Send og del filer i Google Chat-beskeder

Du kan vedhæfte filer på op til 200 MB fra din computer, din mobilenhed eller via Google Drev direkte til Google Chat-beskeder.

I rum har du mulighed for at se en liste over filer, der er delt med rummet, åbne filer og føje en fil til Drev.

Understøttede billedfiler:

• BMP
  • Gif
  • JPEG
  • PNG
  • WBMP
  • HEIC

Visse filer kan ikke sendes. Læs om de filtyper, der blokeres i Chat, nedenfor.

Send filer i en chatbesked

Vigtigt! Når du deler filer i Chat, kan filstørrelsen blive reduceret. Mindre filer uploades hurtigere, men har muligvis en lavere opløsning.

1. På din iPhone eller iPad skal du åbne appen Chat eller Gmail .
    • I Gmail: Tryk på Chat nederst.
  2. Åbn en samtale.
  3. Skriv din besked, og vælg en af mulighederne:
    • Hvis du vil vedhæfte et billede eller en video, skal du trykke på Billede eller handlingsmenuen Add og derefter Billeder .
      • Du kan trykke for at vælge et eller flere billeder eller en eller flere videoer. Tryk derefter på Tilføj.
      • Du kan sende op til 20 billeder eller videoer som vedhæftninger ad gangen.
    • Hvis du vil tage et billede, skal du trykke på handlingsmenuen Add og derefter Kamera og derefter tag et billede.
    • Hvis du vil vedhæfte en Drev-fil, skal du trykke på handlingsmenuen Add og derefter Drev .
      • Når du sender filen, får du besked, hvis rummet eller en bruger ikke har adgang. Hvis du har redigeringsadgang til filen, får du mulighed for at give andre adgang. Hvis du giver adgang til et rum, gælder adgangen også for brugere, der senere deltager i rummet.
    • Hvis du vil oprette et link til et videomøde, skal du trykke på handlingsmenuen Add og derefter Meet-link .
    • Hvis du vil oprette en invitation i Google Kalender, skal du trykke på handlingsmenuen Add og derefter Invitation i Kalender Tilføj begivenhed.
    • Hvis du vil tilføje en gif, skal du trykke på GIF .
  4. Tryk på Send .

Se og administrer filer, links og medier i et rum

Du kan se en liste over filer, links og medier, der er delt i et rum, åbne en fil og føje en fil til Drev.

1. I navigationsmenuen nederst skal du trykke på Rum og derefter Vælge rummet.
  2. Tryk på fanen Delt øverst.
  3. Sortér filer efter Kategori eller Dato for deling på fanen "Delt".
    • Sortér efter kategori: organiserer fanen Delt i separate sektioner for filer, links og medier.
    • Sortér efter dato for deling: viser filer, links og medier på en liste, der er organiseret efter dato.
  4. Tryk på navnet på filen for at åbne den.
  • Hvis appen Drev er installeret, åbnes Drev-filerne i den.

Valgfrit: Du kan se eller gemme en fil ved at trykke på Flere valgmuligheder ud for filen og derefter på:

• Se i chatten: Åbner den chatbesked, hvor filen blev delt.
  • Føj genvej til Drev: Gemmer en genvej i Drev.

Tip! Hvis du ikke kan føje filer til Drev, og du bruger en Google Workspace-konto, skal du kontakte din administrator.

Fjern en fil

Vigtigt! Hvis du vil fjerne en fil fra et rum, skal du bruge en Google Workspace-konto.

1. I navigationsmenuen nederst skal du trykke på Rum og derefter Vælge rummet.
  2. Klik på fanen Delt øverst. Klik på Se i chatten ud for filen.
  3. Hold markøren over den besked, der indeholder filen.
  4. Klik på Flere handlinger og derefter Slet og derefter Slet.

Tips!

• Hvis du sletter en fil i Drev, forbliver fillinket i rummet, indtil du sletter det fra den chatbesked, hvor det blev delt.
    • Hvis du ikke sletter den fra chatten, viser fillinket en meddelelse om, at filen er i papirkurven, når du vælger filen.
    • Hvis du ikke sletter den fra chatten, og Drev-papirkurven er tømt, kan du ikke åbne filen via fillinket.
  • Når du sletter filen fra chatbeskeden, fjernes fillinket fra chatten og fanen Delt i rummet.

Filtyper, der blokeres i Google Chat

Der kan være flere årsager til, at du får vist en uploadfejl i Google Chat. Chat blokerer filer eller links, der muligvis kan sprede virus, f.eks. eksekverbare filer. Chat opdaterer regelmæssigt de filtyper, der ikke er tilladt, for at være på forkant med udviklingen af skadelig software.

Visse filtyper kan ikke vedhæftes. Disse omfatter:

• ADE, ADP, APK, BAT, CAB, CHM, CMD, COM, CPL, DLL, DMG, EXE, HTA, INS, ISP, JAR, JS, JSE, LIB, LNK, MDE, MSC, MSI, MSP, MST, NSH, PIF, SCR, SCT, SHB, SYS, VB, VBE, VBS, VXD, WSC, WSF og WSH.
    Denne liste omfatter alle komprimerede formater, f.eks. GZ- eller BZ2-filer eller filer i arkiver som f.eks. ZIP- eller TGZ-filer.
  • Dokumenter, der indeholder skadelige makroer.
  • Arkiver, der er beskyttet af adgangskoder, og hvis indhold er et arkiv.

Hvis en blokeret fil ikke er anført ovenfor, og du er sikker på, at den blokerede fil er sikker, kan du uploade filen til Drev og derefter sende filen som en vedhæftet Drev-fil.