Administrer rominnstillinger

Som romadministrator kan du

• kontrollere hvem som kan bli med i et rom
  • kontrollere hvem som kan administrere medlemmer og grupper
  • angi om rommet skal være tilgjengelig for alle i organisasjonen din eller bare for folk du inviterer
  • styre tillatelser for rommedlemmer

Viktig:

• For å administrere rominnstillingene trenger du en Google Workspace-konto.
  • Når du oppretter et rom, kan du invitere folk utenfor organisasjonen din til rommet. De har imidlertid ikke tilgang til enkelte funksjoner, for eksempel å oppdatere romdetaljer og legge til personer. Finn ut mer om å chatte med personer utenfor organisasjonen din.

Oppdater innstillingene for romtilgang

Hvis du er romadministrator, kan du gjøre rom tilgjengelige for alle i organisasjonen din eller bare for personer du inviterer.

1. Åpne Google Chat eller Gmail på en datamaskin.
    • I Gmail: Klikk på Chat til venstre.
  2. På venstre side velger du rommet du vil oppdatere.
  3. Ved siden av romnavnet øverst klikker du på rullegardinpilen Nedoverpil and then Innstillinger for rommet.
  4. Under «Tilgang» klikker du på rullegardinpilen Nedoverpil ved siden av den gjeldende målgruppen.
  5. Velg blant målgruppealternativene i rullegardinmenyen:
    • For å gjøre et begrenset rom åpent, velger du målgruppen for hele domenet.
    • For å gjøre et åpent rom begrenset, velger du Begrenset.
  6. Under «Hvem kan administrere medlemmer og grupper?» velger du Alle medlemmer eller Bare romadministratorer.

Tips:

• Åpne rom er søkbare og kan blas gjennom. Du kan dele linker til et åpent rom.
  • Begrensede rom du er invitert til, er søkbare.
  • Hvis du allerede tillater at personer utenfor organisasjonen din blir med i rommet, kan du ikke gjøre rommet åpent for andre.

Oppdater tillatelser for rom

1. Åpne Google Chat eller Gmail på en datamaskin.
    • I Gmail: Klikk på Chat til venstre.
  2. På venstre side velger du rommet du vil oppdatere.
  3. Ved siden av romnavnet øverst klikker du på rullegardinpilen Nedoverpil and then Innstillinger for rommet.
  4. Under «Tillatelser» velger du om alle medlemmene i rommet eller bare romadministratorer kan
    • endre romdetaljer
    • Slå loggen på eller av
    • bruke @all
    • Administrer apper
    • Administrer webhooker
  5. Klikk på Lagre.