Skicka och dela filer i Google Chat-meddelanden

Du kan bifoga filer upp till 200 MB från datorn, mobila enheter eller Google Drive direkt i Google Chat-meddelanden.

I rum kan du visa en lista med filer som delas med rummet, öppna filer och lägga till dem på Drive.

Bildfiler som stöds:

• BMP
  • GIF
  • JPEG
  • PNG
  • WBMP
  • HEIC

Du får inte skicka vissa filer. Läs Blockerade filtyper i Google Chat nedan.

Skicka filer i ett chattmeddelande

Viktigt! När du delar filer i Google Chat kan de krympa. Mindre filer laddas upp snabbare, men har kanske lägre upplösning.

1. Öppna Chat eller Gmail på en iPhone eller iPad.
    • I Gmail:Tryck på Chat längst ned.
  2. Öppna en konversation.
  3. Skriv ditt meddelande och välj ett alternativ:
    • Bifoga en bild eller video genom att trycka på Foto eller på åtgärdsmenyn Add följt av Foton
      • Det går att trycka för att välja en eller flera bilder eller videor. Tryck sedan på Lägg till.
      • Det går att skicka upp till 20 bilder eller videobilagor åt gången.
    • Ta ett foto genom att trycka åtgärdsmenyn Add följt av Kamera följt av ta ett foto.
    • Bifoga en Drive-fil genom att trycka på åtgärdsmenyn Add följt av Drive .
      • När du skickar filen får du en avisering om rummet eller en person inte har åtkomst. Om du har redigeringsåtkomst till filen får du alternativet att bevilja åtkomst. Om du ger ett rum åtkomst gäller det även dem som går med i rummet senare.
    • Skapa en länk till ett videomöte genom att trycka på åtgärdsmenyn Add följt av Meet-länk .
    • Skapa en inbjudan i Google Kalender genom att trycka på åtgärdsmenyn Add följt av Kalenderinbjudan Lägg till händelse.
    • Tryck på GIF för att lägga till en GIF-fil.
  4. Tryck på Skicka .

Visa och hantera filer, länkar och media i ett rum

Du kan visa en lista med filer, länkar och media som delas i ett rum, öppna en fil och lägga till en fil på Drive.

1. Tryck på Rum följt av välj rummet i navigeringsmenyn längst ned.
  2. Tryck på fliken Delat högst upp.
  3. Sortera filerna efter Kategori eller Delningsdatum på fliken Delat.
    • Sortera efter kategori: Fliken Delat ordnas i separata avsnitt för filer, länkar och media.
    • Sortera efter delningsdatum: Visar filer, länkar och media i en lista ordnad efter datum.
  4. Öppna filen genom att trycka på filnamnet.
  • Om Drive-filer har installerats öppnas Drive-appen .

Valfritt: Om du vill visa eller spara en fil trycker du på Fler alternativ och sedan på:

• Visa i chatt: Öppnar chattmeddelandet där filen delades.
  • Lägg till genväg på Drive: Sparar en genväg på Drive.

Tips! Kontakta administratören om du inte kan lägga till filer på Drive och använder ett Google Workspace-konto.

Ta bort en fil

Viktigt! Du måste använda ett Google Workspace-konto för att ta bort en fil från ett rum.

1. Tryck på Rum följt av välj rummet i navigeringsmenyn längst ned.
  2. Klicka på fliken Delat högst upp. Klicka på Visa i chatt bredvid filen.
  3. Håll muspekaren över meddelandet.
  4. Klicka på Fler åtgärder följt av Radera följt av Radera.

Tips!

• Om du raderar en fil i Drive finns fillänken kvar i rummet tills du raderar den från chattmeddelandet där den delades.
    • Om du inte tar bort den från chatten visar fillänken meddelandet Fil i Papperskorg när du markerar den.
    • Om du inte tar bort den från chatten och papperskorgen i Drive töms kan du inte öppna filen med fillänken.
  • När du raderar filen från chattmeddelandet tas fillänken bort från chatten och fliken Delat i rummet.

Filtyper som blockeras i Google Chat

Det finns flera skäl till varför ett uppladdningsfel visas i Google Chat. Chat blockerar filer eller länkar som kan sprida virus, till exempel körbara filer. Chat uppdaterar regelbundet vilka filtyper som tillåts för att skydda mot skadlig programvara.

Du får inte bifoga vissa filtyper. Dessa omfattar följande:

• ADE, ADP, APK, BAT, CAB, CHM, CMD, COM, CPL, DLL, DMG, EXE, HTA, INS, ISP, JAR, JS, JSE, LIB, LNK, MDE, MSC, MSI, MSP, MST, NSH, PIF, SCR, SCT, SHB, SYS, VB, VBE, VBS, VXD, WSC, WSF och WSH.
    Den här listan omfattar även komprimerade format, såsom GZ- eller BZ2-filer. eller filer i arkiv, såsom ZIP- eller TGZ-filer.
  • Dokument med skadliga makron
  • Lösenordsskyddade arkiv som innehåller arkiv.

Om en blockerad fil inte finns på listan ovan och du är säker på att den blockerade filen är säker laddar du upp filen till Drive och skickar den sedan som en Drive-bilaga.