Google Chat eli Google Talk, Gmailiin sisältyvä yksinkertainen chattoiminto, julkaistiin vuonna 2005. Vuonna 2013 Google Chatin korvaajaksi tuli Hangouts, mutta käyttäjät pystyivät edelleen halutessaan jatkamaan Google Chatin käyttöä.

Hangoutsissa on kehittyneemmät toiminnot kuin Google Chatissa, kuten ryhmäkeskustelu, sovellukset Android- ja iOS-laitteisiin, ryhmävideopuhelut ja integrointi muihin Googlen tuotteisiin.

Google Chat poistuu käytöstä 26.6.2017. Käytä jatkossa chattailuun ja videopuheluihin Hangoutsia. Lisätietoja Hangoutsista