Aan de slag met Google Chat

Google Chat is een krachtige manier om te communiceren. U kunt een bericht starten met een of meer contacten, een chatruimte maken voor doorlopende gesprekken met groepen mensen en bots gebruiken om uw werk te automatiseren.

Chat werkt in de browser op uw computer en via mobiele apps voor Android en iOS. Met Chat blijven al uw berichten gesynchroniseerd, ongeacht het apparaat dat u gebruikt, zelfs als u schakelt tussen apparaten.

Op twee manieren communiceren

• Een privégesprek voeren: Gebruik een privéchat om een-op-een of met een kleine groep te communiceren.
  • Een chatruimte maken: Gebruik een chatruimte om een doorlopend gesprek te voeren met een groep mensen. Chatruimten kunnen meerdere gespreksthreads hebben voor verschillende onderwerpen binnen dezelfde chatruimte. Alle leden kunnen de geschiedenis zien, zodat ze geen discussies missen.

Inloggen bij Google Chat

Log in bij Google Chat om berichten te sturen en te ontvangen.

1. Open Google Chat.
  2. Log wanneer daarom wordt gevraagd in op uw Google-account voor werk of school.

U kunt ook de zelfstandige Chat-app installeren.

Werken met Google Chat

Symbool Beschrijving Meer informatie
"" Mensen, woorden of chatruimten zoeken Chatberichten zoeken
"" Algemene meldingen instellen Meldingen aan- of uitzetten
"" Feedback sturen
"" Andere Google-apps openen De Google-navigatiebalk gebruiken
"" Geschiedenis aan De chatgeschiedenis aan- of uitzetten
"" Geschiedenis uit De chatgeschiedenis aan- of uitzetten
"" Een bestand uploaden Een bestand toevoegen aan een bericht
"" Een Google Drive-bestand uploaden Een bestand toevoegen aan een bericht
"" Een videovergadering starten Een videovergadering starten
"" Een emoji toevoegen

Uw profielfoto wijzigen

In Google Chat wordt de profielfoto van uw Google-account weergegeven. Meer informatie over hoe u uw profielfoto toevoegt of wijzigt

Als u uw foto updatet voor Chat, wordt deze ook geüpdatet voor andere Google-services.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.