Bruk hurtigtaster for Google Chat

Du kan bruke hurtigtaster for Google Chat i Chrome OS, macOS og Windows. Du kan når som helst åpne hurtigtaster i Chat ved å skrive ? bortsett fra når du skriver inn tekst i et felt.

Bruk hurtigtaster i Chat

Kategori Handling Chrome OS macOS Windows
Handlinger knyttet til chat og rom Naviger mellom visninger Søk Alt + /  / Alt + /
Naviger i sidefeltet Uthev forrige eller neste rom eller samtale ↑ eller ↓ ↑ eller ↓ ↑ eller ↓
Flytt fokus mellom Rom og Chat-delen

Ctrl + ↑

eller

Ctrl + ↓

⌘+ ↑

eller

⌘ + ↓

Ctrl + ↑

eller

Ctrl + ↓

Uthev forrige uleste element Shift + ↑ Shift + ↑ Shift + ↑
Uthev neste uleste element Shift + ↓ Shift + ↓ Shift + ↓
Åpne et rom eller en samtale
Overalt Vis hurtigtaster ? ? ?
Handlinger i et rom Naviger i samtaler i et rom Åpne menyen for et rom Ctrl + g ⌘ + g Ctrl + g
Start en ny melding, en ny tråd eller et nytt emne Ctrl + s ⌘ + s Ctrl + s
Naviger i meldinger i en samtale Uthev forrige eller neste melding ↑ eller ↓ ↑ eller ↓ ↑ eller ↓
Uthev svarfeltet r r r
Svarfeltet Rediger den forrige meldingen som ble lagt ut
Ny linje Shift + Enter Shift + Enter Shift + Enter
Vis emojivelger : : :
Kopier en transkripsjon av samtalen Kopier valgte meldinger som en transkripsjon Ctrl + Shift + . ⌘ + Shift + . Ctrl + Shift + .

Bruk hurtigtaster i rom med interne tråder

I rom med tråder kan du enten sende meldinger til hele gruppen i hovedsamtalevinduet eller svare på én enkelt melding. Når du svarer på en enkeltmelding, opprettes en egen samtaletråd. Tråder er nyttige når du vil ha en egen samtale ved siden av hovedsamtalen.

Type handling  Spesifikk handling Chrome OS macOS Windows
Hovedsamtaler Svar på eller start en ny tråd mens en melding er uthevet Enter Enter Enter
Uthev enten ikonet for trådnavigasjonspanelet, navigasjonspanelet for den åpne tråden eller den åpne tråden
Lesing av tråder Gå opp eller ned i listen over svar ↑ eller ↓ ↑ eller ↓ ↑ eller ↓
Gå til toppen eller bunnen av listen

Shift + ↑ eller

Shift + ↓

Shift + ↑ eller

Shift + ↓

Shift + ↑ eller

Shift + ↓

Gå tilbake til navigasjonspanelet for tråden Esc Esc Esc
Uthev svarfeltet r r r
Gå tilbake til hovedsamtalen

Trådnavigasjonspanel

(«aktive tråder»)

Gå opp eller ned i listen over tråder ↑ eller ↓ ↑ eller ↓ ↑ eller ↓
Uthev den øverste eller nederste tråden i listen

Shift + ↑ eller

Shift + ↓

Shift + ↑ eller

Shift + ↓

Shift + ↑ eller

Shift + ↓

Velg og åpne en tråd Enter Enter Enter
Uthev følgebrikken for den gjeldende tråden (for å navigere bort fra den, trykk på ←)
Lukk navigasjonspanelet for en tråd Esc Esc Esc
Uthev svarfeltet i hovedsamtalen r r r
Gå tilbake til hovedsamtalen

Bruk hurtigtaster til å navigere i Chat

Naviger i Chat
  • For å gå til en samtale eller et rom, bruk oppoverpilen og nedoverpilen. Trykk på Enter for å åpne en samtale eller et rom.
  • Som standard er meldings- eller samtalefeltet uthevet. For å lese meldinger i 1:1-samtaler eller rom, trykk på Esc for å gå ut av feltet, og bruk deretter oppoverpilen til å gå gjennom meldingene.

Rom har 2 nivåer:

• Nivå 1 er listen over samtaler.
  • Nivå 2 er meldingene i en samtale.

Tips:

• Bruk oppoverpilen og nedoverpilen til å navigere på et nivå.
  • For å bytte nivå, bruk venstrepilen og høyrepilen.
Start en samtale
  1. Velg et alternativ:
    • I Chrome OS og Microsoft Windows trykker du på Ctrl + p
    • På macOS trykker du på + s.
  2. Slik går du gjennom forslagene:
    • Skriv inn brukernavnet.
    • Bruk oppoverpilen og nedoverpilenog trykk på Enter.
  3. Skriv inn en melding.
  4. For å sende meldingen, trykk på Enter eller Tab til Send  er fremhevet og så Enter.
Opprett eller finn et rom
  1. Velg et alternativ:
    • I Chrome OS og Windows trykker du på Ctrl + o
    • På macOS trykker du på ⌘ + o.
  2. For å opprette et rom, skriv inn navnet.
  3. Trykk på Tab og så Enter.
  4. Slik finner du og blir med i et rom:
    • For å gå gjennom listen over rom, bruk oppoverpilen og nedoverpilen.
    • Trykk på Tab for å fremheve, eller «Forhåndsvisning» og så Enter.
Start nye samtaler eller meldinger i rom
  1. Velg et alternativ:
    • I Chrome OS og Windows trykker du på Ctrl + s
    • På macOS trykker du på ⌘ + s.
  2. En ny tråd eller et nytt meldingsfelt åpnes.
  3. Skriv inn en melding.
  4. Trykk på Enter.