Använda trådar i rum

Förutom huvudkonversationen i rummet kan du svara på alla meddelanden och skapa en separat tråd. Med en tråd kan du spåra viktiga diskussioner och förhindra att huvudkonversationen blir rörig.

Svara i en tråd

1. Öppna Chat eller Gmail på en telefon eller surfplatta med Android.
    • I Gmail: Tryck på Chat längst ned.
  2. Tryck på Rum i navigeringsmenyn längst ned följt av välj ett rum.
  3. Tryck länge på ett meddelande följt av Svara i tråd.
  4. Skriv meddelandet längst ned.
  5. Tryck på Skicka .

Tips! Om en tråd redan har svar trycker du på meddelandet för att öppna trådpanelen.

Följ en tråd

1. Tryck på Aktiva trådar uppe till höger i rummet.
  2. Tryck på följande till höger om tråden i trådpanelen:
    • Följ: Följ tråden.
    • Följer: Sluta följa tråden.
  3. Högst upp i trådpanelen klickar du på följande för att filtrera listan över tillgängliga trådar:
    • Nämner mig: Trådar där du omnämns.
    • Följer: Trådar som du följer.

Hantera aviseringar om trådar

När du har startat en tråd kan du justera hur och när du får aviseringar om nya meddelanden.

1. Öppna Chat eller Gmail på en telefon eller surfplatta med Android.
    • I Gmail: Tryck på Chat längst ned.
  2. Tryck på rummets namn följt av Aviseringar högst upp i rummet.
  3. Välj ett alternativ för aviseringar:
    • Alla: Aviseringar om nya meddelanden och svar på trådar som du följer.
    • Följer: Aviseringar för svar och trådar som du följer och @omnämnanden.
    • Inga: Inga aviseringar. Om någon @nämner dig visas en punkt bredvid rumsnamnet.
    • Valfritt: Förhindra att konversationen visas i fetstil och flyttas högst upp i konversationslistan genom att markera rutan bredvid Ignorera konversation.
  4. Tryck på Spara.

Tips! När du följer en tråd i ett rum får du en röd prick när det finns aktivitet i tråden. Det går att visa antal olästa meddelanden intill varje tråd i ett rum.