Je status wijzigen

In Gmail
  1. Klik op de pijl-omlaag naast je foto in de chatlijst.
  2. Selecteer de status die je naast je naam wilt zien in de chatlijsten van je vrienden. Selecteer 'Aangepast bericht...' om een nieuw statusbericht te maken.
Je kunt zelf kiezen hoe je statusbericht eruit komt te zien: bijvoorbeeld iets grappigs, met je favoriete citaat, een coole weblink of gewoon een opmerking dat je druk aan het werk bent of niet achter je computer zit. Als je het aangepaste bericht wilt wissen, klik je op de tekst onder je naam in Chat en verwijder je deze. Je kunt ook een ander bericht selecteren in de vervolgkeuzelijst van de status.

In orkut
  1. Klik onder je profielfoto op de pijl naast je huidige status.
  2. Selecteer de status die je naast je naam wilt zien in de chatlijsten van je vrienden.
of
  1. Klik onder Online vrienden op de pijl naast Status hier instellen.
  2. Selecteer de status die je naast je naam wilt zien in de chatlijsten van je vrienden.
In Google+
  1. Klik op de pijl direct onder het zoekvak in Chat.
  2. Selecteer de status die je naast je naam wilt zien in de chatlijsten van je vrienden.

Je status bepaalt je beschikbaarheid om met je vrienden te chatten. Hier volgt een overzicht met de betekenis van de statussen:

• Groen: beschikbaar. Je bent online en klaar om te chatten.
  • Geel: inactief. Je status verandert automatisch in 'Inactief' als je langer dan 15 minuten van je computer weg bent. Je kunt deze status niet handmatig selecteren
  • Rood: bezet. Hierdoor weten je contactpersonen dat je bezet bent en niet wilt worden gestoord.
  • Grijs: uitgelogd bij de chat of onzichtbaar. Als je je status instelt op Onzichtbaar lijkt het alsof je bent uitgelogd bij de chat, ook al ben je gewoon ingelogd. Meer informatie

Als je ook de downloadbare Google Talk-client gebruikt, wordt je status door de app gedeeld, net zolang als je bij alle apps bent ingelogd. Als je je status hebt ingesteld op 'Onzichtbaar' en je inlogt bij de Google Talk-client, blijf je echter niet 'Onzichtbaar', omdat de Google Talk-client deze functie niet heeft. Je kunt je in Gmail uitloggen bij de chat en toch online blijven via Google Talk, en omgekeerd.

Meer informatie: