Tiedostojen lähettäminen ja jakaminen Google Chat ‑viesteissä

Voit liittää enintään 200 Mt:n kokoisia tiedostoja tietokoneelta, mobiililaitteelta tai Google Drivesta suoraan Google Chat ‑viesteihin.

Tilassa ollessasi voit nähdä tilaan jaettujen tiedostojen luettelon, avata tiedostoja ja lisätä niitä Driveen.

Tuetut kuvatiedostot:

• BMP
  • GIF
  • JPEG
  • PNG
  • WBMP
  • HEIC

Et voi lähettää tietyntyyppisiä tiedostoja. Tutustu alla olevaan Chatissa estetyt tiedostotyypit ‑kohtaan.

Tiedostojen lähettäminen chat-viestissä

1. Avaa Google Chat tai Gmail tietokoneella.
    • Gmail: Klikkaa vasemmalta Chat.
  2. Avaa keskustelu.
  3. Lisää viesti ja valitse sopiva vaihtoehto:
    • Jos haluat lisätä emojin, klikkaa Emoji .
    • Jos haluat lähettää GIFin, klikkaa GIF .
      • Jos käytät Google Chatia työ- tai koulutilillä, et ehkä voi lähettää GIF-tiedostoja.
    • Jos haluat liittää tiedoston tietokoneelta, klikkaa Lataa tiedosto .
      • Tiedostoa ei lisätä Driveen. Muut käyttäjät saavat tiedoston suoraan viestistä.
    •  Jos haluat lisätä linkin videokokoukseen, klikkaa Lisää videokokous .
    • Jos haluat liittää Drive-tiedoston, valitse Integrointivalikko ja sitten Drive ;.
      • Kun lähetät tiedoston, saat ilmoituksen, jos joku tarvitsee pääsyoikeuden.
      • Voit myöntää pääsyn, kun sinulla on muokkausoikeudet.
      • Jos myönnät pääsyn tilalle, myös kaikki tilaan myöhemmin liittyvät saavat pääsyoikeuden.
      • Jos joku poistuu tilasta, hän menettää pääsyn tiedostoon, ellei hänelle myönnetä pääsyoikeutta erikseen tai ryhmän kautta.
    • Jos haluat luoda Google Kalenteri ‐kutsun, valitse Integrointivalikko ja sitten Kalenterikutsu .
  4. Klikkaa Lähetä .
Drive-tiedostojen lisääminen chat-viestiin

Jos haluat lisätä Drive-tiedostoja viestiin, kirjoita "@" ja tiedoston nimi.

1. Kirjoita keskustelun vastausalueelle "@".
    • Jos haluat hakea aiheeseen liittyviä tiedostoja, kirjoita "@" ja tiedostonimi tai avainsanoja.
  2. Valitse haluamasi tiedosto Tiedostot-kohdan ehdotuksista.
  3. Valitse Lähetä .
    • Kun lähetät tiedoston, saat ilmoituksen, jos joku tarvitsee pääsyoikeuden.
  4. Valitse pääsyoikeustyyppi.

Vinkki: Tiedostoehdotukset löytyvät Drivesta.

Tiedostojen, linkkien ja median katsominen ja ylläpitäminen tilassa

Voit nähdä listan tilaan jaetuista tiedostoista, linkeistä ja mediasta, avata tiedostoja ja lisätä niitä Driveen. Jos poistat chat-viestin, joka sisältää jaetun tiedoston, myös tiedosto poistetaan tilasta.

Jos poistat tiedoston Drivesta, tiedoston linkki säilyy tilassa, kunnes poistat sen chat-viestistä, jossa se jaettiin. Kun poistat tiedoston chat-viestistä, tiedoston linkki poistetaan chatista ja tilan Jaettu-välilehdeltä.

1. Valitse tila Chatissa.
  2. Valitse yläreunasta Jaettu-välilehti.
    • Vinkki: Sinun on ehkä laajennettava tila Gmailissa nähdäksesi Jaettu-välilehden.
  3. Jaettu-välilehdellä tiedostot voi lajitella kategorian tai jakamispäivämäärän mukaan.
    • Lajittelu kategorian mukaan: Järjestää Jaettu-välilehden tiedostot, linkit ja median erillisiin osioihin.
    • Lajittelu jakamispäivämäärän mukaan: Näyttää tiedostot, linkit ja median päivämäärän mukaan listattuna.
  4. Avaa tiedosto klikkaamalla sen nimeä.
    • Google-tiedostot: Tiedosto avautuu chat-ikkunaan keskustelun viereen tai uudelle selainvälilehdelle.
    • Muut tiedostotyypit: Tiedoston esikatselu avautuu koko näytölle. Jos tiedosto ei ole Drivessa, se ladataan laitteelle. Tämä ei kuitenkaan koske PDF- ja videotiedostoja, sillä ne avautuvat uudelle selainvälilehdelle.

Valinnainen: Voit katsoa tiedostoa tai tallentaa sen klikkaamalla sen vierestä sopivaa vaihtoehtoa:

• : Pikakuvake lisätään Driveen.
  • : Chat-viesti, jossa tiedosto jaettiin, avautuu.

Vinkki: Jos et voi lisätä tiedostoja Driveen ja käytät Google Workspace ‑tiliä, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.

Tiedoston poistaminen tilasta

Tärkeää: Voit poistaa tiedoston tilasta vain Google Workspace ‑tilillä.

1. Valitse tila Chatissa.
  2. Valitse yläreunasta Jaettu-välilehti. Klikkaa tiedoston vierestä Näytä chatissa .
  3. Vie hiiri tiedoston sisältävän viestin päälle.
  4. Valitse Lisää toimintoja ja sitten Poista ja sitten Poista.

Vinkkejä:

• Jos poistat tiedoston Drivesta, tiedoston linkki säilyy tilassa, kunnes poistat sen chat-viestistä, jossa se jaettiin.
    • Jos et poista tiedoston linkkiä chatista, näkyviin tulee Tiedosto roskakorissa ‑ilmoitus, kun linkki valitaan.
    • Jos et poista sitä chatista ja Driven roskakori tyhjennetään, tiedostoa ei voi avata linkin kautta.
  • Kun poistat tiedoston chat-viestistä, tiedoston linkki poistetaan chatista ja tilan Jaettu-välilehdeltä.

Google Docs- tai Sheets-tiedoston yhteiskäyttö tilassa

Voit käyttää jaettuja Google Docs- ja Sheets-tiedostoja muiden kanssa suoraan tilassa. Dokumentti tai laskentataulukko avautuu chat-ikkunaan keskustelun viereen, joten voit chattailla samalla kun muokkaat tiedostoa yhdessä muiden kanssa. Voit muokata, muotoilla ja jakaa dokumentin tai laskentataulukon sekä nimetä sen uudelleen poistumatta Gmailista tai Google Chatista.

Tärkeää:

• Jos haluat käyttää kommentteja tai muita Docsin tai Sheetsin ominaisuuksia, avaa tiedosto uudelle välilehdelle.
  • Jos chat-ikkuna ei ole koko näytön tilassa, valitse Avaa chat koko näytölle .
  1. Valitse tila Chatissa.
    • Jos haluat avata jo jaetun dokumentin, osoita sitä chatissa ja klikkaa sitten Avaa chatissa . Dokumentti avautuu oikealle, joten voit muokata sitä suoraan vaihtamatta välilehteä.
    • Jos haluat luoda jaetun dokumentin tilaan, valitse Chat-välilehden vastausalueelta Toimintovalikko ja sitten Google Docs .
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Sulje .
  3. Valinnainen: Jos haluat avata dokumentin uudella selainvälilehdellä, klikkaa keskustelun esikatselunäkymän oikeasta yläkulmasta Avaa uudella välilehdellä .

Vinkkejä:

• Jos et voi lisätä dokumentteja ja käytät Google Workspace ‑tiliä, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.
  • Aiemmin luotuja Google Docs- ja Sheets-tiedostoja voi käyttää muiden kanssa myös 1:1-viesteissä.

Google Chatissa estetyt tiedostotyypit

Google Chatin mahdollisille latausvirheille voi olla useita eri syitä. Chat estää tiedostot ja linkit, jotka saattavat sisältää viruksia. Tällaisia ovat esimerkiksi suoritettavat tiedostot. Jotta Chat pysyy ajan tasalla haitallisista ohjelmistoista, kiellettyjen tiedostotyyppien luettelo päivitetään säännöllisesti.

Tietyntyyppisiä tiedostoja ei voi liittää. Esimerkkejä:

• ADE, ADP, APK, BAT, CAB, CHM, CMD, COM, CPL, DLL, DMG, EXE, HTA, INS, ISP, JAR, JS, JSE, LIB, LNK, MDE, MSC, MSI, MSP, MST, NSH, PIF, SCR, SCT, SHB, SYS, VB, VBE, VBS, VXD, WSC, WSF ja WSH.
    Luetteloon sisältyvät pakatut tiedostomuodot, kuten GZ ja BZ2 sekä arkistoinnissa käytettävät tiedostomuodot, kuten ZIP ja TGZ.
  • Haitallisia makroja sisältävät dokumentit.
  • Salasanalla suojatut arkistot, jotka sisältävät toisen arkiston.

Jos estettyä tiedostoa ei ole mainittu yllä ja olet varma sen turvallisuudesta, lataa se Driveen ja lähetä se sitten Drive-liitteenä.