Iemand uitnodigen om te chatten

Chatten met AIM-vrienden is alleen beschikbaar in Gmail.
Voordat je met iemand kunt chatten via een Google Chat-service (d.w.z. Gmail of Google+), moet je deze persoon uitnodigen. Volg hiervoor de onderstaande instructies. Je contact ziet boven zijn chatlijst een uitnodiging met de vraag of hij met jou zou willen chatten. Totdat hij de uitnodiging accepteert, wordt in je chatlijst 'Uitgenodigd' naast zijn naam weergegeven.

Als je uitnodiging eenmaal is aangenomen, krijg je in je chatlijst links van zijn naam een statusknop te zien die aangeeft of hij beschikbaar (groen), bezet (rood), inactief (geel) of offline (grijs) is. Je kunt nu gewoon op de naam klikken om een chatbericht te verzenden.

Iemand uitnodigen om te chatten:

1. Typ de naam van je vriend in het zoekvak boven het chatgedeelte. Als de naam al onder je contacten staat, wordt de gebruikersnaam door Gmail ingevuld.
  2. Klik op Uitnodigen voor chatten.

Als je iemand uitnodigt die Gmail niet gebruikt, sturen we hem een uitnodiging om zich aan te melden. Meer informatie over het uitnodigen van je AIM-gebruikers om te chatten.

Google+ gebruikers: als je iemand die nog geen Google+ nieuw venster gebruikt, uitnodigt om te chatten, ontvangt hij geen uitnodiging om lid te worden van Google+. (Je kunt hem uitnodigen Google+ te gebruiken via het tabblad Mensen zoeken of door iets te kiezen om met hem te delen.) Als ze lid worden van Google+ en je toevoegen aan hun chatlijst, kun je met hen chatten.