Bestanden sturen en delen in Google Chat-berichten

U kunt bestanden van maximaal 200 MB rechtstreeks vanaf uw computer, mobiele apparaat of Google Drive bijvoegen bij Google-chatberichten.

In ruimtes kunt u een lijst bekijken met bestanden die met de ruimte zijn gedeeld, bestanden openen en deze toevoegen aan Drive.

Ondersteunde afbeeldingsbestanden:

• BMP
  • GIF
  • JPEG
  • PNG
  • WBMP
  • HEIC

Bepaalde bestanden kunt u niet versturen. Zie Bestandstypen die worden geblokkeerd in Chat hieronder.

Bestanden sturen in een chatbericht

Belangrijk: Als u bestanden deelt in Google Chat, kunnen ze kleiner worden. Kleinere bestanden worden sneller geüpload, maar kunnen een lagere resolutie hebben.

1. Open de Chat-app of Gmail-app op uw Android-telefoon of -tablet.
    • In Gmail: Tik onderaan op Chat .
  2. Open een gesprek.
  3. Typ uw bericht en kies een optie:
    • Als je afbeeldingen of video's wilt bijvoegen, tik je op Foto of Actiemenu Add en dan Foto's
      • Tik op de afbeelding of video die je wilt selecteren. Tik daarna op Selecteren of Toevoegen.
      • Als u meerdere afbeeldingen of video's wilt selecteren, drukt u er lang op of tikt u erop. Tik daarna op Selecteren of Toevoegen.
        • Tip: U kunt maximaal 20 afbeeldingen of video's tegelijk versturen.
    • Als u een foto wilt maken, tikt u op Actiemenu Add en dan Camera en dan maak een foto.
    • Als u een Drive-bestand wilt bijvoegen, tikt u op Actiemenu Add en dan Drive .
      • Als u een bestand stuurt, krijgt u een bericht als de ruimte of een persoon geen toegang heeft. Als u bewerkingsrechten voor het bestand heeft, krijgt u de optie om toegang te geven. Als u de leden van een ruimte toegang geeft, krijgen mensen die later deelnemen aan de ruimte ook toegang.
    • Als u een link naar een videovergadering wilt maken, tikt u op Actiemenu Add en dan Meet-link .
    • Als u een Google Agenda-uitnodiging wilt maken, tikt u op Actiemenu Add en dan Agenda-uitnodiging Afspraak toevoegen.
    • Als u een gif wilt sturen, tikt u op Gif .
  4. Tik op Sturen .

Gedeelde afbeeldingen of video's bekijken

1. ​​Open een gesprek of ruimte in Chat.
  2. Tik bovenaan, naast de naam van het contact of het gesprek, op de pijl-rechts Arrow Right.
  3. Tik op Gedeelde media.
  4. Scroll naar beneden om meer afbeeldingen of video's te laden.
    • Als een gedeelte niet wordt geladen, tikt u op Opnieuw proberen.

Bestanden, links en media in een ruimte bekijken en beheren

U kunt een lijst bekijken met bestanden, links en media die in een ruimte zijn gedeeld en een bestand openen of toevoegen aan Drive.

1. Tik in het navigatiemenu onderaan op Ruimtes and then selecteer de ruimte.
  2. Tik bovenaan op het tabblad Gedeeld .
  3. Sorteer bestanden op het tabblad Gedeeld op Categorie of Datum gedeeld.
    • Sorteren op categorie: Orden het tabblad Gedeeld in afzonderlijke gedeelten voor bestanden, links en media.
    • Sorteren op datum gedeeld: Toont bestanden, links en media in een lijst die is ingedeeld op datum.
  4. Tik op de naam van het bestand dat u wilt openen.
    • Drive-bestanden worden geopend in de Drive-app , als die is geïnstalleerd.

Optioneel: Als u een bestand wilt bekijken of opslaan, tikt u naast het bestand op Meer opties en kiest u een van de volgende opties:

• Bekijken in chat: Het chatbericht waarin het bestand is gedeeld, wordt geopend.
  • Snelkoppeling aan Drive toevoegen: Hiermee wordt een snelkoppeling naar Drive opgeslagen.

Tip: Als u geen bestanden kunt toevoegen aan Drive en u een Google Workspace-account gebruikt, neemt u contact op met uw beheerder.

Een bestand verwijderen

Belangrijk: U moet een Google Workspace-account gebruiken om een bestand uit een ruimte te verwijderen.

1. Tik in het navigatiemenu onderaan op Ruimtes and then selecteer de ruimte.
  2. Klik bovenaan op het tabblad Gedeeld. Klik naast het bestand op Bekijken in chat .
  3. Plaats de muisaanwijzer op het bericht met het bestand.
  4. Klik op Meer acties en dan Verwijderen en dan Verwijderen.

Tips:

• Als u een bestand verwijdert in Drive, blijft de bestandslink in de ruimte staan totdat u de link verwijdert uit het chatbericht waarin deze is gedeeld.
    • Als u de bestandslink niet uit de chat verwijdert, toont deze een foutbericht waarin wordt gemeld dat het bestand zich in de prullenbak bevindt als u de link selecteert.
    • Als u de bestandslink niet verwijdert uit de chat en de prullenbak van Drive wordt leeggemaakt, kunt u het bestand niet meer openen via de bestandslink.
  • Als u het bestand uit het chatbericht verwijdert, wordt de bestandslink verwijderd uit de chat en van het tabblad Gedeeld van de ruimte.

Bestandstypen die worden geblokkeerd in Google Chat

Er zijn verschillende redenen waarom zich uploadfouten voordoen in Google Chat. Chat blokkeert bestanden of links die virussen kunnen verspreiden, zoals uitvoerbare bestanden. De bestandstypen die niet zijn toegestaan in Chat worden regelmatig geüpdatet, omdat schadelijke software continu verandert.

Bepaalde bestandstypen kunt u niet bijvoegen. Dit zijn onder andere:

• ADE, ADP, APK, BAT, CAB, CHM, CMD, COM, CPL, DLL, DMG, EXE, HTA, INS, ISP, JAR, JS, JSE, LIB, LNK, MDE, MSC, MSI, MSP, MST, NSH, PIF, SCR, SCT, SHB, SYS, VB, VBE, VBS, VXD, WSC, WSF en WSH.
    Deze lijst geldt ook voor gecomprimeerde vormen, zoals GZ- of BZ2-bestanden, of bestanden die worden gevonden in archieven, zoals zip- of TGZ-bestanden.
  • Documenten met schadelijke macro's.
  • Met een wachtwoord beveiligde archieven waarvan de inhoud een archief is.

Als een geblokkeerd bestand niet hierboven staat en u zeker weet dat het veilig is, uploadt u het bestand naar Drive en stuurt u het vervolgens als Drive-bijlage.