Brug Google Chat med en skærmlæser

Du kan sende direkte beskeder til en enkelt person eller flere personer med Google Chat. Hvis du har igangværende samtaler med et team, kan du oprette et rum, så du kan sende beskeder til alle på én gang.

Hvis det er muligt, kan du også bruge apps til at automatisere dit arbejde. Hvis du vil bruge apps i Google Chat, skal du bruge en arbejds- eller skolekonto, og din Google Workspace-administrator skal give dig tilladelse til at installere apps.

Indledning

Denne artikel er inddelt i afsnit med overskrifter. Brug linkene nedenfor til at springe til et bestemt afsnit i artiklen.

Hurtig start

Denne artikel handler om siden chat.google.com og har mange nyttige oplysninger, der kan hjælpe dig med at bruge Chat. Det kan tage tid at læse hele artiklen. Hvis du vil hurtigt i gang, kan du bruge disse hurtige tips til at læse og sende beskeder i direkte beskeder og rum.

• JAWS: Deaktiver den virtuelle markør.
  • NVDA: Skift til fokustilstand.
  • ChromeOS: Deaktiver træg tilstand.
  • MacOS: Deaktiver hurtig navigation.

Sådan læser du chatbeskeder, du modtager:

1. Tryk på tasten h og derefter på c for at fokusere på listen over chatsamtaler.
  2. Tryk på pil op eller pil ned, indtil der fokuseres på den ønskede chat.
  3. Tryk på Enter for at åbne chatten, og fokuser på feltet til redigering af beskeder for at skrive beskeder.
  4. Tryk på Escape for at lukke feltet til redigering af beskeder og fokusere på listen over beskeder.
  5. Tryk på pil op eller pil ned for at gennemgå beskederne.
  6. Tryk på tasten r for at flytte fokus tilbage til feltet til redigering af beskeder.

Sådan gennemgår du de seneste meddelelser, men holder fokus på feltet til redigering af beskeder:

• Windows: Tryk på Alt + {nummer}.
  • ChromeOS: Tryk på Alt + Shift + {nummer}.
  • MacOS: Tryk på Option + {nummer}.
  • Erstat {nummer} med 1 til 9 for at se de 9 seneste beskeder.

Sådan starter du en chat med en person:

1. Tryk på Ctrl + k for at åbne kombifeltet "Tilføj en eller flere personer".
  2. Skriv personens navn eller mailadresse. Hvis du hører et eksakt match, skal du trykke på Ctrl + Enter. Tryk på pil ned for at gennemgå nære matches.
  3. Fokus flyttes til feltet til redigering af beskeder. Skriv beskeden, og tryk på Enter.
Tip! Hvis du ikke er i redigeringstilstand, fungerer genvejen q på samme måde som Ctrl + k.

Sådan læser du rum:

1. Tryk på h, og tryk derefter på r for at flytte fokus til listen over rum.
  2. Tryk på pil op eller pil ned for at finde det ønskede rum.
  3. Tryk på Enter for at flytte fokus til listen over emner for rummet.
  4. Tryk på pil op eller pil ned for at fokusere på forskellige emner.
  5. Tryk på højrepilen på det ønskede emne for at åbne det. Brug pil op eller pil ned til at læse beskederne i emnet.
  6. Tryk på venstrepilen for at vende tilbage til listen over emner.
  7. Tryk på r for at flytte fokus til feltet til redigering af beskeder. Skriv en besked. Tryk på Enter for at føje en meddelelse til emnet.
  8. Tryk på Ctrl + s for at starte et nyt emne.

Kom godt i gang

Anbefalede browsere og skærmlæsere

Google Chat anbefaler Chrome og:

• NVDA eller JAWS på Windows
  • ChromeVox på ChromeOS
  • VoiceOver på MacOS

Brug Chat som en webapp

Du kan bruge chat.google.com som en webapp i stedet for en webside. Når du bruger chat.google.com som webapp:

• Deaktiver skærmlæserens webbrowsergenveje Gå til Konfigurer din skærmlæser nedenfor for at få flere oplysninger.
  • Brug tastaturgenvejene i Chat til at navigere og læse i stedet for kommandoer fra din skærmlæser. Gå til Naviger i Chat nedenfor for at få flere oplysninger.

Tip! Der er nogle tilfælde, hvor det er en god idé at bruge chat.google.com som en webside og bruge skærmlæserens browserkommandoer. Vi udpeger disse tilfælde, når det er relevant.

Konfigurer din skærmlæser

Det kræver lidt konfiguration af din skærmlæser, hvis du vil bruge Chat som webapp:

• JAWS: Aktivér den virtuelle markør. Tryk på Insert + z, indtil du hører "off" [Fra].
  • NVDA: Aktivér fokustilstand. Tryk på Insert + mellemrumstasten, indtil du hører en kliklyd, der lyder som et tryk på et tastatur.
  • ChromeVox: Deaktiver træg tilstand. Tryk hurtigt på Søg to gange, indtil du hører "Sticky-tilstand er deaktiveret".
  • VoiceOver: Deaktiver hurtig navigation. Tryk på venstre- og højrepilen, indtil du hører "quicknav off" [hurtig navigation deaktiveret].

Åbn Chat

Gå til chat.google.com. Når du åbner Chat, er tastaturet fokuseret på en hovedmenuknap øverst i et bannerpejlemærke. Første gang du åbner Chat, kan det være en god idé at gå på opdagelse i den som en webside som beskrevet i næste afsnit. Når du har orienteret dig på websiden, anbefaler vi, at du skifter til at bruge Chat som webapp som beskrevet i Konfigurer din skærmlæser ovenfor.

Om Chat-grænsefladen

I Chat er der 4 hovedområder:

• Toppen (vises af din skærmlæser som et bannerpejlemærke): Indeholder generelle indstillinger og styringselementer, f.eks. din status, et søgefelt og Google-bjælken, så du kan skifte til andre apps og brugerkonti.
  • Venstre navigationsområde (vises som et navigationspejlemærke): Til venstre kan du finde Chat-samtaler, rumindhold og Meet-overskrifter.
  • Chat-indhold (vises som et primært pejlemærke): Indeholder den aktuelt valgte Chat-samtale, rummets indhold eller mødeoplysningerne. Dette område omfatter også en liste over tidligere beskeder, et felt til redigering af nye beskeder og handlingsknapper.
  • Højre sidepanel (vises som et supplerende pejlemærke): Giver indlejret adgang til andre Google-produkter, f.eks. Kalender, Keep, Huskeliste og Kontakter.

Chatsamtaler med én person eller en gruppe opretter en liste over beskeder. Historik er som standard deaktiveret, og beskeder forsvinder, 24 timer efter de er modtaget. Rum er til aktive længerevarende samtaler med et team eller en gruppe personer. Historik er som standard aktiveret. Du kan organisere rum i emner. Dette opretter hierakisk inddelte samtaler på 2 niveauer.

Naviger i det primære Chat-indhold

Der er 2 tilstande for indhold i Chat og rum: Redigering og Navigation. Når der er fokuseret på feltet til redigering af beskeder, er Chat i redigeringstilstand. Du kan skifte fra tilstanden Rediger til Navigation ved at trykke på Escape.

Tab- og piletasterne fungerer forskelligt i tilstandene:

• I redigeringstilstand: Pil op flytter til den senest sendte besked og giver dig mulighed for at redigere den og sende den igen.
  • I navigationstilstand:
    • Pil op flytter til fokus til den seneste besked og derefter til ældre beskeder.
    • I en besked navigerer Tab-tasten til knapper som f.eks.: Tilføj reaktion (en emoji), Rediger besked (hvis du har sendt den), Markér som ulæst og Flere handlinger.
    • I et rum med emner:
      • Brug pil op eller pil ned til at flytte dig i et emne.
      • Gå til listen over emner med venstrepil, og brug derefter pil op eller pil ned for at navigere mellem emner.
      • Gå til meddelelserne i et emne med højrepil.

Grundlæggende navigation

Tryk på Tab- og piletasterne for at navigere rundt. Du kan bruge følgende kommandoer til yderligere navigation i Chat:

• I navigationspanelet til venstre for Chat og rum:
    • Pil op eller pil ned for at vælge en anden samtale.
    • Shift + pil op eller pil ned for at gå til forrige eller næste ulæste samtale.
    • Tryk på Ctrl + Pil op eller Pil ned for at skifte mellem Chat, rum eller Meet.
    • Hvis fokus er på en samtale i Chat eller et rum: Brug højrepil eller Enter for at aktivere.
  • I det primære beskedområde: Tryk på Tab-tasten og pil op eller pil ned for at bevæge dig rundt.
  • Når der er fokus på feltet til redigering af beskeder:
    • Pil op for at redigere den seneste besked, du har sendt.
    • Tryk på Escape og derefter pil op eller pil ned for at gennemgå alle beskeder.
  • Når fokus er på emnerne i et rum:
    • Venstrepil for at gå til venstre navigationsområde.
    • Højrepil for at gå til meddelelserne i det valgte emne.
  • I et rum, hvis fokus er på en besked: Venstrepil for at flytte fokus til emner.
  • Når du aktiverer et rum uden emner, flyttes fokus til feltet til redigering af beskeder.

Avanceret navigation

Når du er blevet fortrolig med Chat, er den mest effektive måde at arbejde på i Chat at bruge tastaturgenveje.

Se en komplet liste over tastaturgenveje i Chat

1. Deaktiver den virtuelle markør eller browsertilstand i din skærmlæser.
  2. Tryk på Escape, hvis fokus er på et felt til redigering af beskeder.
  3. Tryk på spørgsmålstegnstasten (Shift + skråstreg).

Hvis du vil læse tastaturgenvejene, kan du bruge Chat som webside. Aktivér den virtuelle markør eller browsertilstand i din skærmlæser. Listen over tastaturgenveje fremgår i en tabel, så brug din skærmlæsers tabelkommandoer til at gøre navigationen nemmere. Det første tabulatorstop er et link, du kan aktivere for at slå nogle tastaturgenveje til eller fra. Sørg for, at linket er deaktiveret, så de ekstra tastaturgenveje er tilgængelige.

Du kan åbne Brug tastaturgenveje i Google Chat på en ny browserfane.

Populære genveje

Genvejene her er til Chrome- og Windows-enheder. På Mac skal du bruge Command-tasten i stedet for Ctrl og bruge Option i stedet for Alt.

• Med en skærmlæser kan du læse hver af de sidste 9 beskeder i en Chat-samtale eller et emne i et rum ved hjælp af Alt + {nummer}. I ChromeVox skal du bruge Alt + Shift + {nummer}. I VoiceOver skal du bruge Option + {nummer}. Erstat {nummer} med 1 for at se den seneste besked, 2 for at se den næstnyeste osv. Fokus flyttes ikke.
  • Hvis du vil flytte fokus til den seneste besked i en samtale, skal du trykke på Ctrl + j. Dette fungerer, selvom du er i redigeringstilstand, og kan bruges i stedet for Escape som beskrevet i Grundlæggende navigation ovenfor.
  • Hvis du vil flytte fokus til dine Chat-beskeder i navigationsområdet til venstre, skal du trykke på h og derefter c.
  • Hvis du vil flytte fokus til dine beskeder i rum i navigationsområdet til venstre, skal du trykke på h og derefter r.
  • Hvis du vil tilføje, oprette eller finde en person, en gruppe eller et rum, skal du trykke på Ctrl + k. Hvis du ikke er i redigeringstilstand, fungerer genvejen q på samme måde som Ctrl + k.
    • Hvis du vil tilføje eller oprette noget, skal du trykke på pil ned for at finde den ønskede valgmulighed.
    • Du kan finde en eksisterende samtale ved at skrive en del af navnet og derefter trykke på pil ned, indtil du finder det ønskede match.
  • Du kan finde personer, rum eller beskeder ved at trykke på skråstregen, når du ikke er i redigeringstilstand.
  • Du kan starte et nyt emne i et rum eller en ny besked i Chat ved at trykke på Ctrl + s.
  • Åbn menuen for Chat eller et rum ved at trykke på Ctrl + g. Gå til Find indstillinger for beskeder og rum nedenfor for at få flere oplysninger.
  • Du kan svare på en samtale eller et emne og flytte fokus til feltet til redigering af beskeder ved at trykke på r.

Du kan få flere oplysninger om interaktioner med forskellige elementer ved at gå til Udfør almindelige opgaver i Chat nedenfor og læse dokumentationen til din skærmlæser.

Udfør almindelige opgaver i Chat med en skærmlæser

Direkte beskeder

Direkte beskeder, også kaldet DM'er og chat, er samtaler mellem dig og én eller flere personer. I direkte beskeder har beskedlisten kun ét niveau.

Læs en direkte besked

1. Tryk på Escape, og tryk derefter på h efterfulgt af c for at gå til sektionen Chat i navigationsområdet til venstre.
  2. Tryk på pil op eller pil ned for at vælge den person, hvis besked du vil læse, og tryk derefter på Enter.
  3. Tryk på Escape for at skifte til navigationstilstand.
  4. Tryk på pil op eller pil ned for at gennemse tidligere beskeder i chatten.
  5. Hvis meddelelsen indeholder et link, skal du trykke på Tab for at flytte fokus til linket og derefter trykke på Enter for at åbne det.

Sådan gennemgår du de seneste meddelelser, men holder fokus på feltet til redigering af beskeder:

• Windows: Tryk på Alt + {nummer}.
  • ChromeOS: Tryk på Alt + Shift + {nummer}.
  • MacOS: Tryk på Option + {nummer}.
  • Erstat {nummer} med 1 til 9 for at se de 9 seneste beskeder.

Skift mellem direkte beskeder

Sådan finder du en person eller gruppe, du har sendt en besked til:

1. Tryk på Ctrl + k for at åbne kombifeltet "Tilføj en eller flere personer".
  2. Skriv navnet på den person eller gruppe, du vil finde. Chat læser navnet op, mens du skriver.
  3. Vælg et navn:
    • Hvis Chat læser det ønskede navn op, skal du trykke på Ctrl + Enter.
    • Hvis Chat ikke læser det ønskede navn op, skal du trykke på pil ned, indtil du hører navnet, og derefter trykke på Ctrl + Enter.
    • Hvis du stadig ikke kan høre personens navn, skal du angive hele vedkommendes brugernavn og trykke på Enter.

Sådan åbner du en meddelelse på listen over tidligere beskeder:

1. Tryk på Escape og derefter på venstrepil for at gå til navigationsområdet til venstre.
  2. Tryk på pil op eller pil ned, indtil du finder den person, du vil sende en besked til.
  3. Tryk på Enter.

Tip! Når du bevæger dig gennem navigationsområdet til venstre, kan du se, om der er ulæste beskeder i direkte beskeder eller rummet. Tryk på Shift + pil ned for at gå til den næste ulæste besked.

Besvar en direkte besked

1. Følg vejledningen i de tidligere afsnit for at finde eller navigere til den person, du vil sende et svar til. I navigationstilstand kan du trykke på r for at flytte fokus tilbage til feltet til redigering af beskeder.
  2. Skriv beskedteksten, og tryk derefter på Enter.
  3. Når du ikke er i redigeringstilstand, kan du reagere på en besked med en emoji:
    1. Tryk på Tab-tasten for at komme til knappen "Tilføj reaktion", og tryk på Mellemrum.
    2. Skriv en del af navnet på en emoji.
    3. Tryk to gange på Tab-tasten for at komme til listen over resultater.
    4. Tryk på pil ned, til du når den ønskede emoji, og tryk på Enter.

Brug et smartsvar

Vigtigt! Smartsvar er ikke tilgængelige for nogle beskeder.

1. Når du har fokuseret på feltet til redigering af beskeder, skal du trykke på Shift + Tab, indtil du når til en af de 3 knapper med svarforslag.
  2. Tryk på mellemrumstasten for at vælge et svar og indlæse det i feltet til redigering af beskeder.
  3. Tilføj yderligere indhold, hvis det er nødvendigt, og tryk derefter på Enter for at sende svaret.

Send en direkte besked til flere personer

1. Tryk på Ctrl + k for at åbne kombifeltet "Tilføj en eller flere personer".
  2. Skriv navnet på den person, du vil tilføje. Chat læser navnet op, mens du skriver.
  3. Vælg et navn:
    • Hvis Chat læser det ønskede navn op, skal du trykke på Ctrl + Enter.
    • Hvis Chat ikke læser det ønskede navn op, skal du trykke på pil ned, indtil du hører navnet, og derefter trykke på Ctrl + Enter.
    • Hvis du stadig ikke kan høre personens navn, skal du angive hele vedkommendes brugernavn og trykke på Enter.
  4. Gentag trin 3 og 4 for at føje alle personerne til beskeden.
  5. Tryk på Enter for at flytte fokus til feltet til redigering af beskeder i den nye chatsamtale.
  6. Skriv din besked, og tryk derefter på Enter.

Rediger en sendt besked

Hvis du vil redigere den seneste besked, du har sendt, skal du trykke på pil op i feltet til redigering af beskeder. Rediger meddelelsen, og tryk derefter på Enter for at sende beskeden igen, eller tryk på Escape for at annullere ændringerne.

Aktivér eller deaktiver historik for en direkte besked

Hvis din administrator tillader det, kan du vælge at gemme din beskedhistorik. Du kan høre, om historik er aktiveret eller deaktiveret, når du fokuserer på feltet til redigering af beskeder i samtalen.

1. I navigationsområdet til venstre skal du vælge den samtale, du vil ændre historikindstillinger for, og trykke på Enter.
  2. Tryk på Ctrl + g for at åbne samtalemenuen.
  3. Brug pil ned for at komme til "Historik", og tryk på mellemrumstasten eller Enter for at ændre den aktuelle indstilling. Nogle historikindstillinger kan ikke ændres.

Rum

Rum er til aktive længerevarende samtaler med et team eller en gruppe personer. Medlemskabet af et rum kan ændre sig over tid, efterhånden som personer tilslutter sig eller forlader samtalen.

Rum kan have 1 eller 2 niveauer. Rum uden emner har 1 niveau ligesom Chat-samtaler, og det første fokus er på feltet til redigering af beskeder. Rum med emner har 2 niveauer. Niveau 1 er listen over emner i samtalen. Niveau 2 er beskederne inden for et emne. Når du åbner et rum, fokuseres der på det ældste ulæste emne. Hvis der ikke er nogen ulæste emner, fokuseres der på det seneste emne.

Læs beskeder i rum

1. Hvis der fokuseres på et redigeringsfelt (redigeringstilstand), skal du trykke på Escape for at skifte til navigationstilstand.
  2. Tryk på h, og tryk derefter på r for at gå til sektionen Rum i venstre navigationsområde.
  3. Tryk på pil op eller pil ned, indtil du når til det ønskede rum, og tryk derefter på Enter. Du kan bruge Shift + Pil op eller Pil ned til at gå til rum med ulæst indhold.
  4. Hvis rummet ikke har nogen emner, flyttes fokus til feltet til redigering af beskeder, for eksempel en Chat-besked.
  5. Hvis rummet har emner, skal du trykke på pil op eller pil ned for at navigere mellem de forskellige emner.
  6. Tryk på højrepilen for at åbne et emne.
  7. Tryk på pil op eller pil ned for at læse beskeder.
  8. Tryk på venstrepil for at vende tilbage til emneniveauet.

Sådan gennemgår du de seneste beskeder, men holder fokus på feltet til redigering af beskeder:

• Windows: Tryk på Alt + {nummer}.
  • ChromeOS: Tryk på Alt + Shift + {nummer}.
  • MacOS: Tryk på Option + {nummer}.
  • Erstat {nummer} med 1 til 9 for at se de 9 seneste beskeder.

Svar på beskeder i rum

1. Tryk på genvejen r for at flytte fokus til redigeringsfeltet.
  2. Skriv din besked, og tryk derefter på Enter.
  3. Hvis du vil gå til et andet emne, skal du trykke på Ctrl + j (⌘ + j på Mac) for at gå til det sidste emne og derefter trykke på pil op til det nye emne. Du kan svare på dette emne ved at trykke på genvejen r for at flytte fokus til redigeringsfeltet.
Tip! I rum kan du også bruge et smartsvar.

Opret et samtaleemne i et rum

1. Flyt fokus til et hvilket som helst emne.
  2. Tryk på Ctrl + s for at åbne et felt til redigering af beskeder.
  3. Skriv en beskedtekst, der beskriver dit nye emne, og tryk derefter på Enter.

Din besked bliver den første besked i emnet og navnet på emnet.

Tip! Du kan verificere, at du vil oprette et nyt emne med navnet på det redigeringsfelt, du har fokuseret på:

• Et nyt emne får navnet "Besked" efterfulgt af rummets navn.
  • Et svar på et eksisterende emne får navnet "Svar".

Opret et rum

1. Tryk på Ctrl + i for at åbne dialogboksen "Opret et rum".
  2. Udfyld det påkrævede felt "Navn på rum".
  3. Hvis du vil oprette et rum med dig som det eneste medlem, skal du trykke på Enter.
  4. Hvis du vil gøre andre ting, kan du trykke på Tab-tasten for at:
    • Tilføje en beskrivelse af rummet.
    • Føje brugere eller grupper til rummet.
    • Angive, hvem der kan deltage i det nye rum.
    • Angive, om brugere uden for dit arbejde eller din skole kan deltage i rummet.
    • Aktivere knappen Avanceret for at få vist afkrydsningsfeltet "Organiser samtalen efter emne".
    • Aktivere knapperne Annuller eller Opret.

Deltag i et eksisterende rum

1. Tryk på Ctrl + o.
  2. Skriv en hvilken som helst del af navnet.
  3. Brug pil op eller ned til at gå gennem listen over rum.
  4. Når du finder det rum, du skal bruge, skal du trykke på Tab-tasten for at komme til afkrydsningsfeltet "Du deltager nu i rummet" og trykke på mellemrumstasten for at markere det.
  5. Tryk på Enter for at deltage i det nye rum og åbne det.

Føj brugere til et rum

1. Vælg det rum, du vil opdatere.
  2. Tryk på Ctrl + g for at åbne menuen for rummet.
  3. Tryk på pil ned for at gå til "Administrer medlemmer", og tryk derefter på Enter.
  4. Tryk på Tab-tasten for at gå til knappen Tilføj, og tryk på Enter.
  5. Skriv navnet på den person, du vil tilføje. Mens du skriver, kan du høre det første navn, der matcher din forespørgsel.
  6. Vælg et navn:
    • Hvis Chat læser det ønskede navn op, skal du trykke på Ctrl + Enter.
    • Hvis Chat ikke læser det ønskede navn op, skal du trykke på pil ned, indtil du hører navnet, og derefter trykke på Ctrl + Enter.
    • Hvis du stadig ikke kan høre personens navn, skal du angive hele vedkommendes brugernavn og trykke på Enter.
  7. Tryk på Tab-tasten, indtil du kommer til knappen Tilføj, og tryk på Enter.

Filer i et rum

Du kan oprette filer i et rum til diskussioner eller dele dem med medlemmerne af rummet. Når du åbner et rum, flyttes fokus enten til feltet til redigering af beskeder eller til starten af det seneste emne. I redigeringsfeltet skal du trykke på Shift + Tab for at flytte fokus til knappen "Google Workspace-værktøjer", hvor du kan tilføje en Drev-fil eller en invitation i Kalender.

Hvis du vil se filer, der er indsendt af andre, skal du trykke på Ctrl + g for at gå til menuen Rum og derefter trykke flere gange på Tab-tasten for at komme til fanen Chat. Tryk på højrepilen for at gå til fanen Filer, og tryk derefter på Enter. Når du åbner fanen Filer, flyttes fokus til knappen "Tilføj fil". Hvis der er delt filer, kan du navigere gennem de 3 elementer for hver fil:

1. Filoplysninger: Filnavnet, hvem der har uploadet den og hvornår. Tryk på Enter for at åbne filen i en ny browserfane.
  2. Muligheden "Flyt i Drev" eller "Føj genvej til Drev".
  3. Muligheden "Se i Chat", som flytter fokus til det sted, hvor filen blev tilføjet, for at give kontekst.

Apps

Vigtigt! Hvis du vil bruge apps i Google Chat, skal du bruge en arbejds- eller skolekonto, og din Google Workspace-administrator skal give tilladelse til, at du installerer apps.

Apps er specielle konti, som du kan chatte med, ligesom du ville med andre brugere. Du kan kommunikere med apps, som var det en almindelig samtale, for at finde oplysninger, planlægge møder eller udføre andre opgaver. Google udvikler og driver nogle apps, f.eks. Google Meet- og Google Drev-appen. Leverandører af tredjepartssoftware opretter og vedligeholder andre apps.

Find apps

1. Tryk på Ctrl + k for at åbne kombifeltet "Tilføj en eller flere personer".
  2. Tryk på pil ned, indtil du kommer til "Find apps", og tryk derefter på Enter.
  3. Angiv et delvist navn, eller brug Tab- og piletasterne for at gennemse det tilgængelige indhold.
  4. Tryk på Enter på en app, og se beskrivelsen i dialogboksen. Der fokuseres i første omgang på knappen til at føje appen til Chat.
  5. Tryk på Enter for at føje denne app til dine Chat-samtaler.
  6. Sådan føjer du appen til et rum:
    1. Tryk på Tab-tasten for at komme til knappen "Føj til rum".
    2. Tryk på Enter for at åbne dialogboksen "Angiv navnet på rummet".
    3. Angiv et delvist navn, eller tryk på pil ned for at komme til det rum, du vil føje appen til.
  7. Når du har aktiveret en af knapperne, tilføjes appen, og dialogboksen lukkes.

Tip! Det er sådan, du finder en app og føjer den til enten en chat eller et rum. I den næste sektion kan du se, hvordan du føjer en app til det aktuelle rum uden ekstra trin.

Føj en app til et rum

1. Vælg det rum, du vil opdatere.
  2. Tryk på Ctrl + g for at åbne menuen.
  3. Tryk på pil ned, indtil du kommer til "Apps og integrationer", og tryk derefter på Enter.
  4. Tryk på Tab-tasten for at komme til knappen "Tilføj apps", og tryk derefter på Enter.
  5. Skriv navnet på den app, du vil tilføje. Mens du skriver, kan du høre det første navn, der matcher din forespørgsel.
  6. Vælg et navn:
    • Tryk på Enter, hvis du hører det ønskede navn.
    • Tryk på pil ned, indtil du hører det ønskede navn, og tryk derefter på Enter.
  7. Tryk på Tab-tasten, indtil du kommer til knappen Tilføj, og tryk derefter på Enter.

Send en besked til en app i et rum

1. Åbn rummet med appen.
  2. Tryk på Ctrl + s for at åbne et nyt emne.
  3. Skriv "@appnavn" efterfulgt af din besked. Erstat "appnavn" med navnet på appen.
  4. Tryk på Enter, og vent derefter på, at appen svarer.

Se de kommandoer, du kan bruge med en app

• Skriv "help" i en direkte besked til appen.
  • Skriv "@appnavn help" i et rum. Erstat "appnavn" med navnet på appen.

Søg

Sådan søger du efter indhold i en chat eller et rum:

1. Tryk på skråstreg, når redigeringstilstand ikke er aktiveret.
  2. Skriv søgetermen. De første match er personer, grupper eller rum.
  3. Tryk på pil op for at springe til den sidste valgmulighed og se "Flere søgeresultater".
  4. Tryk på Enter for at få vist alle beskeder, der indeholder din søgeterm. Resultaterne er i kronologisk rækkefølge med det seneste resultat først.
  5. Tryk på pil ned for at gå gennem de beskeder, der indeholder søgetermen.

Tip! Aktivér et resultat for at gå til den Chat-besked eller det emne i rummet, der indeholder resultatet. Brug browserens tilbagegenvej for at vende tilbage til søgeresultaterne. Brug browserens tilbagegenvej igen for at lukke søgeresultaterne.

Skift indstillinger for notifikationer

Du kan ændre, hvordan du modtager notifikationer fra Chat-appen eller samtaler. Samtalemulighederne er beskrevet i Find indstillinger for beskeder og rum nedenfor.

Sådan åbner du indstillingerne for Chat-appen:

1. Tryk på Escape for at skifte til navigationstilstand.
  2. Tryk på skråstreg for at flytte fokus til feltet "Find personer, rum og beskeder".
  3. Tryk på Tab-tasten for at komme til knappen Indstillinger, og tryk på Enter for at åbne dialogboksen med indstillinger, der indeholder valgmuligheder for notifikationer.
  4. Foretag dine ændringer, og tryk derefter på Tab-tasten for at komme til knappen Udfør og trykke på Enter.

Find indstillinger for beskeder og rum

Tryk på Ctrl + g for at åbne indstillingsmenuen for Chat-beskeder og rum. Denne menu indeholder:

• Se eller administrer medlemmer
  • Apps og integrationer
  • Fastgør samtalen i Chat eller rum
  • Notifikationsindstillinger for denne samtale
  • Aktivér eller deaktiver historik
  • Bloker samtalen

Brug smartsvar

For nogle af de beskeder, du modtager, kommer Chat med forslag, som du kan bruge til at sende smartsvar.

Sørg for, at smartsvar er aktiveret

1. Åbn Indstillinger som beskrevet i forrige afsnit.
  2. Brug Tab-tasten til at komme til afkrydsningsfeltet "Aktivér smartsvar på web og computer".
  3. Tryk på mellemrumstasten for at aktivere eller deaktivere dem.

Google, Google Workspace samt relaterede mærker og logoer er varemærker tilhørende Google LLC. Alle andre virksomheds- og produktnavne er varemærker tilhørende de virksomheder, de hver især er tilknyttet.