Een chatsessie starten

Je kunt met iedereen chatten die een pictogram van een gekleurd bolletje naast zijn naam heeft staan. Als iemand online is, wordt een groen, geel of rood gekleurd bolletje weergegeven. Je kunt als volgt chatten met iemand die beschikbaar is:

Via Chat in Gmail en Google+:

1. Zoek de naam van de persoon met wie je wilt chatten.
  2. Klik op die naam om een chatvenster te openen.
  3. Typ je bericht in het tekstveld en druk op Enter.
  4. Wacht op de reactie van je contact.

Je kunt ook een contact zoeken door de naam van de persoon in het vak boven in je schema te typen. Geef de naam op van de persoon met wie je wilt chatten en typ vervolgens je bericht in het chatvenster.

Heeft een contact geen bolletje naast zijn naam, dan kun je niet chatten. Informatie over hoe je iemand een uitnodiging stuurt om te chatten.

Vanuit Contactbeheer in Gmail doe je het volgende:

1. Klik aan de linkerkant van een Gmail-pagina op Contacten.
  2. Selecteer de naam van degene met wie je wilt chatten en klik op de link Chat om een chatvenster te openen.
  3. Typ je bericht in het tekstveld en druk op Enter.
  4. Wacht op de reactie van je contact.

Wanneer je klaar bent met chatten, klik je op de X in de rechterbovenhoek om het venster te sluiten.

Megan is Google Chat-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.