Näin Google Chat suojaa sinua

Google Chat tarkastaa tiedostot ja viestit suojatakseen sinua roskapostilta, tietojenkalastelulta ja haittaohjelmilta.

Tarkastetut tiedosto- ja viestityypit

Google Chatiin ladattuihin tiedostoihin tehdään automaattisesti virustarkastus. Jos Google Chat löytää haittaohjelmia tai tiedostotyyppi ei sovi liitteeksi:

• Google Chat varoittaa sinua.
  • Google Chat estää tiedoston lataamisen laitteille.

Lue lisää Google Chatissa estetyistä tiedostotyypeistä.

Näin Google havaitsee verkossa tapahtuvan lasten seksuaalisen hyväksikäytön ja ilmoittaa siitä

Google Chat havaitsee verkossa tapahtuvan lasten seksuaalisen hyväksikäytön asetuksen (EU) 2021/1232 mukaisesti. Asetus muodostaa poikkeuksen direktiivin 2002/58/EY artiklojen 5(1) ja 6(1) mukaiseen viestinnän luottamuksellisuuteen verkossa tapahtuvan lasten seksuaalisen hyväksikäytön torjumiseksi.

Google ei salli palveluidensa käyttöä lasten hyväksikäyttöön liittyvän sisällön luomiseen, lataamiseen tai jakamiseen. Pidämme palvelumme turvallisena teknologialla, joka havaitsee tällaisen sisällön (hakemalla hajautusarvojen vastaavuuksia). Jos löydämme tällaista sisältöä, ryhdymme asianmukaisiin toimenpiteisiin, joita voivat olla esimerkiksi sisällön poistaminen ja tilien poistaminen käytöstä. Käyttäjä, jonka tili on poistettu käytöstä, saa tietoja tavoista, joilla hän voi pyytää oikaisua, jos päätöksemme on hänestä väärä. Euroopan unionin alueella olevat käyttäjät voivat myös tehdä valituksen maansa tietosuojaviranomaiselle, ja heillä on oikeus käyttää oikeussuojakeinoja asetuksen 2021/1232 mukaisesti.

Asiaan liittyvät tiedot, joita voivat olla esimerkiksi henkilökohtaiset tiedot ja sääntöjä rikkova sisältö, ilmoitetaan National Center for Missing & Exploited Children (NCMEC) ‐järjestölle, joka puolestaan toimittaa ilmoitukset tarvittaessa eteenpäin eri maiden viranomaisille.

Muita lähteitä