Een Google-groep toevoegen aan een ruimte

Via Google Groepen kan een groep gebruikers zoals projectteams, afdelingen en klasgenoten communiceren en samenwerken aan gemeenschappelijke interesses. Als u een groep toevoegt aan een ruimte, worden de leden van die groep automatisch gesynchroniseerd van groepen naar ruimtes in Chat.

• Als u het lidmaatschap van de groep wijzigt, bijvoorbeeld door leden toe te voegen of te verwijderen, wordt dit ook automatisch doorgevoerd in de ruimte.
  • Deze functie is alleen beschikbaar voor Google Workspace-accounts.

Meer informatie over beperkingen voor groepen

• Een groep toevoegen
    • Als u een groep niet kunt toevoegen aan een ruimte, neemt u contact op met de eigenaar of beheerder van de groep. Uw beheerder heeft deze functie misschien beperkt.
  • Gasttoegang
    • Als Toestaan dat mensen van buiten je organisatie deelnemen aanstaat, worden de groep en de leden daarin uitgenodigd voor de ruimte.
    • Als er externe leden aan een groep zijn toegevoegd en Toestaan dat mensen van buiten je organisatie deelnemen uitstaat voor de ruimte, worden de externe leden uitgesloten van de ruimte.
  • Een ruimte verlaten
    • Lidmaatschappen van groepsleden zijn via de groep gekoppeld aan de ruimte. Als u de ruimte wilt verlaten, moet u de groep verlaten via Google Groepen. Ontdek hoe u een groep verlaat.
    • U kunt een groepslid niet rechtstreeks uit een ruimte in Chat verwijderen. U moet het lid uit de groep verwijderen of de groep uit de ruimte verwijderen.
    Tip: Als u een ruimte niet rechtstreeks kunt verlaten, kunt u de ruimte ook verbergen.
  • Taken
    • U kunt taken niet toewijzen aan iemand die geen lid is van de ruimte.
  • Ruimtelimiet
    • Als het totale aantal leden in de groepen binnen een ruimte de ruimtelimiet overschrijdt, worden alle groepen verwijderd uit de ruimte.

Een groep toevoegen aan een ruimte

Als u een ruimtebeheerder bent of rechten heeft om leden te beheren, kunt u een groep toevoegen aan een ruimte. Nadat u een groep heeft toegevoegd, kan het even duren voordat alle groepsleden zijn gesynchroniseerd met de ruimte. U kunt nog steeds berichten posten in de ruimte terwijl de groep en de leden ervan worden gesynchroniseerd met de ruimte. Van groepsleden die deelnemen aan de ruimte nadat de berichten zijn gepost, worden deze berichten gemarkeerd als ongelezen.

1. Ga op uw computer naar Google Chat of uw Gmail-account.
  2. Klik links op Ruimtes en dan selecteer een ruimte.
  3. Klik bovenaan op de naam van de ruimte.
  4. Klik op Leden beheren.
  5. Klik rechtsboven op + Toevoegen.
  6. Voer de naam in van de groep die u wilt toevoegen.
  7. Klik op Toevoegen.

Tips:

• Als u geen groep kunt toevoegen aan een ruimte, neemt u contact op met de eigenaren en beheerders van de groep. Uw beheerder heeft deze actie misschien beperkt tot de groepseigenaren en -beheerders.
  • Groepsleden kunnen worden gepromoveerd tot ruimtebeheerders. Meer informatie over uw rol als ruimtebeheerder.

Een groep verwijderen uit een ruimte

Belangrijk: Als u een groep verwijdert uit een ruimte, raken de leden van de groep ook de toegang kwijt tot de bestanden die eerder zijn gedeeld met de ruimte. Als deze bestanden echter rechtstreeks zijn gedeeld met de groep of de leden ervan, houden de leden toegang.

Als u een ruimtebeheerder bent of rechten heeft om leden te beheren, kunt u een groep verwijderen uit een ruimte. Nadat u een groep heeft verwijderd, kan het even duren voordat alle groepsleden zijn verwijderd uit de ruimte. Nadat groepsleden zijn verwijderd uit de ruimte, kunnen ze het volgende niet meer doen:

• Acties uitvoeren in die ruimte
  • De berichtgeschiedenis van de ruimte bekijken
  1. Ga op uw computer naar Google Chat of uw Gmail-account.
  2. Klik links op Ruimtes en dan selecteer een ruimte.
  3. Klik bovenaan op de naam van de ruimte.
  4. Klik op Leden beheren.
  5. Klik naast de groepsnaam op Meer opties en dan Verwijderen uit ruimte.

Tip: Als u een individueel groepslid wilt verwijderen uit een ruimte, verwijdert u dit lid uit de groep via Google Groepen. Alleen groepseigenaren of groepsleden met de juiste rechten kunnen leden verwijderen uit een groep.

Groepen in een ruimte bekijken

1. Ga op uw computer naar Google Chat of uw Gmail-account.
  2. Klik links op Ruimtes en dan selecteer een ruimte.
  3. Klik bovenaan op de naam van de ruimte.
  4. Klik op Leden beheren.

In de volgende gevallen zijn groepslidmaatschappen mogelijk niet zichtbaar:

• De zichtbaarheid van leden van uw groep is niet ingesteld op eigenaren, beheerders of leden.
  • U gebruikt een mobiel apparaat.

Sommige leden worden grijs weergegeven

• De groepssynchronisatie kan even duren.
  • Externe leden in een groep worden altijd grijs weergegeven omdat ze automatisch worden uitgesloten in ruimtes waarvoor gasttoegang uitstaat.

Meer informatie over wijzigingen in de synchronisatie van groepen en lidmaatschappen

Vanaf 17 oktober 2023 kunt u groepen rechtstreeks toevoegen aan ruimtes.

Belangrijk: Groepen die vóór 17 oktober 2023 zijn uitgenodigd voor de ruimte, staan in het gedeelte Uitgenodigd in de ledenlijst. Deze groepsleden zijn niet automatisch toegevoegd en zijn zelf lid geworden van deze ruimte.

Uw gegevens downloaden in Google Takeout

U kunt berichten downloaden die door directe leden van een ruimte zijn gestuurd als onderdeel van de Google Chat-gegevens in Google Takeout. U kunt berichten downloaden die door groepsleden van een ruimte zijn gestuurd als onderdeel van de gegevens van Google Groepen in Google Takeout. Ontdek hoe u uw gegevens downloadt.