Google-ryhmän lisääminen tilaan

Google Ryhmien kautta erilaiset käyttäjäryhmät, kuten projektitiimit, työpaikan osastot ja luokkakaverit, voivat pitää yhteyttä ja tehdä yhteistyötä yhteisten kiinnostuksenkohteiden parissa. Kun tilaan lisätään ryhmä, sen jäsenet synkronoituvat automaattisesti ryhmistä tiloihin Chatissa.

• Myös ryhmän jäsenyyteen liittyvät muutokset, kuten jäsenten lisääminen ja poistaminen, näkyvät automaattisesti tilassa.
  • Ominaisuus on käytettävissä vain Google Workspace ‑tileillä.

Ryhmien rajoitukset

• Ryhmän lisääminen
    • Jos et voi lisätä ryhmää tilaan, ota yhteyttä ryhmän omistajaan tai ylläpitäjään. Järjestelmänvalvoja on ehkä rajoittanut lisäämistä.
  • Vierailijakäyttö
    • Jos Salli organisaation ulkopuolisten henkilöiden liittyä ‑asetus on käytössä, ryhmä ja sen jäsenet kutsutaan tilaan.
    • Jos ryhmässä on ulkoisia jäseniä ja tilan Salli organisaation ulkopuolisten henkilöiden liittyä ‑asetus ei ole käytössä, ulkoisia jäseniä ei lisätä tilaan.
  • Tilasta poistuminen
    • Tilan ja ryhmän jäsenyydet ovat yhteydessä toisiinsa. Tilasta poistuminen edellyttää ryhmästä poistumista Google Ryhmissä. Lue lisää ryhmästä poistumisesta.
    • Ryhmän jäsentä ei voi poistaa tilasta suoraan Chatin tilan kautta. Ryhmän jäsen on poistettava ryhmästä tai ryhmä on poistettava tilasta.
    Vinkki: Jos et voi poistua suoraan tilasta, voit mykistää tilan.
  • Tehtävät
    • Tehtäviä ei voi antaa tilan ulkopuoliselle käyttäjälle.
  • Tilan jäsenkiintiö
    • Jos tilan ryhmien jäsenten kokonaismäärä ylittää tilan kiintiön, kaikki ryhmät poistuvat tilasta.

Ryhmän lisääminen tilaan

Jos olet tilan ylläpitäjä tai sinulla on lupa hallinnoida jäseniä, voit lisätä ryhmän tilaan. Kun lisäät ryhmän, kaikkien ryhmän jäsenten synkronoiminen tilaan voi viedä jonkin aikaa. Tilassa voi julkaista viestejä samalla, kun ryhmä ja sen jäsenet synkronoituvat tilaan. Viestit näkyvät lukemattomina niiden julkaisemisen jälkeen ryhmään liittyville.

1. Siirry tietokoneella Google Chatiin tai Gmail-tilille.
  2. Klikkaa vasemmalta Tilat ja sitten valitse tila.
  3. Klikkaa yläreunasta tilan nimeä.
  4. Valitse Hallinnoi jäseniä.
  5. Valitse oikeasta yläkulmasta + Lisää.
  6. Kirjoita lisättävän ryhmän nimi.
  7. Valitse Lisää.

Vinkkejä:

• Jos et voi lisätä ryhmää tilaan, ota yhteyttä ryhmän omistajiin tai ylläpitäjiin. Järjestelmänvalvoja on ehkä rajoittanut lisäämisen vain ryhmän omistajille ja ylläpitäjille.
  • Ryhmän jäsenistä voi tehdä tilan ylläpitäjiä. Lue lisää tilan ylläpitäjänä toimimisesta.

Ryhmän poistaminen tilasta

Tärkeää: Jos poistat ryhmän tilasta, ryhmän jäsenillä ei ole enää pääsyä tiedostoihin, jotka on aiemmin jaettu tilaan. Jos tiedostot on jaettu suoraan ryhmille tai niiden jäsenille, pääsy niihin säilyy.

Jos olet tilan ylläpitäjä tai sinulla on lupa hallinnoida jäseniä, voit poistaa ryhmän tilasta. Kun olet poistanut ryhmän, ryhmän jäsenten poistaminen tilasta voi viedä jonkin aikaa. Kun ryhmän jäsenet on poistettu tilasta, he eivät voi

• suorittaa toimintoja tilassa
  • tarkastella tilan viestihistoriaa.
  1. Siirry tietokoneella Google Chatiin tai Gmail-tilille.
  2. Klikkaa vasemmalta Tilat ja sitten valitse tila.
  3. Klikkaa yläreunasta tilan nimeä.
  4. Valitse Hallinnoi jäseniä.
  5. Klikkaa ryhmän nimen vierestä Lisäasetukset ja sitten Poista tilasta.

Vinkki: Jos haluat poistaa yksittäisen ryhmän jäsenen tilasta, poista jäsen Google Ryhmistä. Vain ryhmän omistajat tai ryhmän jäsenet, joilla on tarvittavat luvat, voivat poistaa jäseniä ryhmästä.

Tilassa olevien ryhmien katsominen

1. Siirry tietokoneella Google Chatiin tai Gmail-tilille.
  2. Klikkaa vasemmalta Tilat ja sitten valitse tila.
  3. Klikkaa yläreunasta tilan nimeä.
  4. Valitse Hallinnoi jäseniä.

Ryhmän jäsenyyksiä ei ehkä voi tarkastella, jos

• ryhmän jäsenten näkyvyysasetuksena ei ole omistajat, ylläpitäjät tai jäsenet
  • käytät mobiililaitetta.

Osa jäsenistä voi näkyä himmennettynä

• Ryhmän synkronoinnissa voi mennä hetki.
  • Ryhmän ulkoiset jäsenet näkyvät aina himmennettynä, koska ulkoisia jäseniä ei sisällytetä tiloihin, joiden vierailijakäyttö on poissa päältä.

Ryhmien ja jäsenyyksien synkronoinnin muutokset

17.10.2023 alkaen ryhmiä voi lisätä suoraan tiloihin.

Tärkeää: Ennen 17.10.2023 tilaan kutsutut ryhmät näkyvät jäsenlistan Kutsuttu-kohdassa. Näitä ryhmän jäseniä ei lisätty automaattisesti tilaan, vaan he liittyivät tilaan itse.

Datan lataaminen Google Takeoutilla

Tilan varsinaisten jäsenten lähettämiä viestejä voi ladata Google Takeoutilla osana Google Chat ‑dataa. Tilan jäsenten lähettämiä viestejä voi ladata Google Takeoutilla osana Google Ryhmät ‑dataa. Lue lisää datan lataamisesta.