Henkilön kutsuminen pikaviestikeskusteluun

AIM-kavereiden kanssa keskustelu on mahdollista vain Gmailissa.
Ennen kuin voit käydä pikaviestikeskustelua henkilön kanssa Google Chatin tuotteessa (esim. Gmailissa tai Google+:ssa), sinun on kutsuttava hänet keskusteluun alla olevien ohjeiden mukaisesti. Kaverisi näkee pikayhteystietojen yläpuolella kutsun, jossa kysytään, haluaako hän käydä kanssasi pikaviestikeskustelun. Kutsun hyväksymiseen saakka näet Kutsuttu-tekstin kaverin nimen vieressä pikayhteystiedoissasi.

Kun hän hyväksyy kutsusi, näet tilapainikkeen kaverin nimen vieressä pikayhteystiedoissasi. Painike ilmaisee, onko hän tavoitettavissa (vihreä), varattu (punainen), poissa (keltainen) vai offline (harmaa). Voit tällöin klikata kaverin nimeä ja lähettää hänelle pikaviestin.

Henkilön kutsuminen pikaviestikeskusteluun:

1. Kirjoita pikaviestialueen yläosassa olevaan hakukenttään kaverisi käyttäjänimi. Jos hän on jo yhteystiedoissasi, Gmail esitäyttää käyttäjänimen.
  2. Valitse Kutsu keskusteluun.

Jos kutsut henkilön, jolla ei ole Gmail-tiliä, lähetämme hänelle sähköpostiviestin ja pyydämme häntä hankkimaan tilin. Lue lisätietoja AIM-kavereiden lisäämisestä keskusteluun.

Google+:n käyttäjät: Jos kutsut pikaviestikeskusteluun henkilön, joka ei ole vielä Google+:n uusi ikkuna jäsen, hän ei saa kutsua Google+:aan. (Voit kutsua hänet Google+:aan Hae henkilöä -välilehdellä tai jakamalla sisältöä hänen kanssaan.) Jos kyseinen henkilö liittyy Google+:aan ja lisää sinut pikayhteystietoihinsa, voit keskustella hänen kanssaan.

Chat author image

Tämän ohjesivun on kirjoittanut Hangouts-asiantuntija Tiina. Alla voit antaa hänelle palautetta sivusta.