Hantera rumsinställningar

Som rumsansvarig får du:

• Styra vem som får gå med i ett rum.
  • Styra vilka som får hantera medlemmar och grupper.
  • Ändra om rummet är tillgängligt för alla i organisationen eller endast för personer som du bjuder in.
  • Kontrollera rumsmedlemmarnas behörigheter.

Obs!

• Du måste ha ett Google Workspace-konto för att hantera rumsinställningar.
  • När du skapar ett rum kan du bjuda in personer utanför organisationen till ett rum. De har dock inte åtkomst till vissa funktioner, såsom att uppdatera rumsinformation eller lägga till personer. Läs mer om att chatta med personer utanför organisationen.

Uppdatera inställningar för rumsåtkomst

Som rumsansvarig kan du göra ett rum tillgängligt för alla i organisationen eller enbart för personer du bjuder in.

1. Öppna Google Chat eller Gmail på datorn.
    • I Gmail: Klicka på Chat till vänster.
  2. Välj rummet du vill uppdatera till vänster.
  3. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil and then Rumsinställningar intill rumsnamnet högst upp.
  4. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil i avsnittet Åtkomst intill den aktuella målgruppen.
  5. Välj bland målgruppsalternativen på rullgardinsmenyn:
    • Så här gör du ett begränsat rum synligt: Ange hela domänen som målgrupp.
    • Gör ett synligt rum begränsat genom att välja Begränsat.
  6. Välj Alla medlemmar eller Enbart rumsansvariga under Vilka som får hantera medlemmar och grupper.

Tips!

• Synliga rum är sökbara och läsbara. Det går att dela en länk till ett synligt rum.
  • Begränsade rum som du är inbjuden till är sökbara.
  • Om du redan tillåter personer utanför organisationen att gå med i rummet kan du inte göra det synligt för andra.

Uppdatera behörigheter för ett rum

1. Öppna Google Chat eller Gmail på datorn.
    • I Gmail: Klicka på Chat till vänster.
  2. Välj rummet du vill uppdatera till vänster.
  3. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil and then Rumsinställningar intill rumsnamnet högst upp.
  4. Välj under Behörigheter om alla medlemmar i rummet eller enbart rumsansvariga får göra följande:
    • Ändra rumsinformation
    • Aktivera eller inaktivera platshistoriken
    • Använda @alla
    • Hantera appar
    • Hantera webhooks
  5. Klicka på Spara.