Send og del filer i Google Chat-beskeder

Du kan vedhæfte filer på op til 200 MB fra din computer, din mobilenhed eller via Google Drev direkte til Google Chat-beskeder.

I rum har du mulighed for at se en liste over filer, der er delt med rummet, åbne filer og føje en fil til Drev.

Understøttede billedfiler:

• BMP
  • Gif
  • JPEG
  • PNG
  • WBMP
  • HEIC

Visse filer kan ikke sendes. Læs om de filtyper, der blokeres i Chat, nedenfor.

Send filer i en chatbesked

1. Åbn Google Chat eller Gmail på din computer.
    • I Gmail: Klik på Chat til venstre.
  2. Åbn en samtale.
  3. Skriv din besked, og vælg en af mulighederne:
    • Hvis du vil tilføje en emoji, skal du klikke på Emoji .
    • Hvis du vil sende en gif, kan du klikke på Gif .
      • Hvis du bruger Google Chat via en arbejds- eller skolekonto, kan du muligvis ikke sende giffer.
    • Hvis du vil vedhæfte en fil fra din computer, skal du klikke på Upload fil .
      • Filen føjes ikke til Drev. Andre brugere modtager filen direkte i beskeden.
    •  Hvis du vil tilføje et link til et videomøde, skal du klikke på Tilføj videomøde .
    • Hvis du vil vedhæfte en Drev-fil, skal du klikke på integrationsmenuen og derefter Drev .
      • Når du sender filen, får du besked, hvis en bruger ikke har adgang.
      • Brugere med redigeringsadgang har mulighed for at give andre adgang.
      • Hvis du giver adgang til et rum, har de personer, som deltager i rummet senere, også adgang.
      • Hvis en deltager forlader rummet, mister vedkommende adgangen til filen, medmindre brugeren gives adgang separat eller via en gruppe.
    • Hvis du vil oprette en invitation til Google Kalender, skal du trykke på integrationsmenuen og derefter Invitation i Kalender .
  4. Klik på Send .
Indsæt filer fra Drev i en chatbesked

Hvis du vil føje filer fra Drev til din besked, skal du tilføje "@" efterfulgt af navnet på din fil.

1. Skriv "@" i samtalens svarområde.
    • Du kan søge efter flere relaterede filer ved at indtaste filnavnet eller relaterede søgeord efter "@".
  2. Vælg en fil fra listen over forslag under "Filer".
  3. Klik på Send .
    • Når du sender filen, får du besked, hvis en bruger ikke har adgang.
  4. Vælg adgangstypen.

Tip! Du kan finde forslag til filer, du har adgang til, fra Drev.

Se og administrer filer, links og medier i et rum

Du kan se en liste over filer, links og medier, der er delt i et rum, åbne en fil og føje en fil til Drev. Hvis du sletter en chatbesked med en delt fil, slettes den også fra rummet.

Hvis du sletter en fil i Drev, forbliver fillinket i rummet, indtil du sletter det fra den chatbesked, hvor det blev delt. Når du sletter filen fra chatbeskeden, fjernes fillinket fra chatten og fanen Delt i rummet.

1. Vælg rummet i Chat.
  2. Klik på fanen Delt øverst.
    • Tip! I Gmail skal du muligvis udvide rummet for at se fanen Delt.
  3. Sortér filer efter Kategori eller Dato for deling på fanen "Delt".
    • Sortér efter kategori: organiserer fanen Delt i separate sektioner for filer, links og medier.
    • Sortér efter dato for deling: viser filer, links og medier på en liste, der er organiseret efter dato.
  4. Klik på filens navn for at åbne den.
    • Google-filer: Filen åbnes i chatvinduet ud for samtalen eller på en ny browserfane.
    • Andre filtyper: Filen åbnes som en forhåndsvisning i fuld skærm. Filer, der ikke er i Drev, downloades, undtagen PDF- og videofiler, der åbnes på en ny browserfane.

Valgfrit: Du kan se eller gemme en fil ved at gøre følgende ud for filen:

• : Tilføjer en genvej til Drev
  • : Åbner den chatbesked, hvor filen er delt

Tip! Hvis du ikke kan føje filer til Drev, og du bruger en Google Workspace-konto, skal du kontakte din administrator.

Fjern en fil fra et rum

Vigtigt! Hvis du vil fjerne en fil fra et rum, skal du bruge en Google Workspace-konto.

1. Vælg rummet i Chat.
  2. Klik på fanen Delt øverst. Klik på Se i chatten ud for filen.
  3. Hold markøren over den besked, der indeholder filen.
  4. Klik på Flere handlinger og derefter Slet og derefter Slet.

Tips!

• Hvis du sletter en fil i Drev, forbliver fillinket i rummet, indtil du sletter det fra den chatbesked, hvor det blev delt.
    • Hvis du ikke sletter den fra chatten, viser fillinket en meddelelse om, at filen er i papirkurven, når du vælger filen.
    • Hvis du ikke sletter den fra chatten, og Drev-papirkurven er tømt, kan du ikke åbne filen via fillinket.
  • Når du sletter filen fra chatbeskeden, fjernes fillinket fra chatten og fanen Delt i rummet.

Samarbejd om Google Docs- og Sheets-filer i et rum

Du kan samarbejde om delte Google-dokumenter og -regneark med andre direkte i et rum. Dokumentet eller regnearket åbnes i chatvinduet ud for samtalen, hvor I kan chatte, mens I samarbejder om filen. Du kan redigere, formatere, dele og omdøbe dokumentet eller regnearket uden at forlade Gmail eller Google Chat.

Vigtigt!

• Hvis du vil arbejde med kommentarer eller bruge andre funktioner i Docs eller Sheets, skal du åbne filen på en ny fane.
  • Hvis dit chatvindue ikke er i fuld skærm, skal du klikke på Åbn chat i fuld skærm .
  1. Vælg rummet i Chat.
    • Hvis du vil åbne et dokument, som allerede er delt, skal du holde markøren over det i chatten og derefter klikke på Åbn i chatten . Dokumentet åbnes i højre side, hvor du kan redigere direkte uden at skifte fane.
    • Hvis du vil oprette et delt dokument i et rum, skal du i svarområdet på fanen "Chat" klikke på handlingsmenuen og derefter Google Docs .
  2. Klik på Luk øverst til højre.
  3. Valgfrit: Hvis du vil åbne dokumentet på en ny fane i browseren, skal du klikke på Åbn på ny fane øverst til højre i forhåndsvisningen af samtalen.

Tips!

• Hvis du ikke kan tilføje dokumenter, og du bruger en Google Workspace-konto, skal du kontakte din administrator.
  • Du kan samarbejde om eksisterende Google-dokumenter og -regneark i 1:1-beskeder.

Filtyper, der blokeres i Google Chat

Der kan være flere årsager til, at du får vist en uploadfejl i Google Chat. Chat blokerer filer eller links, der muligvis kan sprede virus, f.eks. eksekverbare filer. Chat opdaterer regelmæssigt de filtyper, der ikke er tilladt, for at være på forkant med udviklingen af skadelig software.

Visse filtyper kan ikke vedhæftes. Disse omfatter:

• ADE, ADP, APK, BAT, CAB, CHM, CMD, COM, CPL, DLL, DMG, EXE, HTA, INS, ISP, JAR, JS, JSE, LIB, LNK, MDE, MSC, MSI, MSP, MST, NSH, PIF, SCR, SCT, SHB, SYS, VB, VBE, VBS, VXD, WSC, WSF og WSH.
    Denne liste omfatter alle komprimerede formater, f.eks. GZ- eller BZ2-filer eller filer i arkiver som f.eks. ZIP- eller TGZ-filer.
  • Dokumenter, der indeholder skadelige makroer.
  • Arkiver, der er beskyttet af adgangskoder, og hvis indhold er et arkiv.

Hvis en blokeret fil ikke er anført ovenfor, og du er sikker på, at den blokerede fil er sikker, kan du uploade filen til Drev og derefter sende filen som en vedhæftet Drev-fil.