Google Hangouts er erstattet av Google Chat. Finn ut mer om overgangen fra Google Hangouts til Google Chat.

Send Google Chat-meldinger til en person eller gruppe

Du kan sende meldinger til personer som bruker Google Chat. Hvis du bruker en Google Workspace-konto, kan du bare chatte med personer utenfor organisasjonen din hvis de bruker en personlig Google-konto, eller hvis organisasjonene dere er i, tillater det.

Start samtaler
  1. Gå til Google Chat eller Gmail-kontoen din.
  2. Hvis navnet ikke allerede står under «Chat», klikker du på Start en chat "".
  3. Skriv inn et navn eller en e-postadresse. Du ser forslag mens du skriver inn tekst.
    • For å sende 1:1-meldinger til noen utenfor organisasjonen din, skriv inn e-postadressen deres.
  4. Velg personen du vil sende melding til.
  5. Skriv inn en melding og klikk på Send "".

Tips:

• Hvis du bruker en jobb- eller skolekonto, inkluderer forslagene alle i organisasjonen din, selv om de ikke har Google Chat.
  • For å sende deg en melding tilbake, må mottakeren av meldingen kanskje godta forespørselen din.
Start gruppesamtaler
  1. Gå til Google Chat eller Gmail-kontoen din.
  2. Under «Chat» klikker du på en eksisterende gruppesamtale og skriver inn en melding og så klikk på Send "".
  3. Hvis gruppesamtalen ikke vises under «Chat», klikker du på Start en chat ""og så Start en gruppesamtale.
  4. Skriv inn et navn eller en e-postadresse. Du ser forslag mens du skriver inn tekst.
  5. Klikk på Ferdig "".
  6. Skriv inn en melding og klikk på Send "".
Legg til eller fjern personer i den eksisterende gruppesamtalen
  1. Gå til Google Chat eller Gmail-kontoen din.
  2. Velg en gruppesamtale til venstre under «Chat».
  3. Øverst, ved siden av navnet på samtalen, klikker du på nedoverpilen "" eller Flere alternativer "" og så Legg til personer og chatroboter.
  4. Skriv inn navnene eller e-postadressene til personene du vil legge til.
  5. Klikk på Send.
  6. Valgfritt: For å fjerne folk fra samtalen går du til samtalenavnet øverst og klikker på nedoverpilen "" eller Flere alternativer "" og så Se medlemmene.
  7. Ved siden av navnet til personen klikker du på Flere alternativer "" og så Fjern fra rommet "".
Andre alternativer
  • For å nevne en person eller legge hen til i samtalen, skriv inn  og deretter et navn.
  • For å legge til emojier i meldingen, klikk på Emoji "".
  • For å dele filer fra enheten din, klikk på Last opp en fil "".
    • Alle i et rom kan finne delte filer.
  • For å dele filer fra Google Disk, klikk på Legg til en Google Disk-fil "".
    • Alle i et rom kan finne delte Disk-filer.
  • For å starte en videosamtale, klikk på Legg til videomøte "".
  • For å planlegge et kalendermøte, klikk på Kalender .
  • For å sende en GIF, klikk på GIF .
  • For å legge til formatering i tekst, klikk på Format "".
Chat med en chatrobot i en 1:1-melding
  1. Gå til Google Chat eller Gmail-kontoen din.
  2. Ved siden av «Chat» klikker du på Start en chat ""og så Finn en chatrobot.
  3. Skriv inn navnet på chatroboten, eller velg blant forslagene.
  4. Skriv inn en melding.
  5. Klikk på Send "".
Fjern en chatrobot fra en bestemt 1:1-melding
  1. Gå til Google Chat eller Gmail-kontoen din.
  2. Ved siden av chatroboten i samtalelisten din klikker du på Flere alternativer Merog så Fjern.
Fjern chatroboter fra rom
  1. Gå til Google Chat eller Gmail-kontoen din.
  2. Åpne et rom.
  3. Klikk på Flere alternativer Merog så Se medlemmene.
  4. Ved siden av chatroboten du vil fjerne, klikker du på Flere alternativer Merog så Fjern fra rommet.
Få beskjed når noen leser meldingen din
I 1:1-meldinger vises et lite brukerbilde av personen du chatter med, til høyre for den siste meldingen hen har lest. Du kan ikke slå disse lesebekreftelsene på eller av. Lesebekreftelser vises ikke i gruppesamtaler eller rom.