Viestiketjujen käyttäminen tilassa

Tilan pääkeskustelun lisäksi voit vastata mihin tahansa viestiin ja luoda erillisen viestiketjun. Viestiketjun avulla voit seurata tärkeitä keskusteluja ja estää pääkeskustelun täyttymisen viesteistä.

Viestiketjuun vastaaminen

1. Avaa Google Chat tai Gmail tietokoneella.

• Gmail: Klikkaa vasemmalta Chat.

2. Valitse tila.
  3. Osoita viestiä.
  4. Klikkaa valikosta Vastaa viestiketjuun .
  5. Kirjoita viesti viestipaneeliin tilan oikealle puolelle.
  6. Klikkaa Lähetä .

Vinkki: Jos viestiketjussa on jo vastauksia, voit avata viestiketjupaneelin klikkaamalla viestiä.

Viestiketjun seuraaminen tai seuraamisen lopettaminen

1. Klikkaa tilan oikeasta yläkulmasta Aktiiviset viestiketjut .
  2. Osoita viestiketjua viestiketjupaneelissa:
    • Jos haluat seurata viestiketjua, klikkaa Seuraa.
    • Jos haluat lopettaa viestiketjun seuraamisen, klikkaa Seurataan.
  3. Voit suodattaa käytettävissä olevien viestiketjujen listaa klikkaamalla viestiketjupaneelin yläreunasta:
    • Minut mainitaan: Viestiketjut, joissa sinut mainitaan.
    • Seurataan: Viestiketjut, joita seuraat.

Vinkki: Jos haluat muuttaa viestiketjupaneelin kokoa, klikkaa paneelin vasemmassa reunassa olevaa palkkia ja siirrä sitä.

Viestiketjun ilmoitusasetusten valitseminen

Voit valita viestiketjussa, miten ja milloin saat ilmoituksia uusista viesteistä.

1. Klikkaa tilan yläreunasta tilan nimeä ja sitten Ilmoitukset.
  2. Valitse ilmoitusvaihtoehto:
    • Kaikki: Ilmoitukset uusista viesteistä ja seuraamiisi viestiketjuihin lähetetyistä vastauksista.
    • Seuratut: Ilmoitukset vastauksista, seuraamistasi viestiketjuista ja @maininnoista.
    • Ei mitään: Ei ilmoituksia. Jos saat joltakulta @maininnan, tilan nimen vieressä näkyy piste.
    • Valinnainen: Jos haluat, että keskustelua ei lihavoida ja siirretä listan alkuun, valitse valintaruutu kohdan "Mykistä keskustelu" vierestä.
  3. Klikkaa Tallenna.

Vinkki: Kun seuraat tilan viestiketjua, ketjun toiminnasta ilmoitetaan pisteellä. Lukemattomien viestien määrä näkyy tilan kunkin viestiketjun vieressä.