Ik beschik niet over de chatfunctie in Gmail

Er zijn een aantal algemene oorzaken waardoor de chatfunctie verdwijnt:

1. Je gebruikt een browser die chatten niet ondersteunt.
    Zorg ervoor dat je een volledig ondersteunde browser gebruikt om in te loggen bij Gmail.

2. Je gebruikt niet de standaardversie van Gmail.
    Blader helemaal naar beneden op een Gmail-pagina en klik op standaard om deze versie te selecteren. De chatfunctionaliteit is niet beschikbaar in de eenvoudige HTML-weergave.

3. Je gebruikt een taalinterface die de chatfunctie niet ondersteunt.
    De chatfunctie is momenteel beschikbaar in de volgende weergavetalen: Deens, Duits, Engels (VK), Engels (VS), Spaans, Fins, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Pools, Portugees, Russisch, Zweeds, Turks, Chinees (vereenvoudigd), Chinees (traditioneel), Bulgaars, Catalaans, Tsjechisch, Grieks, Estlands, Hindi, Kroatisch, Hongaars, Indonesisch, IJslands, Litouws, Lets, Roemeens, Slowaaks, Sloveens, Servisch (cyrillisch), Thais, Tagalog, Oekraïns en Vietnamees.

4. Je chatlijst is samengevouwen.
    Zorg ervoor dat het chatpictogram  onder aan je Gmail-venster is geselecteerd.