Je status wijzigen

In Gmail
  1. Klik op de pijl-omlaag naast je foto in de chatlijst.
  2. Selecteer de status die je naast je naam in de chatlijsten van je vrienden wilt weergeven. Selecteer 'Aangepast bericht' om een nieuw statusbericht te maken.
Je statusbericht kan van alles zijn: iets grappigs, je favoriete citaat, een interessante link of gewoon een berichtje dat je hard aan het werk bent of dat je even niet achter je computer zit. Als je het aangepaste bericht wilt wissen, klik je op de tekst onder je naam in Chat en verwijder je deze. Je kunt ook een ander bericht selecteren in het dropdown-menu van de status.

Je status bepaalt je beschikbaarheid om met je vrienden te chatten. Hier zie je wat elke status inhoudt:

• Groen: beschikbaar. Je bent online en klaar om te chatten.
  • Geel: inactief. Je status verandert automatisch in 'Inactief' als je langer dan 15 minuten van je computer weg bent. Je kunt deze status niet handmatig selecteren.
  • Rood: bezet. Hiermee laat je je contacten weten dat je bezet bent en niet gestoord wilt worden.
  • Grijs: uitgelogd bij Chat, of onzichtbaar. Als je je status instelt op Onzichtbaar, lijkt het alsof je bent uitgelogd bij Chat, ook als je gewoon bent ingelogd. Meer informatie

Als je ook de downloadbare Google Talk-client gebruikt, wordt je status door beide apps gedeeld zolang je daarbij bent ingelogd. Als je status echter is ingesteld op 'Onzichtbaar' terwijl je inlogt bij de Google Talk-client, blijf je niet 'Onzichtbaar'. De Google Talk-client kent deze functie namelijk niet. Je kunt in Gmail uitloggen bij Chat en toch online blijven via Google Talk, en omgekeerd.

Meer informatie: