Enviar i compartir fitxers en missatges de Google Chat

Pots adjuntar fitxers de fins a 200 MB des de l'ordinador, el dispositiu mòbil o Google Drive directament als missatges de Google Chat.

Als espais, pots veure una llista dels fitxers compartits amb l'espai, i obrir-los o afegir-los a Drive.

Fitxers d'imatge admesos:

• BMP
  • GIF
  • JPEG
  • PNG
  • WBMP
  • HEIC

No pots enviar determinats fitxers. Consulta la secció Tipus de fitxers bloquejats a Chat que trobaràs més avall.

Enviar fitxers en un missatge de xat

1. A l'ordinador, obre Google Chat o Gmail.
    • A Gmail: a l'esquerra, fes clic a Chat.
  2. Obre una conversa.
  3. Escriu el missatge i tria una opció:
    • Per afegir un emoji, fes clic a Emoji .
    • Per enviar un GIF, fes clic a GIF .
      • Si utilitzes Google Chat en un compte de treball o de centre educatiu, és possible que no tinguis l'opció d'enviar un GIF.
    • Per adjuntar un fitxer de l'ordinador, fes clic a Penja un fitxer .
      • El fitxer no s'afegeix a Drive, sinó que els altres usuaris el reben directament al missatge.
    • Per afegir un enllaç a una videotrucada, fes clic a Afegeix una videotrucada .
    • Per adjuntar un fitxer de Drive, fes clic a Menú d'integració i, a continuació, Drive .
      • Quan envies el fitxer, se't notifica si algú hi necessita accés.
      • Amb l'accés d'edició, tens l'opció de concedir-hi accés.
      • Si concedeixes accés a un espai, les persones que s'uneixin a l'espai més endavant també hi tindran accés.
      • Si algú surt de l'espai, perdrà l'accés al fitxer tret que se l'hi concedeixi de manera individual o a través d'un grup.
    • Per crear una invitació de Google Calendar, fes clic a Menú d'integració i, a continuació, Invitació de Calendar .
  4. Fes clic a Envia .
Inserir fitxers de Drive en un missatge de xat

Per afegir fitxers de Drive a un missatge, escriu "@" segut del nom del fitxer.

1. A l'àrea de resposta de la conversa, escriu “@”.
    • Per buscar més fitxers relacionats, pots introduir el nom del fitxer o paraules clau relacionades després de “@”.
  2. A "Fitxers", selecciona els que vulguis de la llista de suggeriments.
  3. Fes clic a Envia .
    • Quan envies el fitxer, se't notifica si algú hi necessita accés.
  4. Selecciona el tipus d'accés.

Consell: pots trobar suggeriments de fitxers a què tens accés des de Drive.

Veure i gestionar fitxers, enllaços i contingut multimèdia en un espai

Pots veure una llista dels fitxers, els enllaços i el contingut multimèdia compartits en un espai, i obrir o afegir un fitxer a Drive. Si suprimeixes un missatge de xat amb un fitxer compartit, també se suprimeix de l'espai.

Si suprimeixes un fitxer a Drive, l'enllaç del fitxer continuarà a l'espai fins que el suprimeixis del missatge de xat en què s'ha compartit. Quan suprimeixis el fitxer del missatge de xat, l'enllaç del fitxer se suprimirà del xat i de la pestanya Compartits de l'espai.

1. A Chat, selecciona l'espai.
  2. A la part superior, fes clic a la pestanya Compartits.
    • Consell: a Gmail, és possible que hagis d'ampliar l'espai per veure la pestanya Compartits.
  3. En aquesta pestanya, ordena els fitxers per Categoria o Data de compartició.
    • Ordena per categoria: organitza la pestanya Compartits en seccions independents per a fitxers, enllaços i contingut multimèdia.
    • Ordena per data de compartició: mostra els fitxers, els enllaços i el contingut multimèdia en una llista organitzada per data.
  4. Per obrir el fitxer, fes clic al seu nom.
    • Fitxers de Google: el fitxer s'obre a la finestra de xat que hi ha al costat de la conversa o en una pestanya nova del navegador.
    • Altres tipus de fitxers: el fitxer s'obre com a previsualització en pantalla completa. Els fitxers que no són a Drive es baixen, excepte els fitxers PDF i de vídeo, que s'obren en una pestanya nova del navegador.

Opcional: per veure o desar un fitxer, al costat del fitxer, fes clic a:

• : afegeix una drecera a Drive.
  • : obre el missatge de xat en què s'ha compartit el fitxer.

Consell: si no pots afegir fitxers a Drive i utilitzes un compte de Google Workspace, contacta amb l'administrador.

Suprimir un fitxer d'un espai

Important: per suprimir un fitxer d'un espai, has d'utilitzar un compte de Google Workspace.

1. A Chat, selecciona l'espai.
  2. A la part superior, fes clic a la pestanya Compartits. Al costat del fitxer, fes clic a Mostra al xat .
  3. Passa el cursor per sobre del missatge amb el fitxer.
  4. Fes clic a Més accions i, a continuació, Suprimeix i, a continuació, Suprimeix.

Consells:

• Si suprimeixes un fitxer de Drive, l'enllaç del fitxer continuarà a l'espai fins que el suprimeixis del missatge de xat en què s'ha compartit.
    • Si no el suprimeixes del xat, en seleccionar l'enllaç del fitxer es mostrarà un missatge per indicar que el fitxer és a la paperera.
    • Si no el suprimeixes del xat i es buida la paperera de Drive, no podràs obrir el fitxer des de l'enllaç corresponent.
  • Quan suprimeixis el fitxer del missatge de xat, l'enllaç del fitxer se suprimirà del xat i de la pestanya Compartits de l'espai.

Col·laborar en Documents i Fulls de càlcul de Google des d'un espai

Pots col·laborar en Documents i Fulls de càlcul de Google compartits amb persones directament en un espai. Els documents o fulls de càlcul s'obren a la finestra de xat que hi ha al costat de la conversa, i pots xatejar mentre col·labores al fitxer. Pots editar el document o el full de càlcul, aplicar-hi format, compartir-lo i canviar-ne el nom sense sortir de Gmail o de Google Chat.

Important:

• Per treballar amb comentaris o utilitzar altres funcions de Documents o Fulls de càlcul, obre el fitxer en una pestanya nova.
  • Si la finestra del xat no es mostra en pantalla completa, fes clic a Obre el xat en pantalla completa .
  1. A Chat, selecciona l'espai.
    • Per obrir un document que ja s'hagi compartit, assenyala'l al xat i, a continuació, fes clic a Obre al xat . El document s'obrirà a la part dreta i podràs editar-lo directament sense canviar de pestanya.
    • Per crear un document compartit en un espai, a l'àrea de resposta de la pestanya "Chat", fes clic a Menú d'accions i, a continuació, Documents de Google .
  2. A la part superior dreta, fes clic a Tanca .
  3. Opcional: per obrir el document en una pestanya nova del navegador, fes clic a Obre en una pestanya nova a la part superior dreta de la previsualització de la conversa.

Consells:

• Si no pots afegir documents i utilitzes un compte de Google Workspace, contacta amb l'administrador.
  • Pots col·laborar en Documents i Fulls de càlcul de Google en missatges 1:1.

Tipus de fitxers bloquejats a Google Chat

Diversos motius poden justificar que rebis un error de pujada a Google Chat. Chat bloqueja fitxers o enllaços que podrien escampar virus, com ara els fitxers executables. Per estar al dia pel que fa a la protecció contra el programari nociu, Chat actualitza regularment els tipus de fitxers que no es permeten.

No pots adjuntar determinats tipus de fitxers. Per exemple:

• ADE, ADP, APK, BAT, CAB, CHM, CMD, COM, CPL, DLL, DMG, EXE, HTA, INS, ISP, JAR, JS, JSE, LIB, LNK, MDE, MSC, MSI, MSP, MST, NSH, PIF, SCR, SCT, SHB, SYS, VB, VBE, VBS, VXD, WSC, WSF i WSH.
    Aquesta llista inclou qualsevol format comprimit, com ara fitxers GZ o BZ2, o fitxers trobats en arxius, com ara fitxers ZIP o TGZ.
  • Documents amb macros malicioses.
  • Arxius protegits amb contrasenya que inclouen un arxiu.

Si un fitxer bloquejat no figura en aquesta llista i saps del cert que és segur, penja'l a Drive i envia'l com a fitxer adjunt de Drive.