Kontaktien estäminen

Jos käytät Hangoutsia, lue lisätietoja kontaktien estämisestä Hangoutsissa.

Kun kontaktin esto otetaan käyttöön, estetty henkilö ei voi keskustella kanssasi eikä nähdä kirjautumistasi Googlen verkostoon. Voit ottaa estää kontaktin tai kumota eston seuraavasti:

Kontaktin estäminen:

1. Kirjoita estettävän kontaktin nimi pikayhteystietojen yläosassa olevaan hakukenttään.
  2. Klikkaa esiin tulevassa valikossa kohtaa Lähetä pikaviesti, mikä avaa keskustelun kyseisen käyttäjän kanssa. Henkilö ei saa tästä ilmoitusta, jos et kirjoita ikkunaan viestiä.
  3. Klikkaa keskusteluikkunassa Toiminto-valikkoa.
  4. Estä kyseinen kontakti valitsemalla valikosta Estä.

Kontaktin estäminen lisää eston koko Googlen verkostoon.

Huomautus Google+ -käyttäjille

• Et voi ottaa estoa käyttöön Google+:n keskusteluikkunassa.
  • Henkilön estäminen pikaviestien yhteystiedoissa tai keskusteluikkunassa ei myöskään estä henkilöä Google+:ssa. Vaikka henkilö ei voi keskustella kanssasi, hän on edelleen piireissäsi ja näkee sisältösi. Jos kuitenkin estät henkilön Google+:ssa, hänet poistetaan paitsi piireistäsi ja laajennetuista piireistä, eikä hän voi keskustella kanssasi missään Google Chatin tuotteessa (esim. Gmailissa).
  • Google+ synkronoi kaikki estetyt kontaktisi kaikkiin Googlen tuotteisiin. Jos olet estänyt kontakteja missä tahansa Googlen tuotteessa, kuten Google Hangoutsissa, kyseiset kontaktit näkyvät nyt estettyinä myös keskusteluluettelossasi. Eston kumoaminen pikaviestien yhteystiedoissa tai keskusteluikkunassa ei kumoa estoa muissa Googlen tuotteissa. Sen sijaan esto täytyy kumota kyseisessä Googlen tuotteessa. (Jos kontakti on estetty vain Googlen pikaviestiominaisuudessa, voit poistaa eston milloin tahansa alla olevia ohjeita noudattamalla.)

Eston kumoaminen kontaktilta, joka on estetty vain pikaviestiominaisuudessa:

1. Kirjoita estetyn kontaktin nimi pikayhteystietojen yläosassa olevaan hakukenttään.
  2. Klikkaa avautuvassa valikossa kohtaa Kumoa esto (tai poista kohdan Estä valinta Gmailissa).

Voit poistaa eston käytöstä myös Vaihtoehdot/Toiminto-valikosta avoimen keskusteluikkunan alaosasta.

Chat author image

Tämän ohjesivun on kirjoittanut Hangouts-asiantuntija Tiina. Alla voit antaa hänelle palautetta sivusta.