Google Chatin käyttäminen näytönlukuohjelmalla

Voit lähettää viestejä yhdelle tai usealle henkilölle Google Chatilla. Jos haluat jatkaa keskusteluja tiimin kanssa, voit luoda tilan ja lähettää viestejä kaikille kerralla.

Jos mahdollista, voit käyttää sovelluksia myös työsi automatisointiin. Jotta voit käyttää sovelluksia Google Chatissa, sinun on käytettävä työpaikan tai oppilaitoksen tiliä ja Google Workspace ‑järjestelmänvalvojan on annettava lupa asentaa sovelluksia.

Johdanto

Tämä artikkeli on jaettu otsikoituihin osioihin. Voit siirtyä artikkelin tiettyyn osioon alla olevista linkeistä.

Pika-aloitus

Tämä artikkeli koskee sivua chat.google.com, ja se sisältää runsaasti hyödyllisiä tietoja, joista on apua Chatin käytössä. Koko artikkelin lukeminen voi viedä aikaa. Jos haluat päästä nopeasti alkuun, näiden pikavinkkien avulla voit lukea ja lähettää viestejä chatissa ja tiloissa.

• JAWS: Laita virtuaalinen kohdistin pois päältä.
  • NVDA: Siirry tarkennustilaan.
  • ChromeOS: Laita kiinnitetty tila pois päältä.
  • MacOS: Laita Quick Nav pois päältä.

Lue saamasi chatit näin:

1. Siirrä tarkennus chat-listaan painamalla h-näppäintä ja sitten c-näppäintä.
  2. Paina ylä- tai alanuolta, kunnes tarkennus on haluamassasi chatissa.
  3. Avaa chat painamalla Enter ja siirrä tarkennus viestin muokkauskenttään, niin voit kirjoittaa viestejä.
  4. Poistu viestin muokkauskentästä painamalla Esc ja siirrä tarkennus viestilistaan.
  5. Käy viestit läpi ylä- tai alanuolella.
  6. Siirrä tarkennus takaisin viestin muokkauskenttään painamalla r-näppäintä.

Näin voit lukea uusimmat viestit mutta pitää tarkennuksen viestin muokkauskentässä:

• Windows: Paina Alt + {numero}.
  • ChromeOS: Paina Alt + vaihto + {numero}.
  • MacOS: Paina Optio + {numero}.
  • Korvaa {numero} numerolla 1–9 yhdeksän uusimman viestin mukaan.

Chatin aloittaminen:

1. Avaa Lisää vähintään yksi henkilö ‑yhdistelmäkenttä painamalla Ctrl + k.
  2. Kirjoita henkilön nimi tai sähköpostiosoite. Jos kuulet tarkan vastaavuuden, paina Ctrl + Enter. Käy läpi läheisiä vastaavuuksia alanuolella.
  3. Tarkennus siirtyy viestin muokkauskenttään. Kirjoita viesti ja paina Enter.
Vinkki: Jos et ole muokkaustilassa, q-pikanäppäin toimii samalla tavalla kuin Ctrl + k.

Tilojen lukeminen:

1. Siirrä tarkennus tilalistaan painamalla h-näppäintä ja sitten r-näppäintä.
  2. Etsi haluamasi tila ylä- tai alanuolella.
  3. Siirrä tarkennus tilan aihelistaan painamalla Enter.
  4. Siirrä tarkennus eri aiheisiin ylä- tai alanuolella.
  5. Kun olet haluamassasi aiheessa, avaa se painamalla oikeaa nuolta. Voit lukea aiheen viestit käyttämällä ylä- tai alanuolta.
  6. Palaa aihelistaan painamalla vasenta nuolta.
  7. Siirrä tarkennus viestin muokkauskenttään painamalla r-näppäintä. Kirjoita viesti. Lisää viesti aiheeseen painamalla Enter.
  8. Aloita uusi aihe painamalla Ctrl + s.

Aloittaminen

Suositellut selaimet ja näytönlukuohjelmat

Google Chat suosittelee käyttämään Chromea ja seuraavia:

• NVDA tai JAWS (Windows)
  • ChromeVox (ChromeOS)
  • VoiceOver (MacOS)

Chatin käyttäminen verkkosovelluksena

Voit käyttää osoitetta chat.google.com verkkosovelluksena verkkosivun sijaan. Kun käytät osoitetta chat.google.com verkkosovelluksena, tee näin:

Vinkki: Joskus kannattaa käyttää osoitetta chat.google.com verkkosivuna ja käyttää näytönlukuohjelman selainkomentoja. Näistä tilanteista kerrotaan niiden ilmetessä.

Näytönlukuohjelman käyttöönotto

Joidenkin näytönlukuohjelmien käyttöönotto edellyttää, että Chatia käytetään verkkosovelluksena:

• JAWS: Laita virtuaalinen kohdistin pois päältä. Paina Insert + z, kunnes kuulet "off".
  • NVDA: Laita tarkennustila päälle. Paina Insert + välilyönti, kunnes kuulet näppäimistön naputtamista muistuttavan äänen.
  • ChromeVox: Laita kiinnitetty tila pois päältä. Paina hakua nopeasti kaksi kertaa, kunnes kuulet "sticky mode disabled" (kiinnitetty tila pois käytöstä).
  • VoiceOver: Laita Quick Nav pois päältä. Paina vasenta ja oikeaa nuolta, kunnes kuulet "quicknav off".

Chatin avaaminen

Siirry osoitteeseen chat.google.com. Kun avaat Chatin, näppäimistön kohdistus on Päävalikko-painikkeessa yläreunassa Banneri-osion sisällä. Kun avaat Chatin ensimmäisen kerran, haluat ehkä tutustua siihen verkkosivuna seuraavassa osiossa kuvatun mukaisesti. Kun olet tutustunut Chatiin, suosittelemme jatkossa käyttämään sitä verkkosovelluksena edellä olevan kohdan Näytönlukuohjelman käyttöönotto mukaisesti.

Tietoja Chat-käyttöliittymästä

Chatissa on neljä pääaluetta:

• Yläosa, jota näytönlukuohjelma kutsuu banneriosioksi: Sisältää yleisiä asetuksia ja säätimiä, kuten oman tilasi, hakukentän sekä Google-palkin, josta voit vaihtaa muihin sovelluksiin ja käyttäjätileihin.
  • Vasen siirtymisalue, jota kutsutaan siirtymisosioksi: Vasemmalla ovat chat-keskustelut, tilojen sisältö ja Meet-otsikot.
  • Chat-sisältö, jota kutsutaan pääosioksi: Sisältää valittuna olevan chat-keskustelun, tilan sisällön tai kokouksen tiedot. Tämä alue sisältää myös vanhojen viestien listan, uusien viestien muokkauskentän ja toimintopainikkeita.
  • Oikea sivupaneeli, jota kutsutaan täydentäväksi osioksi: Sisältää pääsyn muihin Googlen tuotteisiin, kuten Kalenteriin, Keepiin, Tasksiin ja Yhteystietoihin.

Chatit yhden henkilön tai ryhmän kanssa muodostavat viestilistan. Historia on oletuksena poissa päältä, ja viestit katoavat 24 tunnin kuluttua niiden saapumisesta. Tilat on tarkoitettu aktiivisille pitkäaikaisille keskusteluille tiimin tai ryhmän kanssa. Historia on oletuksena päällä. Voit järjestää tilat aiheisiin, jotka muodostavat kaksitasoisen keskustelupuun.

Chatin pääsisällössä siirtyminen

Chatin ja tilojen sisällöllä on kaksi tilaa: muokkaus ja siirtyminen. Kun tarkennus on viestin muokkauskentässä, chat on muokkaustilassa. Voit vaihtaa muokkaustilasta siirtymistilaan painamalla Esc.

Sarkain ja nuolinäppäimet toimivat eri tavalla eri tiloissa:

• Muokkaustilassa: Ylänuolella siirrytään viimeksi julkaistuun viestiin, jolloin voit muokata sitä ja lähettää sen uudelleen.
  • Siirtymistilassa:
    • Ylänuolella siirrytään uusimpaan viestiin ja sen jälkeen vanhempiin viesteihin.
    • Viestissä sarkaimella siirrytään esimerkiksi seuraaviin painikkeisiin: Lisää reaktio (emoji), Muokkaa viestiä (jos se on sinun julkaisemasi), Merkitse lukemattomaksi ja Lisää toimintoja.
    • Tilassa, joka sisältää aiheita:
      • Liiku aiheen sisällä ylä- tai alanuolella.
      • Siirry aihelistaan vasemmalla nuolella ja aiheesta toiseen ylä- tai alanuolella.
      • Siirry aiheen viesteihin oikealla nuolella.

Perussiirtyminen

Sarkain ja nuolinäppäimet toimivat perussiirtymisessä. Voit siirtyä muilla tavoilla Chatissa käyttämällä näitä komentoja:

• Vasemmalla siirtymisalueella chatissa ja tiloissa:
    • Valitse toinen keskustelu ylä- tai alanuolella.
    • Siirry edelliseen tai seuraavaan lukemattomaan keskusteluun painamalla vaihto + ylä- tai alanuoli.
    • Siirry chatin, tilojen tai Meetin välillä painamalla Ctrl + ylä- tai alanuoli.
    • Jos tarkennus on chatin tai tilan keskustelussa: aktivoi oikealla nuolella tai Enter-näppäimellä.
  • Pääviestialueella: Liiku sarkaimella ja ylä- tai alanuolella.
  • Kun tarkennus on viestin muokkauskentässä:
    • Muokkaa viimeksi lähettämääsi viestiä ylänuolella.
    • Käy läpi kaikki viestit painamalla Esc-näppäintä ja sitten ylä- tai alanuolta.
  • Kun tarkennus on tilan aiheissa:
    • Siirry vasemmalle siirtymisalueelle vasemmalla nuolella.
    • Siirry valitun aiheen viesteihin oikealla nuolella.
  • Jos tarkennus on tilan viestissä: siirrä tarkennus aiheisiin vasemmalla nuolella.
  • Kun aktivoit tilan, jossa ei ole aiheita, tarkennus siirtyy viestin muokkauskenttään.

Edistynyt siirtyminen

Kun Chat on tullut tutuksi, tehokkain tapa toimia Chatissa on käyttää pikanäppäimiä.

Kaikkien Chatin pikanäppäimien näyttäminen

1. Laita virtuaalinen kohdistin tai selaustila pois päältä näytönlukuohjelmassa.
  2. Paina Esc, jos tarkennus on viestin muokkauskentässä.
  3. Paina kysymysmerkkinäppäintä (vaihto + vinoviiva).

Jos haluat lukea pikanäppäimet, käytä Chatia verkkosivuna. Laita virtuaalinen kohdistin tai selaustila päälle näytönlukuohjelmassa. Pikanäppäinlista on taulukkomuodossa, jossa voit siirtyä helposti näytönlukuohjelman taulukonlukukomennoilla. Ensimmäinen sarkainkohta on linkki, jonka voit aktivoida, jotta voit ottaa pikanäppäimiä käyttöön tai poistaa niitä käytöstä. Varmista, että linkissä lukee Poista käytöstä, jotta lisäpikanäppäimet ovat käytettävissä.

Voit avata Google Chatin pikanäppäimet uudella selaimen välilehdellä.

Suositut pikanäppäimet

Pikanäppäimet koskevat Chrome- ja Windows-laitteita. Käytä Mac-laitteissa komentonäppäintä Ctrl-näppäimen sijaan ja optionäppäintä Alt-näppäimen sijaan.

• Voit lukea näytönlukuohjelmalla chat-keskustelun tai tilojen aiheen yhdeksän uusinta viestiä painamalla Alt + {numero}. Paina ChromeVoxissa Alt + vaihto + {numero}. Paina VoiceOverissa Optio + {numero}. Korvaa {numero} numerolla 1, jolloin luetaan uusin viesti, numerolla 2, jolloin luetaan seuraavaksi uusin viesti ja niin edelleen. Tarkennus ei siirry.
  • Siirrä tarkennus keskustelun uusimpaan viestiin painamalla Ctrl + j. Näppäinyhdistelmä toimii muokkaustilasta riippumatta, ja sitä voidaan käyttää Esc-näppäimen sijaan edellä olevan Perussiirtyminen-kohdan mukaisesti.
  • Jos haluat siirtää tarkennuksen vasemman siirtymisalueen chat-viesteihin, paina h ja sitten c.
  • Jos haluat siirtää tarkennuksen vasemman siirtymisalueen tilojen viesteihin, paina h ja sitten r.
  • Jos haluat lisätä, luoda tai löytää henkilön, ryhmän tai tilan, paina Ctrl + k. Jos et ole muokkaustilassa, q-pikanäppäin toimii samalla tavalla kuin Ctrl + k.
    • Jos haluat lisätä tai luoda, siirry alanuolella haluamaasi vaihtoehtoon.
    • Jos haluat löytää aiemmin käydyn keskustelun, kirjoita osa nimestä ja siirry sitten alanuolella haluamaasi vastaavuuteen.
  • Jos haluat löytää ihmisiä, tiloja tai viestejä, paina vinoviivanäppäintä, kun et ole muokkaustilassa.
  • Jos haluat luoda uuden aiheen tilaan tai uuden viestin chatiin, paina Ctrl + s.
  • Jos haluat avata chatin tai tilan valikon, paina Ctrl + g. Lue lisää alla olevasta kohdasta Pääsy viestin ja tilojen asetuksiin.
  • Jos haluat vastata keskusteluun tai aiheeseen ja siirtää tarkennuksen viestin muokkauskenttään, paina r.

Lue lisää eri elementtien toiminnasta alla olevasta osiosta Chatin yleisten toimintojen käyttäminen ja näytönlukuohjelmaasi koskevasta dokumentaatiosta.

Chatin yleisten toimintojen käyttäminen näytönlukuohjelman avulla

Viestit

Viestit eli DM:t tai chat ovat sinun ja yhden tai useamman henkilön välisiä keskusteluja. Viestilistassa on vain yksi taso.

Viestin lukeminen

1. Siirry vasemman siirtymisalueen chat-osioon painamalla Esc, sitten h ja sitten c.
  2. Valitse ylä- tai alanuolella henkilö, jonka viestin haluat lukea, ja paina Enter.
  3. Siirry siirtymistilaan painamalla Esc.
  4. Käy läpi chatin aiempia viestejä ylä- tai alanuolella.
  5. Jos viesti sisältää linkin, siirrä tarkennus linkkiin painamalla sarkainta ja avaa linkki painamalla Enter.

Näin voit lukea uusimmat viestit mutta pitää tarkennuksen viestin muokkauskentässä:

• Windows: Paina Alt + {numero}.
  • ChromeOS: Paina Alt + vaihto + {numero}.
  • MacOS: Paina Optio + {numero}.
  • Korvaa {numero} numerolla 1–9 yhdeksän uusimman viestin mukaan.

Siirtyminen viestistä toiseen

Etsi henkilö tai ryhmä, jonka kanssa olet vaihtanut viestejä:

1. Avaa Lisää vähintään yksi henkilö ‑yhdistelmäkenttä painamalla Ctrl + k.
  2. Kirjoita etsittävän henkilön tai ryhmän nimi. Chat lukee nimen sitä mukaa, kun kirjoitat.
  3. Valitse nimi:
    • Jos Chat lukee haluamasi nimen, paina Ctrl + Enter.
    • Jos Chat ei lue haluamaasi nimeä, paina alanuolta, kunnes kuulet nimen, ja paina sitten Ctrl + Enter.
    • Jos et vieläkään kuule henkilön nimeä, kirjoita hänen koko käyttäjätunnuksensa ja paina Enter.

Avaa aiempien viestien listassa oleva viesti:

1. Siirry vasemmalle siirtymisalueelle painamalla Esc-näppäintä ja vasenta nuolta.
  2. Paina ylä- tai alanuolta, kunnes olet sen henkilön kohdalla, jolle haluat lähettää viestin.
  3. Paina Enter.

Vinkki: Liikkuessasi vasemmalla siirtymisalueella sinulle kerrotaan, jos chatissa tai tilassa on lukemattomia viestejä. Siirry seuraavaan lukemattomaan viestiin painamalla vaihto + alanuoli.

Viestiin vastaaminen

1. Siirry henkilöön, jolle haluat vastata, tai etsi hänet aiempien osioiden ohjeiden mukaisesti. Siirrä siirtymistilassa tarkennus takaisin viestin muokkauskenttään painamalla r-näppäintä.
  2. Kirjoita viesti ja paina Enter.
  3. Kun et ole muokkaustilassa, voit reagoida viestiin emojilla:
    1. Siirry sarkaimella Lisää reaktio ‑painikkeeseen ja paina välilyöntiä.
    2. Kirjoita osa emojin nimestä.
    3. Siirry osumalistaan painamalla sarkainta kaksi kertaa.
    4. Siirry alanuolella haluamaasi emojiin ja paina Enter.

Smart Replyn käyttäminen

Tärkeää: Smart Reply ei ole käytettävissä kaikissa viesteissä.

1. Kun tarkennus on viestin muokkauskentässä, paina vaihto + sarkain, kunnes olet jossakin kolmesta vastausehdotuspainikkeesta.
  2. Valitse vastaus ja lataa se viestin muokkauskenttään painamalla välilyöntiä.
  3. Lisää halutessasi lisää sisältöä ja lähetä vastaus painamalla Enter.

Viestin lähettäminen useille henkilöille

1. Avaa Lisää vähintään yksi henkilö ‑yhdistelmäkenttä painamalla Ctrl + k.
  2. Kirjoita lisättävän henkilön nimi. Chat lukee nimen sitä mukaa, kun kirjoitat.
  3. Valitse nimi:
    • Jos Chat lukee haluamasi nimen, paina Ctrl + Enter.
    • Jos Chat ei lue haluamaasi nimeä, paina alanuolta, kunnes kuulet nimen, ja paina sitten Ctrl + Enter.
    • Jos et vieläkään kuule henkilön nimeä, kirjoita hänen koko käyttäjätunnuksensa ja paina Enter.
  4. Lisää kaikki henkilöt viestiin toistamalla vaiheet 3 ja 4.
  5. Siirrä tarkennus viestin muokkauskenttään uudessa chatissa painamalla Enter.
  6. Kirjoita viesti ja paina Enter.

Julkaistun viestin muokkaaminen

Jos haluat muokata uusinta julkaisemaasi viestiä, paina ylänuolta viestin muokkauskentässä. Muokkaa viestiä, julkaise viesti uudelleen painamalla Enter tai peruuta muutokset painamalla Esc.

Viestihistorian laittaminen päälle tai pois päältä

Jos järjestelmänvalvojasi sallii, voit halutessasi tallentaa viestihistorian. Kuulet, onko historia päällä vai poissa päältä, kun siirrät tarkennuksen keskustelun viestin muokkauskenttään.

1. Valitse vasemmalta siirtymisalueelta keskustelu, jonka historia-asetuksia haluat muuttaa, ja paina Enter.
  2. Avaa keskusteluvalikko painamalla Ctrl + g.
  3. Siirry Historia-kohtaan alanuolella ja paina välilyöntiä tai Enter-näppäintä muuttaaksesi nykyistä asetusta. Joitakin historia-asetuksia ei voi muuttaa.

Tilat

Tilat on tarkoitettu aktiivisille pitkäaikaisille keskusteluille tiimin tai ryhmän kanssa. Tilan jäsenyys voi muuttua ajan mittaan, kun keskusteluun liittyy ihmisiä tai poistuu siitä.

Tiloilla voi olla yksi tai kaksi tasoa. Tiloilla, joissa ei ole aiheita, on yksi taso, kuten chat-keskustelut, ja niissä tarkennus on aluksi viestin muokkauskentässä. Aiheita sisältävillä tiloilla on kaksi tasoa. Ensimmäinen taso on keskusteluaiheiden lista. Toisella tasolla ovat aiheen viestit. Kun avaat tilan, tarkennus on vanhimmassa lukemattomassa aiheessa. Jos lukemattomia aiheita ei ole, tarkennus on uusimmassa aiheessa.

Tilojen viestien lukeminen

1. Jos tarkennus on muokkauskentässä (muokkaustila), vaihda siirtymistilaan painamalla Esc.
  2. Siirry vasemman siirtymisalueen Tilat-osioon painamalla h-näppäintä ja sitten r-näppäintä.
  3. Paina ylä- tai alanuolta, kunnes olet haluamassasi tilassa, ja paina Enter. Voit siirtyä tiloihin, joissa on lukematonta sisältöä, painamalla vaihto + ylä- tai alanuoli.
  4. Jos tilassa ei ole aiheita, tarkennus siirtyy viestin muokkauskenttään, kuten chat-viestiin.
  5. Jos tilassa on aiheita, siirry eri aiheisiin ylä- tai alanuolella.
  6. Avaa aihe painamalla oikeaa nuolta.
  7. Lue viestejä painamalla ylä- tai alanuolta.
  8. Palaa aihetasolle painamalla vasenta nuolta.

Näin voit lukea uusimmat viestit mutta pitää tarkennuksen muokkauskentässä:

• Windows: Paina Alt + {numero}.
  • ChromeOS: Paina Alt + vaihto + {numero}.
  • MacOS: Paina Optio + {numero}.
  • Korvaa {numero} numerolla 1–9 yhdeksän uusimman viestin mukaan.

Tilojen viesteihin vastaaminen

1. Siirrä tarkennus muokkauskenttään painamalla r-pikanäppäintä.
  2. Kirjoita viesti ja paina Enter.
  3. Voit vaihtaa toiseen aiheeseen, kun siirryt viimeiseen aiheeseen painamalla Ctrl + j (Mac: ⌘ + j) ja siirryt ylänuolella uuteen aiheeseen. Jos haluat vastata tähän aiheeseen, siirrä tarkennus muokkauskenttään painamalla r-pikanäppäintä.
Vinkki: Voit käyttää tiloissa myös Smart Replyta.

Keskusteluaiheen luominen tilaan

1. Siirrä tarkennus mihin tahansa aiheeseen.
  2. Avaa viestin muokkauskenttä painamalla Ctrl + s.
  3. Kirjoita uutta aihetta kuvaava viesti ja paina Enter.

Viestistäsi tulee aiheen ensimmäinen viesti ja aiheen nimi.

Vinkki: Voit varmistaa tarkennetun muokkauskentän nimestä, että luot uuden aiheen:

• Uuden aiheen nimi on "Viesti", jonka jälkeen näkyy tilan nimi.
  • Aiemmin luotuun aiheeseen lisätyn vastauksen nimi on "Vastaus".

Tilan luominen

1. Avaa Luo tila ‑valintaikkuna painamalla Ctrl + i.
  2. Kirjoita pakollinen tilan nimi.
  3. Jos haluat luoda tilan, jonka ainoa jäsen olet sinä, paina Enter.
  4. Saat muita vaihtoehtoja painamalla sarkainta:
    • Lisää tilan kuvaus.
    • Lisää ihmisiä tai ryhmiä tilaan.
    • Valitse, kuka voi liittyä uuteen tilaan.
    • Valitse, voivatko työpaikkasi tai oppilaitoksesi ulkopuoliset ihmiset liittyä tilaan.
    • Aktivoi Lisäasetukset-painike, jolloin Ryhmittele keskustelut aiheen mukaan ‑valintaruutu tulee näkyviin.
    • Aktivoi Peruuta- tai Luo-painikkeet.

Aiemmin luotuun tilaan liittyminen

1. Paina Ctrl + o.
  2. Kirjoita mikä tahansa osa nimestä.
  3. Selaa tilalistaa ylä- tai alanuolella.
  4. Kun löydät haluamasi, siirry sarkaimella Tila, johon olet liittynyt ‑valintaruutuun ja valitse se välilyönnillä.
  5. Liity uuteen tilaan ja avaa se painamalla Enter.

Ihmisten lisääminen tilaan

1. Avaa tila, jonka haluat päivittää.
  2. Avaa tilavalikko painamalla Ctrl + g.
  3. Siirry alanuolella Hallinnoi jäseniä ‑kohtaan ja paina Enter.
  4. Siirry sarkaimella Lisää-painikkeeseen ja paina Enter.
  5. Kirjoita lisättävän henkilön nimi. Kuulet kirjoittaessasi ensimmäisen vastaavan nimen.
  6. Valitse nimi:
    • Jos Chat lukee haluamasi nimen, paina Ctrl + Enter.
    • Jos Chat ei lue haluamaasi nimeä, paina alanuolta, kunnes kuulet nimen, ja paina sitten Ctrl + Enter.
    • Jos et vieläkään kuule henkilön nimeä, kirjoita hänen koko käyttäjätunnuksensa ja paina Enter.
  7. Siirry sarkaimella Lisää-painikkeeseen ja paina Enter.

Tilassa olevat tiedostot

Voit julkaista tilassa tiedostoja keskustelua varten tai muille tilan jäsenille jaettaviksi. Kun avaat tilan, tarkennus siirtyy viestin muokkauskenttään tai uusimman aiheen alkuun. Paina vaihto + sarkain siirtääksesi tarkennuksen muokkauskentästä Google Workspacen työkalut ‑painikkeeseen, jolla voit lisätä Drive-tiedoston tai kalenterikutsun.

Jos haluat katsoa muiden julkaisemia tiedostoja, siirry tilavalikkoon painamalla Ctrl + g ja sitten Chat-välilehdelle painamalla sarkainta useita kertoja. Siirry Tiedostot-välilehdelle oikealla nuolella ja paina Enter. Kun avaat Tiedostot-välilehden, tarkennus siirtyy Lisää tiedosto ‑painikkeeseen. Jos tiedostoja on jaettu, voit käydä sarkaimella läpi kolme osaa kussakin tiedostossa:

1. Tiedoston tiedot: Tiedoston nimi, julkaisija ja julkaisuajankohta. Avaa tiedosto uudella selainvälilehdellä painamalla Enter.
  2. Vaihtoehto "Siirrä Driven sisällä" tai "Lisää pikakuvake Driveen".
  3. Vaihtoehto "Näytä chatissa", joka siirtää tarkennuksen paikkaan, johon tiedosto lisättiin kontekstin antamiseksi.

Sovellukset

Tärkeää: Jos haluat käyttää sovelluksia Google Chatissa, sinun on käytettävä työpaikan tai oppilaitoksen tiliä ja Google Workspace ‑järjestelmänvalvojan on annettava lupa asentaa sovelluksia.

Sovellukset ovat erikoistilejä, joiden kanssa voit chattailla samaan tapaan kuin ihmisten kanssa. Voit olla sovelluksiin yhteydessä keskustelunomaisesti ja hakea tietoja, sopia kokousaikoja tai tehdä muita tehtäviä. Google luo ja ylläpitää joitakin sovelluksia, kuten Google Meet- ja Google Drive ‑sovelluksia. Kolmannen osapuolen ohjelmistotoimittajat luovat ja ylläpitävät muita sovelluksia.

Sovelluksien etsiminen

1. Avaa Lisää vähintään yksi henkilö ‑yhdistelmäkenttä painamalla Ctrl + k.
  2. Paina alanuolta, kunnes olet Etsi sovelluksia ‑kohdassa ja paina Enter.
  3. Kirjoita osa nimestä tai selaa tarjottua sisältöä sarkaimella ja nuolinäppäimillä.
  4. Paina Enter sovelluksen kohdalla ja lue kuvaus valintaikkunasta. Kohdistus on ensin painikkeessa, jolla sovelluksen voi lisätä chatiin.
  5. Lisää sovellus chat-keskusteluihisi painamalla Enter.
  6. Sovelluksen lisääminen tilaan:
    1. Siirry sarkaimella Lisää tilaan ‑painikkeeseen.
    2. Avaa Lisää tilan nimi ‑valintaikkuna painamalla Enter.
    3. Kirjoita osa nimestä tai siirry alanuolella tilaan, johon haluat lisätä sovelluksen.
  7. Kun olet aktivoinut toisen painikkeista, sovellus lisätään ja valintaikkuna sulkeutuu.

Vinkki: Näin löydät sovelluksen ja lisäät sen chatiin tai tilaan. Seuraavassa osiossa kerrotaan, kuinka sovellus lisätään nykyiseen tilaan ilman ylimääräisiä vaiheita.

Sovelluksen lisääminen tilaan

1. Avaa tila, jonka haluat päivittää.
  2. Avaa valikko painamalla Ctrl + g.
  3. Paina alanuolta, kunnes olet Sovellukset ja integraatiot ‑kohdassa ja paina Enter.
  4. Siirry sarkaimella Lisää sovelluksia ‑painikkeeseen ja paina Enter.
  5. Kirjoita lisättävän sovelluksen nimi. Kuulet kirjoittaessasi ensimmäisen vastaavan nimen.
  6. Valitse nimi:
    • Jos kuulet haluamasi nimen, paina Enter.
    • Paina alanuolta, kunnes kuulet haluamasi nimen, ja paina Enter.
  7. Siirry sarkaimella Lisää-painikkeeseen ja paina Enter.

Viestin lähettäminen sovellukselle tilassa

1. Avaa tila, jossa sovellus on.
  2. Avaa uusi aihe painamalla Ctrl + s.
  3. Kirjoita "@sovelluksennimi" ja sen jälkeen viestisi. Korvaa "sovelluksennimi" sovelluksen nimellä.
  4. Paina Enter ja odota vastausta.

Sovelluksessa käytettävien komentojen katsominen

• Kirjoita sovellukselle suunnattuun viestiin "help".
  • Kirjoita tilaan "@sovelluksennimi help". Korvaa "sovelluksennimi" sovelluksen nimellä.

Haku

Hae chatin tai tilan sisältöä näin:

1. Paina vinoviivanäppäintä, kun et ole muokkaustilassa.
  2. Kirjoita hakutermi. Ensimmäiset vastaavuudet ovat ihmisiä, ryhmiä tai tiloja.
  3. Siirry ylänuolella viimeiseen vaihtoehtoon, joka on Lisää hakutuloksia.
  4. Kun painat Enter, näet kaikki viestit, jotka sisältävät hakutermisi. Tulokset ovat aikajärjestyksessä uusin tulos ensimmäisenä.
  5. Siirry alanuolella viesteihin, jotka sisältävät hakutermisi.

Vinkki: Kun aktivoit tuloksen, voit siirtyä chat-viestiin tai tilan aiheeseen, joka sisältää tuloksen. Palaa hakutuloksiin selaimen takaisin-pikanäppäimellä. Poistu hakutuloksista painamalla selaimen takaisin-pikanäppäintä uudelleen.

Ilmoitusasetusten muuttaminen

Voit muuttaa ilmoitusasetuksia Chat-sovelluksessa tai keskustelussa. Keskusteluasetukset kuvataan alla olevassa kohdassa Pääsy viestin ja tilojen asetuksiin.

Chat-sovelluksen asetusten avaaminen:

1. Siirry siirtymistilaan painamalla Esc.
  2. Siirrä tarkennus vinoviivanäppäimellä Etsi ihmisiä, tiloja ja viestejä ‑kenttään.
  3. Siirry sarkaimella Asetukset-painikkeeseen ja avaa ilmoitusasetukset sisältävä Asetukset-valintaikkuna painamalla Enter.
  4. Tee muutokset, siirry sarkaimella Valmis-painikkeeseen ja paina Enter.

Pääsy viestin ja tilojen asetuksiin

Avaa chat-viestien ja tilojen asetusvalikko painamalla Ctrl + g. Valikko sisältää nämä asetukset:

• Näytä jäsenet tai Hallinnoi jäseniä
  • Sovellukset ja integraatiot
  • Kiinnitä keskustelu chatiin tai tiloihin
  • Keskustelun ilmoitusasetukset
  • Historia päälle/pois
  • Estä keskustelu

Smart Reply ‑ehdotusten käyttäminen

Chat tarjoaa joihinkin saamiisi viesteihin ehdotuksia, joita käyttämällä voit lähettää nopeita vastauksia.

Varmista, että Smart Reply on päällä

1. Avaa asetukset edellisen osion ohjeiden mukaisesti.
  2. Siirry sarkaimella Ota Smart Reply käyttöön internet‑ ja tietokoneversiossa ‑valintaruutuun.
  3. Laita asetus päälle tai pois päältä painamalla välilyöntiä.

Google, Google Workspace ja niihin liittyvät merkit ja logot ovat Google LLC:n tavaramerkkejä. Muut yritysten ja tuotteiden nimet voivat olla niihin liittyvien yritysten tavaramerkkejä.