Henkilön kutsuminen pikaviesteihin

AIM-kavereiden kanssa keskustelu on mahdollista vain Gmailissa.

Katso video henkilön kutsumisesta käyttämään Gmailin pikaviestiominaisuutta.

Jotta voit keskustella henkilön kanssa Googlen pikaviestiominaisuuden kautta (Gmail, orkut, Google+), sinun täytyy ensin kutsua hänet. Noudata seuraavia ohjeita. Kutsuttu henkilö näkee keskusteluluettelonsa yläpuolella kutsun, jossa kysytään, haluaako hän keskustella kanssasi. Sinun keskusteluluettelossasi henkilön nimen vieressä lukee Kutsuttu, kunnes hän hyväksyy kutsun.

Kun henkilö on hyväksynyt kutsusi, näet keskusteluluettelossasi tilapainikkeen hänen nimensä vasemmalla puolella. Näet, onko henkilö tavoitettavissa (vihreä), varattu (punainen), poissa (keltainen) vai offline-tilassa (harmaa). Sitten voit lähettää henkilölle pikaviestin napsauttamalla hänen nimeään.

Henkilön kutsuminen pikaviesteihin:

1. Kirjoita kutsuttavan henkilön käyttäjätunnus pikaviestiosion yläosassa olevaan hakukenttään. Gmail ehdottaa yhteystiedoissasi olevia käyttäjätunnuksia, kun kirjoitat.
  2. Valitse Kutsu keskusteluun

Jos kutsut henkilön, jolla ei ole Gmail- tai Google Talk -tiliä, lähetämme hänelle sähköpostiviestin ja pyydämme häntä hankkimaan tilin.

Lisätietoja AIM-kavereiden lisäämisestä keskusteluun

Google+ -palvelun käyttäjät: Jos kutsut keskusteluun henkilön, joka ei ole vielä Google+ uusi ikkuna -palvelun jäsen, hän ei saa kutsua liittyä Google+ -palveluun. (Voit kutsua hänet Google+ -palveluun Etsi ihmisiä -välilehden kautta tai jakamalla jotain hänelle.) Jos kyseinen henkilö liittyy Google+ -palveluun ja lisää sinut keskusteluluetteloonsa, voit keskustella hänen kanssaan.