Bruk tråder i rom

I tillegg til å se hovedsamtalen i rommet kan du svare på alle meldinger og opprette separate tråder. Med tråder kan du spore viktige diskusjoner og unngå at hovedsamtalen blir rotete.

Svar i tråder

1. Åpne Google Chat eller Gmail på en datamaskin.

• I Gmail: Klikk på Chat til venstre.

2. Velg et rom.
  3. Hold markøren over e-posten.
  4. Klikk på Svar i tråden i menyen.
  5. Skriv inn meldingen din til høyre for rommet i trådpanelet.
  6. Klikk på Send .

Tips: Hvis det allerede er svar i tråden, kan du klikke på meldingen for å åpne trådpanelet.

Følg eller slutt å følge en tråd

1. Øverst til høyre i rommet klikker du på Aktive tråder .
  2. Hold markøren over en tråd i trådpanelet:
    • For å følge en tråd klikker du på Følg.
    • For å slutte å følge en tråd klikker du på Følger.
  3. Øverst i trådpanelet kan du filtrere listen over tilgjengelige tråder ved å klikke på følgende:
    • Nevner meg: Tråder der du er nevnt.
    • Følger: Tråder du følger.

Tips: For å endre størrelsen på trådpanelet klikker du på og flytter linjen på venstre side av panelet.

Administrer varsler om tråder

I tråder kan du justere når og hvordan du blir varslet om nye meldinger.

1. Øverst i rommet klikker du på romnavnet og så Varsler.
  2. Velg en varselinnstilling:
    • Alle: Varsler om nye meldinger og svar i tråder du følger.
    • Følger: Varsler om svar i tråder du følger, og @nevninger.
    • Ingen: Ingen varsler. Hvis noen @nevner deg, vises en prikk ved siden av romnavnet.
    • Valgfritt: For å hindre at samtalen får fet skrift og flyttes til toppen av samtalelisten, kan du merke av i boksen ved siden av «Ignorer samtalen».
  3. Klikk på Lagre.

Tips: Når du følger en tråd i et rom, blir du varslet med en prikk når det er aktivitet i tråden. Du kan se antallet uleste meldinger ved siden av hver tråd i et rom.