chat is een krachtige manier om te communiceren. U kunt een bericht starten met een of meer contacten, een chatruimte maken voor doorlopende gesprekken met groepen mensen en bots gebruiken om uw werk te automatiseren.

Chat werkt in de browser op uw computer en via mobiele apps voor Android en iOS. Met Chat blijven al uw berichten gesynchroniseerd, ongeacht het apparaat dat u gebruikt, zelfs als u schakelt tussen apparaten.

Op twee manieren communiceren

• Een privégesprek voeren: Gebruik een privéchat om een-op-een of met een kleine groep te communiceren.
  • Een chatruimte maken: Gebruik een chatruimte om een doorlopend gesprek te voeren met een groep mensen. Chatruimten kunnen meerdere gespreksthreads hebben voor verschillende onderwerpen binnen dezelfde chatruimte. Alle leden kunnen de geschiedenis zien, zodat ze geen discussies missen.

Inloggen bij Google Chat

1. Download Google Chat of de Gmail-app via de Google Play Store.
  2. Open de app.
  3. Log als dit wordt gevraagd in op uw Google-account om berichten te sturen en te ontvangen.
Tip: Bekijk meer informatie hoe u Google Chat aanzet in Gmail.

Dit betekenen de Google Chat-symbolen

Symbool Beschrijving Meer informatie
"" Feedback sturen
Afspraak toevoegen Een vergadering plannen Een Google Agenda-vergadering plannen en delen
"" Mensen, woorden of chatruimten zoeken Chatberichten zoeken
"" Een foto selecteren om te sturen Een bestand toevoegen aan een bericht
Een videovergadering starten Een videovergadering starten Een videovergadering starten
"" Een foto maken om te sturen

Uw profielfoto wijzigen

In Google Chat wordt de profielfoto van uw Google-account weergegeven. Uw profielfoto toevoegen of wijzigen

Als u uw foto updatet voor Chat, wordt deze ook geüpdatet voor andere Google-services.

Feedback sturen in de Chat-app

1. Open de Google Chat-app "".
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Feedback.
  3. Typ uw opmerkingen in het vak.
    Optioneel: Als u uw feedback aan ons supportteam kunt uitleggen met een screenshot, laat u het vakje naast Screenshot aangevinkt. Als u geen screenshot wilt toevoegen, vinkt u het vakje uit.
  4. Tik rechtsboven op Sturen.

Tips:

• Als u feedback over een gesprek of chatruimte wilt sturen, tikt u rechtsboven op Meer opties Meer en dan Feedback sturenen dan Feedback sturen.
  • Voeg aan uw feedback zo veel mogelijk informatie toe over het probleem of de suggestie.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.