Använda trådar i rum

Förutom huvudkonversationen i rummet kan du svara på alla meddelanden och skapa en separat tråd. Med en tråd kan du spåra viktiga diskussioner och förhindra att huvudkonversationen blir rörig.

Svara i en tråd

1. Öppna Google Chat eller Gmail på datorn.

• I Gmail: Klicka på Chat till vänster.

2. Välj ett rum.
  3. Peka på meddelandet.
  4. Klicka på Svara i tråd på menyn.
  5. Skriv meddelandet till höger om rummet i trådpanelen.
  6. Klicka på Skicka .

Tips! Om en tråd redan har svar klickar du på meddelandet för att öppna trådpanelen.

Följa eller sluta följa en tråd

1. Klicka på Aktiva trådar uppe till höger i rummet.
  2. Peka på en tråd i trådpanelen:
    • Klicka på Följ om du vill följa en tråd.
    • Klicka på Följer om du vill sluta följa en tråd.
  3. Högst upp i trådpanelen klickar du på följande för att filtrera listan över tillgängliga trådar:
    • Nämner mig: Trådar där du omnämns.
    • Följer: Trådar som du följer.

Tips! Om du vill ändra storlek på trådpanelen klickar du på och flyttar fältet på panelens vänstra kant.

Hantera aviseringar om trådar

I en tråd kan du justera hur och när du får aviseringar om nya meddelanden.

1. Klicka på rummets namn följt av Aviseringar högst upp i rummet.
  2. Välj ett alternativ för aviseringar:
    • Alla: Aviseringar om nya meddelanden och svar på trådar som du följer.
    • Följer: Aviseringar för svar och trådar som du följer och @omnämnanden.
    • Inga: Inga aviseringar. Om någon @nämner dig visas en punkt bredvid rumsnamnet.
    • Valfritt: Förhindra att konversationen visas i fetstil och flyttas högst upp i konversationslistan genom att markera rutan bredvid Ignorera konversation.
  3. Klicka på Spara.

Tips! När du följer en tråd i ett rum får du en röd prick när det finns aktivitet i tråden. Det går att visa antal olästa meddelanden intill varje tråd i ett rum.