Google Hangouts wordt vervangen door Google Chat. Bekijk meer informatie over de overstap van Google Hangouts naar Google Chat.

Aan de slag met Google Chat

Belangrijk: Google Chat is nu als vroege versie beschikbaar voor persoonlijke Google-accounts op Android en desktop. Als u Google Chat aanzet in de Gmail-instellingen, kunt u de functionaliteit en opties testen. U kunt misschien niet terugschakelen naar de klassieke versie van Hangouts via de Gmail-instellingen.

U kunt een persoon of groep in Google Chat op dezelfde manier een bericht sturen als in de klassieke versie van Hangouts, maar met uitgebreide functies. Google Chat is beschikbaar in Gmail. U kunt Google Chat ook op het web gebruiken en op mobiele apparaten met apps voor Android, iOS en desktop.

U kunt in Google Chat of in Gmail feedback sturen om ons te helpen onze service te verbeteren.

Tips:

• U ziet uw bestaande gesprekken in de klassieke versie van Hangouts in Google Chat.
  • U kunt Google Chat gebruiken om verder te gaan met gesprekken met mensen die de klassieke versie van Hangouts gebruiken.
  • U ziet nieuwe berichten van gebruikers in de klassieke versie van Hangouts ook in Google Chat.

Als u een Google Workspace-account voor werk of school gebruikt, gebruikt u Google Chat misschien al. Gebruik ik de klassieke versie van Hangouts of Google Chat?

Inloggen bij Google Chat

1. Download Google Chat of de Gmail-app via de Google Play Store.
  2. Open de app.
  3. Log als dit wordt gevraagd in op uw Google-account om berichten te sturen en te ontvangen.
Tip: Bekijk meer informatie hoe u Google Chat aanzet in Gmail.

Dit betekenen de Google Chat-symbolen

Symbool Beschrijving Meer informatie
Een Drive-bestand toevoegen Een bestand toevoegen aan een bericht
"" Feedback sturen
Afspraak toevoegen Een vergadering plannen Een Google Agenda-vergadering plannen en delen
"" Mensen, woorden of ruimtes zoeken Chatberichten zoeken
insert photo Een foto selecteren om te sturen Een bestand toevoegen aan een bericht
Een videovergadering starten Een videovergadering starten Een videovergadering starten
"" Een foto maken om te sturen
Add Meer opstelopties bekijken
"" Opmaak toevoegen aan tekst Opmaak toevoegen aan uw Google Chat-berichten

Uw profielfoto of naam wijzigen

Profielfoto

In Google Chat wordt de profielfoto van uw Google-account weergegeven. Als u uw foto updatet voor Chat, wordt deze ook geüpdatet voor andere Google-services. Uw profielfoto toevoegen of wijzigen

Profielnaam

Google Chat geeft de naam uit uw Google-account weer. Uw profielnaam wijzigen

Tip: Neem contact op met uw beheerder als u uw naam in een werk- of schoolaccount wilt wijzigen. Wie is mijn beheerder?

Feedback sturen in de Chat-app

1. Open de Google Chat-app "".
  2. Ga naar het gedeelte in Chat waarmee u problemen heeft.
  3. Tik linksboven op Menu Menu en dan Feedback sturen.
  4. Typ uw opmerkingen in het vak.
    Optioneel: Als u uw feedback aan ons supportteam kunt uitleggen met een screenshot, laat u het vakje naast Screenshot aangevinkt. Als u geen screenshot wilt toevoegen, vinkt u het vakje uit.
  5. Tik rechtsboven op Sturen .

Tip: Voeg aan uw feedback zo veel mogelijk informatie toe over het probleem of de suggestie.