Finn ut hvordan Google Chat beskytter deg

Google Chat gjennomsøker filer og meldinger for å beskytte deg mot søppelpost, nettfisking og skadelig programvare.

Typer filer og meldinger som blir gjennomsøkt

Filer som lastes opp i Google Chat blir automatisk gjennomsøkt for virus. Dette skjer hvis Google Chat finner skadelig programvare eller filtypen ikke er tillatt som vedlegg:

• Du blir advart av Google Chat.
  • Google Chat forhindrer nedlasting av filen.

Finn ut mer om filtyper som blokkeres i Google Chat.

Finn ut hvordan Google oppdager og rapporterer seksuelt misbruk av barn på nettet

Google Chat oppdager seksuelt misbruk av barn på nettet i henhold til forordning (EU) 2021/1232, som innebærer et unntak fra konfidensialiteten av kommunikasjon i henhold til artikkel 5(1) og 6(1) i direktiv 2002/58/EF med henblikk på bekjempelse av seksuelt misbruk av barn på nettet.

Google tillater ikke at tjenestene våre brukes til å opprette, laste opp eller distribuere innhold knyttet til utnyttelse eller misbruk av barn. For å sikre at tjenestene er trygge, bruker vi teknologi (dvs. hash-samsvar) for å oppdage slikt innhold. Hvis vi finner slikt innhold, iverksetter vi nødvendige tiltak, som kan omfatte fjerning av innhold og deaktivering av kontoer. Brukere som har fått kontoene sine deaktivert, får informasjon om hvilke muligheter de har til oppreisning hvis de er uenige i avgjørelsen vår. Brukere i EU kan også klage til datatilsynet eller andre relevante instanser i landet der de holder til, og de har rett til å be om rettslig kompensasjon slik det er beskrevet i forordning 2021/1232.

Relevant informasjon, som kan omfatte personopplysninger og innhold som bryter retningslinjene, rapporteres til NCMEC (National Center for Missing & Exploited Children), som i sin tur videresender rapporter til politimyndigheter over hele verden, avhengig av hva som er aktuelt.