Tiedostojen lähettäminen ja jakaminen Google Chat ‑viesteissä

Voit liittää enintään 200 Mt:n kokoisia tiedostoja tietokoneelta, mobiililaitteelta tai Google Drivesta suoraan Google Chat ‑viesteihin.

Tilassa ollessasi voit nähdä tilaan jaettujen tiedostojen luettelon, avata tiedostoja ja lisätä niitä Driveen.

Tuetut kuvatiedostot:

• BMP
  • GIF
  • JPEG
  • PNG
  • WBMP
  • HEIC

Et voi lähettää tietyntyyppisiä tiedostoja. Tutustu alla olevaan Chatissa estetyt tiedostotyypit ‑kohtaan.

Tiedostojen lähettäminen chat-viestissä

Tärkeää: Kun jaat tiedostoja Google Chatissa, ne saattavat pienentyä. Pienemmät tiedostot latautuvat nopeammin, mutta niiden resoluutio voi olla alhaisempi.

1. Avaa Chat-sovellus tai Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
    • Gmail: Napauta alareunasta Chat .
  2. Avaa keskustelu.
  3. Lisää viesti ja valitse sopiva vaihtoehto:
    • Jos haluat liittää kuvan tai videon, valitse Kuva tai Toimintovalikko Add ja sitten Kuvat .
      • Voit valita yhden tai useamman kuvan tai videon napauttamalla. Valitse sitten Lisää.
      • Voit lähettää kerralla enintään 20 kuva- tai videoliitettä.
    • Jos haluat ottaa kuvan, valitse Toimintovalikko Add ja sitten Kamera ja sitten ota kuva.
    • Jos haluat liittää Drive-tiedoston, valitse Toimintovalikko Add ja sitten Drive .
      • Kun lähetät tiedoston, saat ilmoituksen, jos tilalla tai jollakulla vastaanottajalla ei ole pääsyoikeutta. Jos sinulla on tiedoston muokkausoikeudet, voit myöntää pääsyn. Jos myönnät pääsyn tilalle, myös kaikki tilaan myöhemmin liittyvät saavat pääsyoikeuden.
    • Jos haluat luoda linkin videokokoukseen, valitse Toimintovalikko Add ja sitten Meet-linkki .
    • Jos haluat luoda Google Kalenteri ‐kutsun, valitse Toimintovalikko Add ja sitten Kalenterikutsu Lisää tapahtuma.
    • Jos haluat lisätä GIFin, valitse GIF .
  4. Valitse Lähetä .

Tiedostojen, linkkien ja median katsominen ja ylläpitäminen tilassa

Voit nähdä listan tilaan jaetuista tiedostoista, linkeistä ja mediasta, avata tiedostoja ja lisätä niitä Driveen.

1. Napauta alareunan navigointivalikosta Tilat ja sitten valitse tila.
  2. Valitse yläreunasta Jaettu-välilehti.
  3. Jaettu-välilehdellä tiedostot voi lajitella kategorian tai jakamispäivämäärän mukaan.
    • Lajittelu kategorian mukaan: Järjestää Jaettu-välilehden tiedostot, linkit ja median erillisiin osioihin.
    • Lajittelu jakamispäivämäärän mukaan: Näyttää tiedostot, linkit ja median päivämäärän mukaan listattuna.
  4. Avaa tiedosto napauttamalla sen nimeä.
  • Drive-tiedostot avautuvat Drive-sovelluksessa , jos se on asennettu laitteelle.

Valinnainen: Voit katsoa tiedostoa tai tallentaa sen napauttamalla sen vierestä Lisäasetukset ja valitsemalla sopivan vaihtoehdon:

• Näytä chatissa: Chat-viesti, jossa tiedosto jaettiin, avautuu.
  • Lisää pikakuvake Driveen: Pikakuvake tallennetaan Driveen.

Vinkki: Jos et voi lisätä tiedostoja Driveen ja käytät Google Workspace ‑tiliä, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.

Tiedoston poistaminen

Tärkeää: Voit poistaa tiedoston tilasta vain Google Workspace ‑tilillä.

1. Napauta alareunan navigointivalikosta Tilat ja sitten valitse tila.
  2. Valitse yläreunasta Jaettu-välilehti. Klikkaa tiedoston vierestä Näytä chatissa .
  3. Vie hiiri tiedoston sisältävän viestin päälle.
  4. Valitse Lisää toimintoja ja sitten Poista ja sitten Poista.

Vinkkejä:

• Jos poistat tiedoston Drivesta, tiedoston linkki säilyy tilassa, kunnes poistat sen chat-viestistä, jossa se jaettiin.
    • Jos et poista tiedoston linkkiä chatista, näkyviin tulee Tiedosto roskakorissa ‑ilmoitus, kun linkki valitaan.
    • Jos et poista sitä chatista ja Driven roskakori tyhjennetään, tiedostoa ei voi avata linkin kautta.
  • Kun poistat tiedoston chat-viestistä, tiedoston linkki poistetaan chatista ja tilan Jaettu-välilehdeltä.

Google Chatissa estetyt tiedostotyypit

Google Chatin mahdollisille latausvirheille voi olla useita eri syitä. Chat estää tiedostot ja linkit, jotka saattavat sisältää viruksia. Tällaisia ovat esimerkiksi suoritettavat tiedostot. Jotta Chat pysyy ajan tasalla haitallisista ohjelmistoista, kiellettyjen tiedostotyyppien luettelo päivitetään säännöllisesti.

Tietyntyyppisiä tiedostoja ei voi liittää. Esimerkkejä:

• ADE, ADP, APK, BAT, CAB, CHM, CMD, COM, CPL, DLL, DMG, EXE, HTA, INS, ISP, JAR, JS, JSE, LIB, LNK, MDE, MSC, MSI, MSP, MST, NSH, PIF, SCR, SCT, SHB, SYS, VB, VBE, VBS, VXD, WSC, WSF ja WSH.
    Luetteloon sisältyvät pakatut tiedostomuodot, kuten GZ ja BZ2 sekä arkistoinnissa käytettävät tiedostomuodot, kuten ZIP ja TGZ.
  • Haitallisia makroja sisältävät dokumentit.
  • Salasanalla suojatut arkistot, jotka sisältävät toisen arkiston.

Jos estettyä tiedostoa ei ole mainittu yllä ja olet varma sen turvallisuudesta, lataa se Driveen ja lähetä se sitten Drive-liitteenä.