Een videovergadering starten

U kunt een videovergadering starten vanuit Google Chat.

Belangrijk: Als uw organisatie toestaat dat externe gebruikers deelnemen aan chatruimtes of groepsgesprekken, kan iedereen in de chatruimte of groep zonder toestemming deelnemen aan een videovergadering.

Tip: Controleer wanneer de code van een vergadering verloopt om te zorgen dat u niet deelneemt aan een vergadering met een verlopen code en om een betere planning te maken voor de toekomstige vergaderingen die u maakt. Meer informatie over codes van Google Meet-vergaderingen

Een videovergadering starten vanuit Chat of Gmail

1. Open de Chat-app of Gmail-app op uw Android-telefoon of -tablet.
    • In Gmail: Tik onderaan op Chat .
  2. Open een gesprek in Chat.
  3. Tik in het reactiegedeelte op Actiemenu Add and then Meet-link and then Sturen .
  4. Tik op Deelnemen aan videovergadering and then Nu deelnemen om deel te nemen aan een videovergadering.

Tip: Ga naar het Helpcentrum van Meet voor meer informatie over Meet-videovergaderingen.

Iemand rechtstreeks bellen vanuit Chat of Gmail

Belangrijk: Als u rechtstreekse Meet-gesprekken wilt voeren via de Google Chat-app, moet u de nieuwste versie van de Gmail-app hebben.

U kunt een spraak- of videovergadering starten vanuit Chat of Gmail. Als het gesprek binnenkomt bij de andere persoon, wordt er een geluid afgespeeld.

1. Open de Chat-app of de Gmail-app .
  2. Tik onderaan op Chat .
  3. Open een 1-op-1 chatbericht.
  4. Klik bovenaan op Audiogesprek starten of Videogesprek starten .
  5. Klik op Gesprek verlaten Call end icon om het gesprek te verlaten.

Tip: Als u iemand belt die de Chat-app gebruikt maar de Gmail-app niet heeft:

• De telefoon gaat niet over.
  • De andere persoon krijgt een chatmelding dat u een audio- of videogesprek heeft gestart.