Ik beschik niet over de chatfunctie in Gmail

Er is een aantal voor de hand liggende redenen waarom de chatfunctie niet wordt weergegeven:

1. Je gebruikt een browser die chatten niet ondersteunt.
    Zorg dat je een volledig ondersteunde browser gebruikt om je aan te melden bij Gmail.

2. Je gebruikt niet de standaardversie van Gmail.
    Ga naar het eind van een pagina in Gmail en klik op standaard om deze versie te selecteren. De chatfunctie is niet beschikbaar in de eenvoudige HTML-weergave.

3. Je gebruikt een taalinterface die de chatfunctie niet ondersteunt.
    De chatfunctie is momenteel beschikbaar in de volgende weergavetalen: Deens, Duits, Engels (VK), Engels (VS), Spaans, Fins, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Pools, Portugees, Russisch, Zweeds, Turks, Chinees (vereenvoudigd), Chinees (traditioneel), Bulgaars, Catalaans, Tsjechisch, Grieks, Estlands, Hindi, Kroatisch, Hongaars, Indonesisch, IJslands, Litouws, Lets, Roemeens, Slowaaks, Sloveens, Servisch (cyrillisch), Thais, Tagalog, Oekraïns en Vietnamees.

4. Je chatlijst is samengevouwen.
    De zwarte driehoek boven aan je chatlijst moet omlaag wijzen. Als deze naar rechts wijst, is je chatlijst samengevouwen en moet je op de driehoek klikken om deze uit te vouwen.