Kontaktien estäminen

Jos käytät Hangouts-palvelua, lue lisää kontaktien estämisestä palvelussa.

Kun kontaktin esto otetaan käyttöön, estetty henkilö ei voi keskustella kanssasi eikä nähdä kirjautumistasi Googlen verkostoon. Voit ottaa eston käyttöön tai poistaa sen käytöstä seuraavasti:

Kontaktin estäminen:

1. Kirjoita estettävän kontaktin nimi keskusteluluettelon yläosassa olevaan hakuruutuun.
  2. Avaa keskusteluikkuna kyseiselle käyttäjälle klikkaamalla avautuvassa kentässä kohtaa Pikaviesti. Henkilö ei saa tästä ilmoitusta, jos et kirjoita ikkunaan viestiä.
  3. Klikkaa keskusteluikkunassa Toiminto-valikkoa.
  4. Estä kyseinen kontakti valitsemalla valikosta Estä.

Kontaktin estäminen lisää eston koko Googlen verkostoon.

Huomautus Google+ -käyttäjille

• Et voi ottaa estoa käyttöön Google+ -palvelun keskusteluikkunassa.
  • Eston ottaminen käyttöön pikaviestien keskusteluluettelossa tai -ikkunassa ei myöskään ota estoa käyttöön Google+ -palvelussa. Vaikka henkilö ei voi keskustella kanssasi, hän on edelleen piireissäsi ja näkee sisältösi. Jos kuitenkin estät henkilön Google+ -palvelussa, hänet poistetaan piireistäsi sekä laajennetuista piireistäsi ja hän ei voi keskustella kanssasi missään Googlen pikaviestiominaisuudessa (eli Gmail, orkut, iGoogle).
  • Google+ synkronoi kaikki estetyt kontaktisi kaikkiin Googlen tuotteisiin. Jos olet estänyt kontaktin jossain Googlen tuotteessa, kuten Google-syötteenlukijassa tai Google Buzzissa, kontakti näytetään estettynä myös pikaviestien keskusteluluettelossasi. Eston poistaminen pikaviestien keskusteluluettelossa tai -ikkunassa ei poista estoa muissa Googlen tuotteissa. Sen sijaan esto on poistettava kyseisessä Googlen tuotteessa. (Jos kontakti on estetty vain Googlen pikaviestiominaisuudessa, voit poistaa eston milloin tahansa alla olevia ohjeita noudattamalla.)

Eston poistaminen kontaktilta, joka on estetty vain pikaviestiominaisuudessa:

1. Kirjoita estetyn kontaktin nimi keskusteluluettelon yläosassa olevaan hakuruutuun.
  2. Klikkaa avautuvassa kentässä kohtaa Kumoa esto (tai poista kohdan Estä valinta Gmailissa).

Voit poistaa eston käytöstä myös Vaihtoehdot/Toiminto-valikosta avoimen keskusteluikkunan alaosasta.