Send direktemeldinger

Du kan sende en direktemelding i Google Chat til én eller flere personer på jobben eller på skolen eller til noen utenfor organisasjonen din. Du kan imidlertid ikke legge til eksterne personer i gruppesamtaler. Når du chatter med noen utenfor organisasjonen din, har de et merke ved siden av navnet sitt som viser at de er eksterne.

Så lenge de har en G Suite-konto eller en personlig Google-konto, kan du sende meldinger til folk som bruker Chat eller den eldre versjonen av Hangouts. Du kan bare chatte med eksterne G Suite-brukere hvis organisasjonen deres tillater det.

Når du sender direktemeldinger, kan det hende at mottakeren må godta forespørselen din for å sende meldinger tilbake.

Start direktemeldinger

1. Logg på Chat eller Gmail.
  2. Under Chat klikker du på et navn, skriver inn en melding og klikker på Send "".
  3. Hvis du ikke ser navnet under Chat, klikker du på Finn personer, rom og chatroboter, eller klikk på Start en chat "".
  4. Skriv inn et navn eller en e-postadresse. Du ser forslag mens du skriver inn tekst.
    Hvis du vil sende en direktemelding til noen utenfor organisasjonen din, må du skrive inn den fullstendige e-postadressen til vedkommende.
  5. Velg personen du vil sende melding til.
  6. Skriv inn en melding og klikk på Send "".
    Forslagene omfatter alle i organisasjonen din, selv om de ikke har Chat.

Start gruppesamtaler

1. Logg på Chat eller Gmail.
  2. Under Chat klikker du på et gruppenavn, skriver inn en melding og klikker på Send "".
  3. Hvis gruppenavnet ikke står under Chat:
    • I Chat klikker du på Finn personer, rom og chatroboterog deretterStart en gruppesamtale.
    • I Gmail går du til Chat og klikker på Start en chat""og deretterStart en gruppesamtale.
  4. Skriv inn et navn eller en e-postadresse. Du ser forslag mens du skriver inn tekst.
  5. Klikk på Melding eller Ferdig "".
  6. Skriv inn en melding og klikk på Send "".
    Forslagene omfatter alle i organisasjonen din, selv om de ikke har Chat.

Legg til eller fjern folk for å opprette nye gruppesamtaler

I gruppesamtaler kan du legge til eller fjerne folk for å opprette nye samtalegrupper.

1. Logg på Chat eller Gmail.
  2. Velg en eksisterende gruppesamtale.
  3. Øverst i Chat, ved siden av navnet på samtalen, klikker du på nedoverpilen""og deretterStart en ny chat.
  4. I Gmail klikker du på Mer ""og deretterStart en ny chat.
  5. Legg til eller fjern folk fra den eksisterende gruppen:
    • For å legge til folk, skriv inn navnene deres.
    • For å fjerne en person, klikk på Fjern "" ved siden av vedkommendes navn.
  6. Klikk på Opprett.

Andre alternativer

Du kan legge til disse alternativene i meldingen din:

• Klikk på  og skriv inn et navn for å legge til en person i samtalen.
  • Klikk på Last opp "" for å dele filer fra enheten din. Alle i et rom kan åpne og se de delte filene.
  • Klikk på Legg til en Disk-fil "" for å dele filer fra Google Disk. Alle i et rom kan se delte Disk-filer.
  • Klikk på Legg til videomøte "" for å starte en videosamtale.
  • Klikk på Emoji "" for å legge til emojier i meldingen din.

Chat med chatroboter

Du kan chatte med chatroboter i direktemeldinger.

1. Logg på Chat eller Gmail.
  2. I Chat klikker du på Start chat "" ved siden av Chatroboter.
  3. I Gmail, ved siden av Chat, klikker du på Start chat ""og deretterFinn en chatrobot.
  4. Ved siden av chatroboten klikker du på Legg til og deretterMelding.

Fjern en chatrobot fra en direktemelding

1. Logg på Chat eller Gmail.
  2. Åpne direktemeldingen til chatroboten.
  3. Øverst i Chat, ved siden av navnet på chatroboten, klikker du på nedoverpilen""og deretterFjern.
  4. I Gmail klikker du på""og deretterFjern.

Vis «Ikke på jobb»-status

Chat viser «ikke på jobb»-statusen folk konfigurerer i Google Kalender. Du kan fortsatt sende meldinger til personen, men det er ikke sikkert vedkommende svarer før han eller hun er tilbake igjen. Hvis en person ikke har tillatelse til å se «ikke på jobb»-statusen din, kan ikke vedkommende se denne i Chat. Selv om du konfigurerer «ikke på jobb»-statusen din i Kalender, ignoreres ikke meldinger eller varsler i Chat.

Slik viser du statusen din:

1. Del kalenderen din med en person eller gruppe. Se artikkelen om hvordan du deler kalenderen din med andre.
  2. Opprett en «ikke på jobb»-aktivitet som varer hele dagen eller strekker seg utenfor arbeidstiden din. Se artikkelen om hvordan du angir arbeidstid og tilgjengelighet.