Send direktemeldinger

Du kan sende direktemeldinger (DM) til personer eller grupper i Google Chat.

Finn ut hvordan DM fungerer

• DM-er kan være fra deg til en annen person, eller omfatte flere personer.
  • Når noen leser meldingen din, vises vedkommendes brukerbilde ved siden av den siste meldingen hen leste.
  • Hvis du vil fokusere på et emne, et prosjekt eller en felles interesse med flere personer, kan du i stedet opprette et rom. Se forskjellene mellom rom og DM-er.

Finn DM-ene dine

1. Åpne Chat-appen eller Gmail-appen på iPhone eller iPad.
    • I Gmail: Trykk på Chat nederst.
  1. I den nederste navigasjonsmenyen trykker du på Direktemeldinger .

Tips: For å søke etter DM-er, bruk søkefeltet øverst. Finn ut hvordan du søker etter meldinger.

Send en DM

Viktig: Hvis dette er første gang du sender en melding til en annen person, må vedkommende godta meldingsforespørselen din før du kan chatte med vedkommende.

1. Åpne Chat-appen eller Gmail-appen på iPhone eller iPad.
    • I Gmail: Trykk på Chat nederst.
  1. På den nederste navigasjonsmenyen trykker du på Ny chat .
  2. Skriv inn et navn eller en e-postadresse, og trykk på Ferdig.
    • Når du skriver inn et navn eller en e-postadresse, kan du få forslag.
    • For å starte en gruppe-DM, legg til flere navn eller e-postadresser.
  3. Skriv inn en melding i svarområdet.
  4. Trykk på Send .
Meldingsalternativer

I svarområdet kan du legge til mer innhold i meldingen før du sender den. Du kan

• legge til en emoji

For å se flere alternativer, trykk på handlingsmenyen for å

Gjør en DM om til et rom

Viktig: Hvis det er to eller flere personer i DM-en, kan du gjøre den om til et rom.

1. Åpne Chat-appen eller Gmail-appen på iPhone eller iPad.
    • I Gmail: Trykk på Chat nederst.
  1. Åpne en DM.
  2. Trykk på samtalenavnet øverst.
  3. Trykk på Gjør denne chatten om til et rom.

Finn ut hvordan DM-er fungerer i Google Workspace

Hvis jobben eller skolen din bruker Chat, tillater administratoren din at du sender meldinger til personer i og utenfor organisasjonen din.

• Du kan chatte med noen utenfor organisasjonen din hvis
    • hen bruker den personlige Google-kontoen sin
    • begge organisasjonene tillater det
  • Når du chatter med noen utenfor organisasjonen din, kan du se et «Ekstern»-merke ved siden av navnet til vedkommende.
  • Du kan ikke legge til folk utenfor organisasjonen din i gruppe-DM-er.
  • Når du legger til folk i en DM, kan du få opp forslag. Du kan få forslag om alle i organisasjonen din – også personer som ikke har Google Chat.