Je status wijzigen

In Gmail
  1. Klik op de pijl-omlaag naast je foto in de chatlijst.
  2. Selecteer de status die je naast je naam wilt zien in de chatlijsten van je vrienden. Selecteer 'Aangepast bericht' om een nieuw statusbericht te maken.
Je statusbericht kan van alles zijn: iets grappigs, je favoriete citaat, een interessante link of gewoon een berichtje dat je hard aan het werk bent of dat je even niet achter je computer zit. Als je het aangepaste bericht wilt wissen, klik je op de tekst onder je naam in Chat en verwijder je deze. Je kunt ook een ander bericht selecteren in het dropdown-menu van de status.

Je status bepaalt je beschikbaarheid om met je vrienden te chatten. Hier volgt een overzicht met de betekenis van de statussen:

• Groen: beschikbaar. Je bent online en klaar om te chatten.
  • Geel: inactief. Je status verandert automatisch in 'Inactief' als je langer dan 15 minuten van je computer weg bent. Je kunt deze status niet handmatig selecteren.
  • Rood: bezet. Hiermee laat je je contacten weten dat je bezet bent en niet gestoord wilt worden.
  • Grijs: uitgelogd bij Chat, of onzichtbaar. Als je je status instelt op Onzichtbaar, lijkt het alsof je bent uitgelogd bij Chat, ook als je gewoon bent ingelogd. Meer informatie

Meer informatie:

Chat author image

Caroline is Hangouts-expert en auteur van deze Help-pagina. Kies een van de onderstaande opties om haar te laten weten wat je van deze pagina vindt.