Iemand uitnodigen om te chatten

Chatten met AIM-vrienden is alleen beschikbaar in Gmail.

Een video bekijken over het uitnodigen van mensen om te chatten in Gmail.

Voordat je met iemand kunt chatten met behulp van een van de Google-producten (bijvoorbeeld Gmail, orkut, Google+) moet je hem of haar uitnodigen. Dat gaat zo: Je vriend ziet boven de chatlijst een uitnodiging waarin wordt gevraagd of hij of zij met je wil kunnen chatten. Totdat de uitnodiging wordt geaccepteerd, wordt naast zijn of haar naam in je chatlijst de tekst 'Uitgenodigd' weergegeven.

Als de uitnodiging is geaccepteerd, wordt links naast de naam in je chatlijst een statusknop weergegeven die aangeeft of je vriend beschikbaar (groen), bezet (rood), vrij (geel) of offline (grijs) is. Nu hoef je alleen maar op de naam te klikken om een chatbericht te sturen.

Als je iemand wilt uitnodigen om te chatten, ga je als volgt te werk:

1. Typ in het zoekvak boven aan het chatgedeelte de gebruikersnaam van je vriend. Als je vriend al in je Contactpersonen staat, zal Gmail de gebruikersnaam automatisch invullen.
  2. Klik op Uitnodigen voor chat.

Als je iemand uitnodigt die geen Gmail of Google Talk gebruikt, sturen we een e-mail waarin deze persoon wordt gevraagd zich aan te melden voor een van deze producten.

Meer informatie over het uitnodigen van je AIM-gebruikers om te chatten

Gebruikers van Google+: Als je iemand uitnodigt die nog geen lid is van Google+ nieuw venster, ontvangt deze persoon geen uitnodiging voor Google+. (Je kunt mensen uitnodigen voor Google+ op het tabblad Mensen zoeken of door iets met hen te delen.) Als ze lid worden van Google+ en je toevoegen aan hun chatlijst, kun je met ze chatten.